Πέμπτη 7 Απριλίου 2011

Παύεται από Περιφερειάρχης ο Ψωμιάδης μετά την καταδίκη του απ΄ το Εφετείο

Από το Kentrinews:

Ένοχος κρίθηκε πριν από λίγο από το δικαστήριο ο Π. Ψωμιάδης. Σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου ο κ. Ψωμιάδης καταδικάζεται σε 12μηνη φυλάκιση με τριετή αναστολή. Ο ίδιος δεν έκανε κάποιο σχόλιο μετά την απόφαση. Στο γραφείο του βρίσκεται αυτή την στιγμή και συσκέπτεται  με τους στενούς του συνεργάτες και τους δικηγόρους τους για την επόμενη μέρα. Πάντως στη Συγγρού δεν άνοιξαν…  σαμπάνιες μόλις έμαθαν τα… ευχάριστα, αλλά πολλοί ήταν αυτοί που μίλησαν για «θεία δίκη». Από τους πρώτους που επικοινώνησαν μαζί του, σύμφωνα με το blog taxalia,  μετά την καταδικαστική απόφαση, ήταν ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς.

Καταπέλτης ο εισαγγελέας
To δικαστήριο έκανε δεκτή την πρόταση του εισαγγελέα  καθώς κρίθηκε ένοχος και σε δεύτερο βαθμό  για παράβαση καθήκοντος, με συνέπεια να παύεται άμεσα από περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας. Την καταδίκη Ψωμιάδη είχε ζητήσει  ο εισαγγελέας για τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Παναγιώτη Ψωμιάδη, καθώς τον έκρινε ένοχο για παράβαση καθήκοντος.   Ο εισαγγελέας στην εισήγησή του τόνισε ότι «από τα στοιχεία προκύπτουν και αντικειμενικά και υποκειμενικά κριτήρια για την παράβαση καθήκοντος του περιφερειάρχη».    Έδρασα καθ’ όλα νόμιμα» τόνισε ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Παναγιώτης Ψωμιάδης, στην απολογία του ενώπιoν του πενταμελούς Εφετείου Θεσσαλονίκης, αρνούμενος τα όσα του καταλογίζονται για παράβαση καθήκοντος.

Ραγδαίες εξελίξεις
Μετά την απόφαση  ο γενικός γραμματέας Μακεδονίας-Θράκης Θύμιος Σώκος είναι υποχρεωμένος να θέσει τον Π. Ψωμιάδη άμεσα σε αργία (παύει από περιφερειάρχης) ακόμη και σε περίπτωση που προσφύγει στον Άρειο Πάγο για αναίρεση της απόφασης. Σύμφωνα με το νόμο σ΄ αυτή την περίπτωση η πλειοψηφούσα παράταξη της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας θα κληθεί να εκλέξει νέο περιφερειάρχη.

15 σχόλια:

  1. επρεπε να εχει τον Παπαθαναση δικαστη που τον αθωωσε ευκολα στο διον τιβι, οσο ευκολα θα αθωωθει και ο ιδιος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. The big brother goes. Now, the little can follow!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. POU SAI PAPATHANASI?????????????ANTA MASTA OPOS LEEI KAI STO XORIO!!!OTI AKRIVOS EIXES PROVLEPSEI EGEINE MEGALE MANTI KALXA!!!!ANTE GEIA ETOIMASOU SOU RXETAI!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πως το είπε προχθές στο ΔΙΟΝ Τηλεόραση ο κ. Παπαθανασίου;
    "Ίδια υπόθεση έχει και ο Ψωμιάδης που δικάζετε μεθαύριο και θα αθωωθεί. Το δικαστήριο θα τον αποδώσει πιο λευκό απ' ότι είναι τώρα..."
    Ρε τι Δημαρχάρα έχουμε τόσα χρόνια και δεν το είχαμε καταλαβει; Συνδυασμός URI GELLER και Κώστα Μητσοτάκη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Γιατί το άλλο το προεκλογικό αμίμιτο στην ομιλία του στο Λιτόχωρο; ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΨΩΜΙΑΔΗ, ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΘΕΜΑ ΕΧΟΥΜΕ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΔΙΚΗΓΟΡΟ...
    Φιλική συμβουλή άλλαξε δικηγόρο όσο είναι καιρός!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΤΑ ΜΑΥΡΑ ΤΟΥΣ ΤΑ ΧΑΛΙΑ Η ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΤΑ ΧΑΛΙΑ.ΟΤΑΝ Ο ΛΑΟΣ ΔΟΚΙΜΑΖΕΙ ΔΟΚΙΜΑΣΜΕΝΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΠΟΥ ΞΕΡΑΣΕ ΜΕΤΑ ΤΑ ΠΑΤΑΕΙ ΚΑΙ ΓΚΡΕΜΟΤΣΑΚΙΖΕΤΑΙ.ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΚΗΓΟΡΟ ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΤΑ ΕΙΠΕ ΑΛΛΑ ΤΑ ΑΝΘΡΩΠΑΚΙΑ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΠΟΥ ΑΓΓΙΣΤΡΩΝΟΝΤΑΙ ΠΑΝΩ ΣΕ ΚΑΡΕΚΛΕΣ ΔΕ ΘΑ ΤΑ ΣΩΣΕΙ ΤΙΠΟΤΑ.Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΜΑΛΛΟΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΗ ΚΑΙ ΠΥΡΟΤΕΧΝΗΜΑ.ΑΣ ΑΡΧΙΣΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΝΙΚΑ ΤΗΝ ΚΑΘΑΡΣΗ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΝΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΣΕΙΡΑ ΟΛΑ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΑΝ ΕΝΑΝ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΛΑΟ ΝΑ ΖΕΙ ΜΕ ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ.ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΣΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Goustarw trella...mbravo....sta skata o kyrios Nomarkxhs...karagkiozh pou mas kseftilizeis sta kanalia kathimerina...oust...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. tha sothei o papathanasis ehei to kokalaki tis nyxteridas.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ο ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΗΣ ΘΑ ΤΕΘΕΙ ΣΕ ΑΡΓΙΑ
    . & -

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Perimeno na do ta moutra apo kapoious, oxi tipota allo, kai ola o.k., yparhei kai thia diki, oti kako ekanan kai kanoun tha to vroun, dystyhos gi' autous oi mihanorafies tha lavoun telos, den tha yparhei logos pia na tis kanoun, oso gia ton Papatahanasi i zoi synehizetai, ekane ton kyklo tou kai ola entaksei, gia kapoious aulikous tou omos pou stirizan tin yparksi tous kai ta oneira tous s'auton arhizei i katastrofi kai erhetai i vathia katathlipsi,kriseis aghous, paraisthiseis k.t.l. to sigouro einai ena, tha tampourothoun stis oikies tous koukoulomenoi ton proto kairo kai meta vlepoume.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. tha sothei o papathanasis ehei to kokalaki tis nyxteridas.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. The big brother goes. Now, the little can follow!

    ΑπάντησηΔιαγραφή