Τρίτη, 19 Απριλίου 2011

Δελτία Τύπου Θανάση Παπαγεωργίου

Αρχίζει την Μ. Τρίτη η επιστροφή του Φ.Π.Α. στους αγρότες

Όπως είχε ανακοινώσει στις 13 Απριλίου ο Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Πιερίας κ. Θανάσης Παπαγεωργίου είχε διαδοχικές συναντήσεις τους υπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Σκανδαλίδη και Οικονομικών κ. Παπακωνσταντίνου για να διευθετηθούν τα προβλήματα που είχαν προκύψει στην επιστροφή στην επιστροφή του Φ.Π.Α. των αγροτών.
Η διευκρινιστική εγκύκλιος από το Υπουργείο Οικονομικών προς τις Δημόσιες Οικονομικές Υπηρεσίες έφτασε την Παρασκευή 15 Απριλίου και μετά την απαραίτητη προεργασία και προετοιμασία, από την Μ. Τρίτη θα αποδίδονται άμεσα στους αγρότες ποσά Φ.Π.Α. μέχρι 3.000 ευρώ.
Σύμφωνα με την διευκρινιστική εγκύκλιο που  έχει σταλεί στις Δ.Ο.Υ. καθορίζεται ότι:

1ον Ποσά μέχρι 3000 ευρώ  θα αποδίδονται αμέσως χωρίς κανένα έλεγχο
2ον Ποσά από 3.001 μέχρι 10.000 θα αποδίδονται μετά από τυπικό έλεγχο και
3ον Ποσά από 10.001 και άνω θα αποδίδονται μετά από κανονικό έλεγχο.


Συγχαρητήρια στο Α.Μ.Ο. Εξοχής για την άψογη διοργάνωση των αγώνων

Τους αγώνες που διοργάνωσε ο Αθλητικός Μοτοσυκλετιστικός Όμιλος Εξοχής παρακολούθησε ο Βουλευτής Πιερίας Θανάσης Παπαγεωργίου, στην πίστα της Εξοχής την Κυριακή 17 Απριλίου 2011, ανταποκρινόμενος την πρόσκληση της Διοίκησης του Συλλόγου.

Ο κ. Παπαγεωργίου έδωσε συγχαρητήρια στον Πρόεδρο κ. Ιωάννη Ζαπουνίδη, τα μέλη της Διοίκησης και όλους τους εθελοντές που συνέβαλαν αποφασιστικά στην διοργάνωση και στην επιτυχία της αθλητικής εκδήλωσης. Όπως επεσήμανε ο κ. Παπαγεωργίου ο Α.Μ.Ο. Εξοχής σε συνεργασία με την Ομοσπονδία Μοτοσυκλέτας Ελλάδος διοργάνωσε με υποδειγματική αρτιότητα δύο αγώνες πανελληνίου πρωταθλήματος και έναν πρωταθλήματος Β. Ελλάδος και απέδειξε πως όταν υπάρχει ζήλος, μεράκι και διάθεση για προσφορά έργου οι τοπικοί αθλητικοί σύλλογοι μπορούν να διοργανώσουν χωρίς κανένα πρόβλημα πανελλήνιους αθλητικούς αγώνες.

Διεκδίκηση χρηματοδότησης έργων για την Πιερία

Κύκλος συναντήσεων του Βουλευτή ΠΑΣΟΚ Πιερίας Θανάση Παπαγεωργίου με αρμόδιους υπουργούς και στελέχη της κυβέρνησης για την διεκδίκηση χρηματοδότησης έργων για την Πιερία.

Ο Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Πιερίας κ. Θανάσης Παπαγεωργίου είχε το τελευταίο χρονικό διάστημα συναντήσεις με αρμόδιους υπουργούς και υφυπουργούς για να συζητήσει μαζί τους και να διεκδικήσει την χρηματοδότηση σημαντικών έργων υποδομής στην Πιερία, τα οποία πολλές φορές, τα προηγούμενα χρόνια, ανακοινώθηκαν πως ξεκινούν,  αλλά δεν έγιναν.

Ο κ. Παπαγεωργίου ενόψει της ενεργοποίησης και χρηματοδότησης έργων στην περιφέρεια από το ΕΣΠΑ, το πρόγραμμα συγχρηματοδότησης έργων δημοσίου και ιδιωτικού τομέα (Σ.Δ.Ι.Τ), καθώς  και άλλους χρηματοδοτικούς πόρους και προγράμματα, είχε συναντήσεις στο Υπουργείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας με τον Υπουργό κ. Μιχάλη Χρυσοχοϊδη και τον Υφυπουργό κ. Παναγιώτη Ρήγα, στο Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων με τον Υπουργό κ. Δημήτριο Ρέππα και τον Υφυπουργό κ. Ιωάννη Μαγκριώτη.


Όπως τόνισε στις συναντήσεις του κ. Παπαγεωργίου η Πιερία έχοντας κομβική θέση μεταξύ Βορά – Νότου, συνδέοντας και συνδυάζοντας τα μεγάλα εθνικά δίκτυα επικοινωνίας και μεταφορών (ΠΑΘΕ, Εγνατία, Σιδηροδρομική γραμμή), έχοντας 70 χλμ. ακτογραμμή, το παγκόσμιο μνημείο της φύσης τον Όλυμπο και τα μαγευτικά Πιέρια, τους μοναδικούς υγροτόπους, σημαντικούς αρχαιολογικούς και ιστορικούς τόπους και μια εύφορη, υψηλής παραγωγικότητας πεδιάδα, θα μπορούσε να είναι πρότυπο ανάπτυξης κάθε παραγωγικού τομέα, κάθε μορφής οικονομικής και πολιτιστικής δραστηριότητας.
Δυστυχώς η σημερινή πραγματικότητα στην Πιερία δεν ανταποκρίνεται στα παραπάνω συγκριτικά της πλεονεκτήματα. Δεν έχουν γίνει βασικές υποδομές στα αστικά κέντρα, στα οδικά δίκτυα, στον αγροτικό τομέα, στο περιβάλλον, αλλά και στους επιμέρους τομείς (Βιομηχανία, Εμπόριο, Τουρισμός, Ενέργεια, Απασχόληση).

Κλείνοντας αυτό τον κύκλο των συναντήσεων ο κ. Παπαγεωργίου είχε συνάντηση το πρωί της Δευτέρας 18 Απριλίου 2011, με τον Γενικό Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας – Θράκης κ. Θύμιο Σώκο.
Με τον κ. Σώκο συζήτησαν τις προϋποθέσεις και τις δυνατότητες χρηματοδότησης έργων στην Πιερία. Επίσης με στελέχη και υπηρεσιακούς παράγοντες της Γενικής Γραμματείας εξέτασαν την ωριμότητα και την επιλεξιμότητα αυτών των έργων.
Τα έργα που θα ενταχθούν και θα χρηματοδοτηθούν θα ανακοινωθούν σύντομα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου