Πέμπτη 2 Ιουνίου 2011

550 μαθητές στον Αγιάννη Λιτοχώρου

Δελτίου Τύπου Δήμου Δίου - Ολύμπου
ΣΧΟΛΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΔΙΟΥ-ΟΛΥΜΠΟΥ

ΤΗΝ ΕΚΔΡΟΜΗ ΠΡΟΤΕΙΝΕ Η ΛΕΠΤΟΚΑΡΙΤΙΣΣΑ ΔΑΣΚΑΛΑ, ΠΗΝΕΛΟΠΗ ΤΟΠΟΥΖΑ, ΠΟΥ ΕΡΓΑΖΕΤΑΙ ΣΤΟ 6ο ΔΙΑΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΕΥΟΣΜΟΥ.


Την Παρασκευή 27 Μαΐου 2011 το 6ο Διαπολιτισμικό Δημοτικό Σχολείο Ευόσμου επισκέφθηκε τον Όλυμπο και συγκεκριμένα την περιοχή Αη- Γιάννης Λιτοχώρου, στα πλαίσια της καθιερωμένης ημερήσιας εκδρομής.
Πρόκειται για 550 μαθητές που ήρθαν από τον πυκνοκατοικημένο και περιβαλλοντικά επιβαρυμένο Εύοσμο με 12 ναυλωμένα πούλμαν σε ένα εντελώς διαφορετικό περιβάλλον.
Η πρόταση για επίσκεψη στο Λιτόχωρο Δήμου Δίου-Ολύμπου και ιδιαίτερα στην περιοχή του Αγιάννη, έγινε από τη Λεπτοκαρίτισσα Δασκάλα, Πηνελόπη Τοπούζα, η οποία εργάζεται στο συγκεκριμένο σχολείο του Ευόσμου.
Από την πλευρά τους οι μαθητές μαζί με τους γονείς τους και τους δασκάλους τους βρήκαν καλή την πρόταση αυτή, επειδή συνδυάζει την ομορφιά του τοπίου με τη μοναδικότητα του καταπράσινου δάσους.

Η Δασκάλα κ. Π. Τοπούζα

Για την εκδρομή αυτή, σε δηλώσεις της η κ. Τοπούζα ανέφερε: «Τα παιδιά και οι ενήλικες είχαν την ευκαιρία να περιηγηθούν στα μονοπάτια του βουνού, να περπατήσουν στο δάσος, να παίξουν στη σκιά των ελάτων, να χαρούν τη φύση του Εθνικού μας Δρυμού και να αισθανθούν το μεγαλείο του.
Ήταν μια μοναδική ευκαιρία για τα παιδιά, γιατί η καθημερινή ζωή στην πόλη είναι άκρως διαφορετική σε σχέση με τη ζωή στα χωριά και στις μικρές κωμοπόλεις μας.
Πράγματα, όπως μια βόλτα στη γαλήνη της φύσης και στο βουνό που σε μας φαίνονται αυτονόητα, για τους μαθητές της πόλης είναι ακόμη πιο δυσεύρετα και επομένως εκτιμώνται κάτω από μια άλλη σκοπιά.
Τα παιδιά βυθίστηκαν στη σκιά του δάσους, μύρισαν τα αρώματα της φύσης, των βοτάνων και του βρεγμένου χώματος, άκουσαν τους ήχους των πουλιών και των γάργαρων νερών στις ρεματιές, είδαν μικρά ζωάκια και έφτιαξαν του κόσμου τις κατασκευές με πεσμένα κλαδιά. Ήταν πλημμυρισμένα με  εικόνες, ήχους και αρώματα σπάνια και μοναδικά.
Γι’ αυτό, λοιπόν, το απόγευμα οι μικροί εξερευνητές του Ολύμπου από τον Εύοσμο, έφυγαν με γεμάτα οξυγόνο πνευμόνια, κόκκινα ροδαλά μάγουλα και αστραφτερά χαμόγελα και φυσικά με την ελπίδα ότι σύντομα ξανά θα επισκεφθούν το μεγαλοπρεπή ορεινό όγκο του Ολύμπου».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου