Τρίτη 19 Απριλίου 2011

Συνάντηση της Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας με το Σωματείο Κτηνοτρόφων ΄΄ Ο ΑΓΙΟΣ ΜΟΔΕΣΤΟΣ΄΄

Συνάντηση με το Σωματείο Κτηνοτρόφων ΄΄ Ο ΑΓΙΟΣ ΜΟΔΕΣΤΟΣ΄΄ είχε η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, Σοφία Μαυρίδου,  την   Μ.Δευτέρα 18 Απριλίου 2011 στην έδρα της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας. Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε παραβρέθηκαν ο εντεταλμένος   Περιφερειακός Σύμβουλος της Π.Ε. Πιερίας,  Δ.Τσιμήτρης, ο ειδικός συνεργάτης Δ.Ρουκάς, ο πρόεδρος του Σωματείου Γ.Σκούφας και τα μέλη Λ. Καρφής, Σ. Μποταΐτης και Ν.Μπουγάτσιας. 
        Οι προσλήψεις  μόνιμων κτηνιάτρων στις υπηρεσίες, η χρονική παράταση για την  νομιμοποίηση των κτηνοτροφικών μονάδων, ο έλεγχος της σωστής χρήσης των φυτοφαρμάκων από τους αγρότες , η ορθή διαχείριση των βοσκοτόπων για την αποφυγή των καταπατήσεων καθώς και το θέμα της άμεσης ζύγισης των αμνοεριφίων μετά τη σφαγή  και πριν μπουν στο χώρο ψύξης και αφαίρεσης της φύρας   ήταν τα κυριότερα θέματα στα οποία αναφέρθηκαν οι κτηνοτρόφοι.
      Η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας,  αφού ευχαρίστησε το σωματείο για τη συνάντηση,  δήλωσε ότι η κτηνοτροφική παραγωγή στην Πιερία  διαθέτει  όλα τα συγκριτικά πλεονεκτήματα για την βιωσιμότητα και την ανάπτυξη του κλάδου με βάση το νέο μοντέλο της ευρωπαϊκής κτηνοτροφίας.
     Η κ.Μαυρίδου τόνισε ότι ΄΄ στην Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας στοχεύουμε να συγκροτήσουμε  ένα νέο μοντέλο κτηνοτροφικής ανάπτυξης εντάσσοντας τα παραδοσιακά μας κτηνοτροφικά προϊόντα στον αγροδιατροφικό σχεδιασμό μέσα από το καλάθι  των προϊόντων της Πιερικής Γης και την πιστοποίησή τους΄΄. Παράλληλα, αναφέρθηκε στη  συμμετοχή όλων των κτηνοτροφικών προϊόντων στο  Τοπικό Σύμφωνο Ποιότητας ώστε να προβληθεί η περιοχή και μέσω των κτηνοτροφικών της προϊόντων αλλά και στην ανάπτυξη συμπληρωματικών δράσεων στο  πλαίσιο  του αγροτουρισμού και οικοτουρισμού.
      Από την πλευρά του,  ο ειδικός συνεργάτης της Π.Ε. Πιερίας, Δ.Ρουκάς  εστίασε  στην  ανάγκη  απλούστευσης  των γραφειοκρατικών διαδικασιών για την έκδοση  αδειών  ίδρυσης και λειτουργίας των ποιμνιοστασίων  και  εξέφρασε τη  θέση  ότι  ΄΄ πρέπει να διαχειριστούμε προς όφελος του Πιεριέα κτηνοτρόφου το άνοιγμα της Τουρκικής αγοράς τόσο στο γενετικό όσο και στο παραγόμενο κτηνοτροφικό προϊόν΄΄.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου