Δευτέρα 18 Απριλίου 2011

Ερωτήσεις από τους αρχηγούς των παρατάξεων και από δημ. συμβούλους και απαντήσεις

  • Εκπρόσωπος Ολύμπιας Γης: « Υπάρχει πρόβλημα πρόσβασης σε πολλά σημεία. Την προηγούμενη φορά στον προϋπολογισμό θα έπρεπε να συμμετέχουν και οι πρόεδροι των τοπικών. Ενημέρωση για τους υδρονομείς»
  • Τσιφοδήμος: « Πρώτα να τελειώσουν τα έργα υποδομής και μετά να προχωρήσουμε στην επέκταση. Θα τον βρούμε τον φάκελο. Για την Σ.Γ. του Πλαταμώνα έχουμε χρονοδιάγραμμα;  Έχουμε έτοιμη μελέτη από αγροτική οδοποιία. Την πληρώσαμε 1,6 εκ. Έπρεπε ή όχι να συμμετέχουν οι πρόεδροι;  Θέλω μια απάντηση νομική»
  • Λάππας: « Καλύφθηκα σε 2 ερωτήματα. Για το θέμα των προέδρων, έχουν ψήφο; Να ευχαριστήσω τον Κο Ανδριά που μας καλεί στις συνεδριάσεις.  Ο κος Σπανόπουλος δεν μας κάλεσε στον Πλαταμώνα. Κυκλοφορούν δύο αιτήματα από την δική μας την πλευρά που συνυπογράφουν και άλλοι σύμβουλοι. Το ένα είναι σχετικά με τα διόδια. Έχουμε μάθει πως έχει τεθεί το θέμα στο προεδρείο. Το θέμα δεν είναι εδώ. Θέλετε να το θέσετε στην επιτροπή διαβούλευσης. Θεωρώ πως πρέπει πρώτα να συζητηθεί στο δημ. Συμβούλιο. Θα τα καταθέσουμε ως αίτημα με 9 υπογραφές.  (τελείωσε ο χρόνος) Το δεύτερο αίτημα είναι αν συνεχίζει η νεα δημοτική αρχή να στηρίζει την επιτροπή αγώνα. Θα μαζευτούν 9 υπογραφες και για αυτό»
  • Κουρίτα: «Δεν μπορεί ένας φορέας να φέρει αίτημα; Πείτε μου τους νόμους. Νομίζω πως το αίτημα που ήρθε για τα διόδια νομίζω πως θα υπερασπίζομαι το αίτημα όποιου φορέα. Παρόλα αυτά θα πω και το εξής – σχεδόν είχα καταγγείλει – εκλεισε ο κόμβος στα Κάστρα αμέσως. Πήραμε πρωτοβουλία και κάναμε επιτροπή αγώνα και κλείσαμε την εθνική οδοό στα κάστρα. Η αιγαίον την επόμενη μέρα άνοιξε τον δρόμο. Πρέπει να πάρουμε ΑΠΌΦΑΣΗ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ να απαγορέψουμε το να πληρώνουμε διόδια και να ανοιχτούν όλοι οι κόμβοι προς τους οικισμούς με προτεραιότητα τον κόμβο της Σκοτίνας. Να καταγγείλουμε την απουσία της δημοτικής αρχής. Αίτημα από το δημοτικό γυμναστήριο. Πρέπει να δώσουμε χρήματα όλοι μας. Από πότε έχει να δώσει η κοινοφελής επιχείρηση;»
  • Λαμπονίκος: " Θα ισχύσει ότι τον Ιούνιο θα λειτουργήσει η πολεοδομία; Κληθηκατε από την Κατσέλη;"
  • Στύλος: " Σύμφωνα με αυτά που διαβάζουμε στο έγγραφο του κυρίου Γαλάνη σας είπα πως δεν κυνηγάμε τον κύριο Γαλάνη. Τα έχω εδώ τα τιμολόγια. Συμφωνω με το πρωτόκολλο καταστροφής αλλά όχι να υπογράψω εγώ. Λείπουν πολλά πράματα"
  • Νούλα: "Ακομά λειτουργούν οι προηγούμενες κοινωφελεις. Δεν έχουμε ΦΕΚ και δεν ξέρω πότε θα πάρουμε. Είναι δύσκολη η κατάσταση στην ΔΙΚΕΔΟ. Ας ελπίσουμε ότι θα έχουμε και το ΦΕκ. Για τα ΚΑΠΗ κάνετε λάθος, δεν παρέστη. Ήταν μια πρωτοβουλία της κας Ζέρβα. Πήραν μια πρωτοβουλία για τον πρώην δήμο Δίου." 
  • ΦΩΝΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ. Δεν είχαμε καμμία υποχρέωση να ενημερώσουμε κανέναν. Εμάς ψήφισε ο κόσμος.
  • Πέτρος Κιάφας: Εχουμε περάσει εδώ και 10 μέρες περνάνε τα μηχανήματα. Προσπαθούμε. 3-4 μέρες σε κάθε χωριό περνάει το μηχάνημα. Προσπαθούμε. Μείναμε από πετρέλαιο. Δεν είχαμε λεφτά να βάλουμε πετρέλαιο. Ευχαριστώ τον χειριστή και άλλους υπαλλήλους.
  • Σπανόπουλος (πρόεδρος Πλαταμώνα) : " Παραπονεθήκατε κύριε Λάππα πως δεν σας στείλαμε πρόσκληση. Ειναι το θέμα της γραμματείας που θέσαμε. Αναρτήθηκε στον τύπο. Δεν μπορούμε ιδιαίτερως να σας στέλνουμε πρόσκληση. Την ίδια στιγμή είχαμε την λαϊκή συνέλευση. Είμαστε περισσότεο από εσάς αγωνιστές"
  • Δημαρχος: " Κε Καλαϊτζή ο δικός σας δήμος είναι αγροτικός. Θα μάθεις να ακούς κύριε Καλαϊτζη. Θα μάθεις να συμπεριφέρεσαι. ΦΩΝΕΣ... Το γκρέιτερ δουελεύει στο Δήμο Δίου, είμαστε πανω από τις δυνάμεις μας. Να μας παν όπου θέλουν, μαθημενοι είμαστε. ΕΦΑΠΑΞ - σε νομοσχέδιο του υπουργείου παιδείας πέρασε - οι θέσεις θα είναι -1 για κάθε χωριό. Προσπαθούμε να κάνουμε τις μελέτες για την επέκταση. Μόνο ο Χρυσοχοϊδης έχει λεφτά (το υπουργείο). Εάν υπάρχει και άλλη περιοχή για να μπορέσουμε να βάλουμε στα προγράμματα έργα. Δεν είμαστε ενάντια στην δημοτική επιτροπή. Αν θέλετε κεκλεισμένων των θυρών να το συζητήσουμε. Κανείς δεν πρέπει να ακούει τι κάνει ο αντίπαλος΄. Στηριζόμαστε στο δικηγορικό γραφείο. Για τα ΔΙΟΔΙΑ το δώσαμε στην επιτροπή διαβούλευσης από τον κώδικα δεν υπάρχει θέμα δημοψηφίσματος. Οι πρόεδροι των τοπικών ήταν με την δική μας παράταξη. Ο καθένας κινείται όπως κινείται σεβαστοί οι αγώνες όλων. Υπήρχε προϋπόθεση για να λειτουργήσει η πολεοδομία. Να τελειώσουν οι μετατάξεις. Αν τελειώσουν - επειδή μας λείπουν κάποιες θέσεις - θα λειτουργλησει. Δεν ξέρω πότε. Με το δημόσιο δεν μπορέις να είσαι σίγουρος ποτέ"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου