Σάββατο 2 Απριλίου 2011

Παρέμβαση του πρώην δημοτικού συμβούλου Λιτοχώρου Ευάγγελου Μαυρομμάτη: ΕΠΙ ΤΕΛΟΥΣ, ΚΥΡΙΕ ΣΩΚΟ, ΛΥΣΤΕ ΤΟ ΓΟΡΔΙΟ ΔΕΣΜΟ.

 Διανύουμε ήδη τον τέταρτο μήνα, από την ανάληψη των καθηκόντων της νέας Δημοτικής και μάλιστα Καλλικρατικής αρχής. Η εικόνα του Δήμου μας, του Δήμου Δίου- Ολύμπου, είναι θλιβερή. 
  Ένα Δημοτικό συμβούλιο στο οποίο παρακολουθούμε όλοι μας, ένα Δήμαρχο να σχοινοβατεί, μη μπορώντας να σταματήσει στα πόδια του σταθερά και όπως πρέπει σε ένα άρχοντα.  Με το άγχος καταφανέστατα  να τον κυριεύει, και να μην του επιτρέπει την αυτοσυγκέντρωση, τον προγραμματισμό  και  την αποφασιστικότητα, που απαιτούν οι καιροί μας.  
 Ένα Δημοτικό συμβούλιο στο οποίο οι αρχηγοί των παρατάξεων και όχι μόνο, να  βασανίζονται ακατάπαυστα και οι ίδιοι, και να βασανίζουν και το Δημοτικό συμβούλιο με τα ίδια και τα ίδια, περί  του παραπεμπτικού βουλεύματος και της αργίας ή μη του Δημάρχου. Δευτερογενώς δε ό,τι συνεπάγεται μια κοινοβουλευτική ένταση, με όλα τα ευτράπελα προσωπικά και μη. Εικόνα Δημοτικού συμβουλίου όχι ό,τι το καλύτερο.
 Οι εντάσεις ποτέ δεν αποφεύγονται, αλλά επί της ουσίας, και πάνω σε προγραμματικές διαφωνίες των παρατάξεων, πάνω σε προτάσεις, πάνω στην τραγική οικονομική κατάσταση, που βρίσκεται η χώρα μας, όπως και ο Δήμος μας, και δεν ξέρουμε τι μας φταίει, από τη ζαλάδα των περικοπών των αποδοχών και των λοιπών συμπαρομαρτούντων. Τούτη όμως η ένταση πρέπει να παίρνει τέλος.
 Το κακό  παράγινε και παρατράβηξε και από τα νέα δημοσιογραφικά όργανα και  ήθη, που μας έφερε η τεχνολογία του υπολογιστή με το διαδίκτυο, με τα λεγόμενα blogs, που πήραν φωτιά. Εκεί κι’ αν δε διαβάζουμε ακρότητες των σχολιαστών.
 Επί τέλος κύριε Σώκο λύστε το Γόρδιο δεσμό, προς το καλό της αναστατωμένης τοπικής κοινωνίας μας. Η κατάσταση είναι ανυπόφορη. Όλοι μας έχουμε την ανάγκη από ένα νέο ξεκίνημα, πάνω σε αρχές και αξίες.  
 Παίζουμε την τελευταία παρτίδα για την πατρίδα μας  και πρέπει να την σώσουμε.   Όλοι  μας πρέπει να δώσουμε την ψυχή μας, δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια Ο Καλλικράτης  είναι καταδικασμένος να πετύχει αλλιώς δικαιωνόμαστε όλοι  στην αποτυχία…
ΛΙΤΟΧΩΡΟ 2-4-2011
ΜΑΥΡΟΜΜΑΤΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ

16 σχόλια:

  1. Μαλλον δεν καταλαβες τιποτα για τον Καλλικράτη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μπράβο κ. Μαυρομμάτη για το θάρρος της γνώμης. Η πολιτική χρειάζεται θαραλέους ανθρώπους και με συγκεκριμένη στάση. Ευχόμαστε όλοι να ξεκαθαρίσει γρήγορα το τοπίο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πολύ φοβάμαι ότι ο κ. Σώκος δεν γνωρίζει το άρθρο 236 του Καλλικράτη, άσχετα με το ότι με τόσα που γράφτηκαν το έμαθε και η τελευταία κουτσομπόλα της γειτονιάς. Πάντως τη Δευτέρα θα του το στείλω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πολυ ωραιος ο κ.Μαυρομματης εξαισιος αλλα γιατι δεν κατεβηκε στις εκλογεσ με τον τιτανομεγιστο Νικο Λαππα??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Σώκος πριν σέκος σε λίγο. Ξέρεις τι είναι να είσαι αναγκασμένος από τον Νόμο να θέσεις σε αργία το φιλαράκι σου; Αλλά τι να κάνουμε, είπαμε σ αυτή τη ζωή έρχεται η ώρα του καθενός!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΤΟ 2002 Ο ΜΑΥΡΟΜΑΤΗΣ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΗ?
    ΔΕΝ ΤΟ ΗΞΕΡΕ ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ?
    ΔΕΝ ΤΟ ΕΙΧΕ ΑΚΟΥΣΕΙ ΑΠΟ ΠΟΥΘΕΝΑ?
    ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑ?
    ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ ΜΕ ΤΟΣΗ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ
    ΤΑ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ
    ΤΟΥΣ ΒΑΡΕΘΗΚΕ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΟΛΟΥΣ
    ΤΟΥΣ ΥΠΟΚΡΙΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΟΛΟΓΟΥΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. την επόμενη φορά κύριε Μαυρομμάτη, εσάς πρέπει να κατεβάσει το ΠΑΣΟΚ, θα δεχτείτε όμως αν σας γίνει η πρόταση; Νομίζω θα δώσετε τόπο στα νιάτα, αν και γωρίζετε ότι το αξίζετε, όπως και κάποιοι άλλοι σύντροφοι σας της ίδιας περίπου κλάσεως, ιδεολόγοι, οι οποίοι μετριούνται στα δάχτυλα του ενός χεριού, γιατί εσείς έχετε μόνο τα κότσια να τους τα χώνετε....και τέλος συγχαρητήρια!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Τι αλλα θα δω!!!!!!!Παντως μην περιμενετε ο Παπαθανασης να τεθει σημερα σε αργια ισωσ σε καμια 8ετια τεθει απο μονος του αποτυχημενοι Πασοκοι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ηταν με τη Χούντα, μετά με τον Καραμανλή μετά όταν σιγουρευτηκε πήγε με τη Δημοκρατική Παράταξη δηλ πασοκ, θυμήθηκε καιτο ΕΑΜ, αλλά κράτησε και τις επαφές με ΝΔ καιτο παπαδαριό Μετά ανακάλυψε καιπόνταρε σε σίγουρο άλογο τον Παπαθανάση Ψήφιζε πάντα Ναι δεν είδε δεν άκουσε τίποτα και όταν το καράβι άρχησε να παίρνει νερά το εγκατέλειψε Ακόμα καιτώρα για την ουσία της υπόθεσης δεν λέει τίποτα είναι και με τον χωροφύλαξ και τον αστυφύλαξ, Περιμένειτο Σωκο
    να του ανοίξει δρόμους
    Κατι τέτοια μας έφεραν εδώ συνπολίτες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Μην περιμένετε παραίτηση και ηρωική έξοδο, αυτές είναι επιλογές που οδηγούν σε δρόμους χωρίς επιστροφή. Θα αποδεχθεί ευγενικά την αργία του, με την ελπίδα της αθώωσής και της δικαίωσής του δικαστικά, επιστρέφοντας τότε ηρωικά !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΑΛΙΜΟΝΟ ΒΑΓΓΕΛΗ ΜΑΥΡΟΜΑΤΗ! ΔΙΕΠΡΑΞΕΣ ΤΟ "ΕΓΚΛΗΜΑ" ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΝ ΝΙΚΟ ΛΑΠΠΑ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ! ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΣΟΥ ΡΙΞΟΥΝ ΤΩΡΑ ΛΑΣΠΗ ΟΙ ΠΡΩΗΝ "ΦΙΛΟΙ" ΣΟΥ! ΑΛΛΑ ΔΕ ΒΑΡΙΕΣΑΙ, ΟΤΑΝ ΕΧΕΙΣ ΤΕΤΟΙΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΤΙ ΤΟΥΣ ΘΕΛΕΙΣ ΤΟΥΣ ΕΧΘΡΟΥΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Άλλα δηλώνουν και άλλα ψηφίζουν, για βλάκες μας περνούν, γι΄αυτό μην είστε σίγουροι για κανέναν, μόνο για τον εαυτό σας, γι΄αυτό κάνουν τα αδύνατα δυνατά από ασφαλή θέση πάντα, για να το επιβεβαιώσουν. Τι να κάνουμε είμαστε χρόνια στο γκουρμπέρτι, ο καθένας με την ιδεολογία του και καταλαβαίνουμε, έτσι τα πιάνουμε αυτά στον αέρα, όλα τ΄άλλα ιστορίες για αρκούδες.Δεν είμαστε κορόϊδα να μας επιρεάζουν τόσο εύκολα οι ιστορίες περί νόμων του Καλλικράτη, δυστυχώς αλλού το πας, αλλά το σκασμένο αλλού σε παει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Αφού ξεζούμισε το ΠΑΣΟΚ Ο Κ Παπαθανασίου, τώρα φόρεσε του κουστούμι του υπερκομματικού πολιτικού, και όταν θα ξαναπάρει τα πάνω του το ΠΑΣΟΚ, πάλι στις πρώτες γραμμές οι ίδιοι και οι ίδιοι οι δημοκράτες αγωνιστές… Να τους χαίρεστε. Αλλά να ξέρετε ότι κανένας δεν είναι πάνω από το νόμο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Συγχαριτήρια κ. Μαυρομμάτη. Κάποιοι δεν καταλαβένουν την προτροπή του κειμένου ή (προφανώς) κάμνουν πως δεν καταλαβένουν. Άστους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ΜΠΡΑΒΟ Κ. ΜΑΥΡΟΜΑΤΗ!Ο ΤΟΠΟΣ ΗΓΕΤΕΣ ΣΑΝ ΕΣΕΝΑ ΘΕΛΕΙ! ΜΕ ΚΑΘΑΡΟ ΛΟΓΟ , ΤΕΚΜΗΡΙΩΜΕΝΕΣ ΘΕΣΕΙΣ,ΕΠΙΚΟΔΟΜΙΤΙΚΗ ΚΡΙΤΙΚΗ!Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΣΟΥ ΣΤΑ Δ.Σ. ΤΟΥ Δ. ΛΙΤΟΧΩΡΟΥ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ 8 ΧΡΟΝΙΑ ΗΤΑΝ ΠΟΛΙΤΙΜΗ ΚΑΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ!ΒΕΒΑΙΑ ΣΤΟΥΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΤΥΧΗΣ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ "ΕΜΠΕΙΡΟΥΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥΣ"ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΚΑΛΟΑΡΕΣΕΣ.ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΠΑΝΤΑ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΔΙΠΛΑ ΤΟΥΣ ΑΒΟΥΛΟΥΣ ,ΑΤΟΛΜΟΥΣ , ΧΩΡΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΚΕΨΗ ΚΑΙ ΑΠΟΨΗ , ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΚΥΝΑΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΓΛΕΙΦΟΥΝ.ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΓΕΡΟΣ ,ΕΧΕΙΣ ΠΟΛΛΑ ΑΚΟΜΑ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙΣ!
    Ν.15

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ΜΠΡΑΒΟ Κ. ΜΑΥΡΟΜΑΤΗ!Ο ΤΟΠΟΣ ΗΓΕΤΕΣ ΣΑΝ ΕΣΕΝΑ ΘΕΛΕΙ! ΜΕ ΚΑΘΑΡΟ ΛΟΓΟ , ΤΕΚΜΗΡΙΩΜΕΝΕΣ ΘΕΣΕΙΣ,ΕΠΙΚΟΔΟΜΙΤΙΚΗ ΚΡΙΤΙΚΗ!Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΣΟΥ ΣΤΑ Δ.Σ. ΤΟΥ Δ. ΛΙΤΟΧΩΡΟΥ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ 8 ΧΡΟΝΙΑ ΗΤΑΝ ΠΟΛΙΤΙΜΗ ΚΑΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ!ΒΕΒΑΙΑ ΣΤΟΥΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΤΥΧΗΣ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ "ΕΜΠΕΙΡΟΥΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥΣ"ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΚΑΛΟΑΡΕΣΕΣ.ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΠΑΝΤΑ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΔΙΠΛΑ ΤΟΥΣ ΑΒΟΥΛΟΥΣ ,ΑΤΟΛΜΟΥΣ , ΧΩΡΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΚΕΨΗ ΚΑΙ ΑΠΟΨΗ , ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΚΥΝΑΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΓΛΕΙΦΟΥΝ.ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΓΕΡΟΣ ,ΕΧΕΙΣ ΠΟΛΛΑ ΑΚΟΜΑ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙΣ!
    Ν.15

    ΑπάντησηΔιαγραφή