Δευτέρα 25 Απριλίου 2011

ΝΙΚΟΣ ΛΑΠΠΑΣ: ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ Δ.Σ. ΔΙΟΥ – ΟΛΥΜΠΟΥ ΣΤΙΣ 18\04\2011.

Τη Μεγάλη Δευτέρα 18\4 συνήλθε σε διπλή συνεδρίαση το Δημ. Συμβούλιο Δίου – Ολύμπου. Οι εργασίες του σώματος ξεκίνησαν με την ειδική συνεδρίαση για το ζήτημα της απογραφής περιουσίας του δήμου μας και του ισολογισμού έναρξης. Κατόπιν διεξήχθη η τακτική συνεδρίαση του μήνα Απριλίου με 9 θέματα στην ημερήσια διάταξη. Εννοείται πως ένα τόσο σοβαρό θέμα, όσο αυτό της απογραφής, μονοπώλησε σχεδόν το ενδιαφέρον, πόσο μάλλον όταν την απογραφή αυτή την περιμέναμε εδώ και περίπου δύο μήνες!
Ένας επιπλέον ιδιαίτερα σοβαρός λόγος που το ενδιαφέρον όλων στράφηκε σχεδόν αποκλειστικά στην συζήτηση της απογραφής ήταν και το γεγονός ότι από τα ερωτήματα τα δικά μας, καθώς και άλλων συμβούλων της αντιπολίτευσης, έγινε ξεκάθαρο πως παραμένουν ακόμη αρκετά κενά ή «σκοτεινά» σημεία, με αποτέλεσμα να μη μπορεί να σχηματισθεί εντελώς ξεκάθαρη εικόνα για την ούτως ή άλλως δυσοίωνη οικονομική κατάσταση, στην οποία – όπως είναι από όλους παραδεκτό – βρίσκεται ο δήμος μας. Αναλυτικότερα τα πιο βασικά σημεία, στα οποία πρέπει να αναφερθούμε, είναι τα εξής:
1) Κατέστη πλέον σαφές κι επίσημα ότι το συνολικό χρέος του δήμου μας είναι αρκετά μεγαλύτερο από τα 17 εκ. ευρώ που εμφανίζονταν στον προϋπολογισμό, καθώς, όπως είχαμε καταδείξει με τα ερωτήματά μας στις 31\3 στην συζήτηση του προϋπολογισμού, το πραγματικό συνολικό ποσό χρέους αυξάνεται κι άλλο από τις ανεκτέλεστες μη τιμολογημένες συμβάσεις (το ποσό των οποίων στην απογραφή αγγίζει τα 2,5 εκ. ευρώ!), αλλά κι από τις προσαυξήσεις που πρόκειται να επιβληθούν (από «ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις προς το Ελληνικό Δημόσιο και Ασφαλιστικούς Οργανισμούς συνολικού ποσού 614.317,21 ευρώ», κατά την απογραφή). Ζήτησα από τον εισηγητή ορκωτό ελεγκτή να μας πει σε πόσο βάθος χρόνου φτάνουν αυτές οι μη καταβολές εισφορών, από ποιους καποδιστριακούς δήμους προέρχονται και αν μπορεί να κάνει ο ίδιος μία, πρόχειρη έστω, εκτίμηση για το ποσό που θα προκύψει από τις προσαυξήσεις. Κατόπιν η σύμβουλος του συνδυασμού μας και αντιπρόεδρος της οικονομικής επιτροπής κα. Μόχλα – Φαρμάκη Ευαγγελία ανέφερε σχετικά πως στους ισολογισμούς του πρώην δήμου Δίου, τουλάχιστον τα τελευταία 4 – 5 χρόνια, φαίνεται πως δεν αποδίδονταν αυτές οι εισφορές και πως με δικούς της πρόχειρους υπολογισμούς το ποσό των προσαυξήσεων πιθανόν να πλησιάσει το μισό εκατομμύριο ευρώ!
Στην απάντησή του ο ορκωτός ελεγκτής δήλωσε ότι οι οφειλές από μη απόδοση εισφορών προέρχονται αποκλειστικά από τον πρώην δήμο Δίου, προσθέτοντας πως είναι επισφαλές να κάνουμε τους όποιους υπολογισμούς προσαυξήσεων, καθώς, θεωρητικά τουλάχιστον, υπάρχει ενδεχόμενο ευνοϊκών ρυθμίσεων από το Ελληνικό Δημόσιο. Παρενέβησαν σχετικά ο δήμαρχος και ο αντιδήμαρχος οικονομικών κ. Γ. Φαρμάκης. Ο κ. δήμαρχος δήλωσε πως σύμφωνα με τον νόμο για μη καταβολή εισφορών σε ασφαλιστικά ταμεία οι τυχόν προσαυξήσεις δεν επιβαρύνουν τον δήμο, αλλά τον έχοντα την ευθύνη της ταμειακής υπηρεσίας (!) μέχρι 31\12\2010, ενώ ο κ. Φαρμάκης μετέφερε στο σώμα την πληροφορία ότι για την μη καταβολή εισφορών των Δήμων προς το Δημόσιο ενδέχεται να υπάρξει σύντομα ρύθμιση που θα «σβήνει» τις προσαυξήσεις. Ευχόμαστε η πληροφορία του κ. Φαρμάκη να αποδειχθεί ασφαλής κι εν τέλει να επιβεβαιωθεί, γιατί ο δήμος μας δεν αντέχει την παραμικρή επιπλέον επιβάρυνση!
2) Η συζήτηση για την μη καταβολή εισφορών και τις επακόλουθες συνέπειες έλαβε ακόμη πιο σοβαρές διαστάσεις όταν ο κ. Τσιφοδήμος ρώτησε τον κ. δήμαρχο αν προκύπτουν και «ποινικά», όπως είπε, από την υπόθεση αυτή. Υπενθυμίζω εδώ ότι πριν από δύο μήνες περίπου είχαμε θίξει με ερωτήσεις μας το θέμα της μη απόδοσης εισφορών, όπως προέκυπτε από τον ισολογισμό του δήμου Δίου. Τότε ο δήμαρχος είχε αναφέρει πως πράγματι υπάρχει πρόβλημα και πως ενδεχομένως να προέκυπταν «ποινικές ευθύνες»· δεν ήθελε όμως να επεκταθεί περισσότερο γιατί περίμενε, όπως είπε, τα επίσημα στοιχεία της απογραφής για να ξεκαθαρίσει η κατάσταση. Το ίδιο περιμέναμε κι εμείς επί δύο μήνες, όμως φαίνεται πως ούτε και τώρα η κατάσταση ξεκαθαρίζει πλήρως.
Η κα. Μόχλα ρώτησε με τη σειρά της τον δήμαρχο αν με όλα τα στοιχεία που προέκυψαν θα έπρεπε να ξεκινήσει Ε.Δ.Ε. ή όχι. Ο δήμαρχος απάντησε ως εξής: «Ψαξαμε (ποιοί;) και είδαμε πως δεν υπάρχει υπεξαίρεση. Πρόκειται καθαρά για ανοησία υπαλλήλου (!). Αντί να καταθέσει τις εισφορές πλήρωνε με τα χρήματα αυτά εντάλματα». Στη συνέχεια δήλωσε πως δεν επιθυμεί ποινικοποίηση της πολιτικής ζωής (αναρωτιώμαστε από πού προκύπτει ποινικοποίηση πολιτικής ζωής αφού πρόκειται για «ανοησία υπαλλήλου»!) και κατά την προσφιλή του τακτική «έριξε το μπαλάκι» και πάλι στην αντιπολίτευση ζητώντας από εμάς, αν έχουμε πρόβλημα, να υποβάλουμε μήνυση. Στη δευτερολογία μου τόνισα πως προφανώς κανείς δεν επιθυμεί ποινικοποίηση της πολιτικής ζωής, αν και δεν καταλαβαίνω από πού προκύπτει τέτοιο ενδεχόμενο μέχρι στιγμής. Δήλωσα πως είναι ευθύνη της δημοτικής αρχής να αποδώσει τυχόν ευθύνες, όπου υπάρχουν. Ρώτησα επίσης τον δήμαρχο (χωρίς να λάβω ικανοποιητική απάντηση) τι επιπτώσεις θα έχει για τον δήμο μας η «ανοησία υπαλλήλου», όπως την αποκάλεσε. Ποιος θα πληρώσει τα πρόστιμα και τις προσαυξήσεις από την μη απόδοση των εισφορών στο δημόσιο, εάν τελικά δεν υπάρξει χαριστική ρύθμιση του κράτους προς τους δήμους;
3) Προκύπτουν πολλά ζητήματα από την απογραφή που μένουν προς το παρόν δίχως απάντηση: α) Με ποια κριτήρια έγιναν οι «προβλέψεις επισφαλών απαιτήσεων» που φτάνουν στα 850.000 ευρώ; Εννοείται πως στις επισφαλείς απαιτήσεις περιλαμβάνονται κυρίως ανείσπρακτα τέλη που όμως εκ του νόμου οφείλουν να εισπράττονται. Έχουν ασκηθεί, όπου χρειάζεται, όλα τα ένδικα μέσα για την είσπραξή τους; β) Στην απογραφή αναφέρονται «χρεώστες διάφοροι» που χρωστούν συνολικά στον δήμο σχεδόν 2,5 εκ. ευρώ! Δεν μας έχει δοθεί ακόμη, αν και το ζητήσαμε, αναλυτική κατάσταση για να δούμε από ποιους και τι είδους οικονομικές απαιτήσεις έχει ο δήμος. γ) Από το συνολικό επίσημο ποσό υποχρεώσεων του δήμου που ξεπερνά τα 17,5 εκ. ευρώ, το μεγαλύτερο μέρος (περισσότερα από 9 εκ. ευρώ) είναι χρέη προς …«προμηθευτές» και όχι δάνεια σε τράπεζες, όπως πίστευαν κάποιοι! Να θυμίσω εδώ ότι στο «ντιμπέιτ» του Οκτωβρίου ήμουν ο μόνος που δήλωσε με ειλικρίνεια ότι κανείς υποψήφιος δεν μπορούσε να έχει τότε άποψη για το τελικό ύψος του χρέους, γιατί δεν είχαμε σαφή εικόνα για τις οφειλές προς προμηθευτές. Δυστυχώς, αν και «άπειρος», επαληθεύτηκα όταν έλεγα πως το χρέος πιθανόν θα ξεπεράσει κατά πολύ τα 12 εκ. ευρώ, τη στιγμή που άλλοι «έμπειροι» υποψήφιοι δήλωναν ότι το τελικό ποσό χρέους δεν θα υπερβεί τα 6-8 εκ. ευρώ!
Εννοείται ότι ζητήσαμε και θα απαιτήσουμε ξανά, αν χρειαστεί, την αναλυτική κατάσταση και των προμηθευτών για να έχουμε σαφή εικόνα και να μπορούμε να κάνουμε καλύτερη αποτίμηση της κατάστασης.
Στην τακτική συνεδρίαση που ακολούθησε όλα σχεδόν τα θέματα ήταν διαδικαστικά. Προ ημερησίας έθεσα στο σώμα δύο κείμενα – αιτήματα ζητώντας να συζητηθούν σε προσεχή συνεδρίαση του Δ.Σ. τα ζητήματα των διοδίων και των επίδικων 4.250 στρ. Σχετικά με το πρώτο κείμενο, αυτό των διοδίων, να πω ότι προϋπήρξε εδώ κι ένα μήνα ανάλογο αίτημα από το κλιμάκιο νότιας Πιερίας της επιτροπής αγώνα εναντίον των διοδίων, το οποίο το Προεδρείο έκρινε πως θα έπρεπε να παραπεμφθεί πρώτα στην Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης (η οποία, σημειωτέον, δεν έχει συνεδριάσει ακόμη για κανένα θέμα!) επειδή βασικό αντικείμενο συζήτησης θα ήταν η διενέργεια ή όχι δημοψηφίσματος από τον Δήμο Δίου – Ολύμπου για το θέμα των διοδίων.
Αν και συμφωνούμε με τη γενικότερη φιλοσοφία διαβούλευσης, διαφωνούμε με τη χρονική σειρά. Δηλαδή πιστεύουμε ότι πρώτα πρέπει να γίνει μία ευρεία συζήτηση για το θέμα των διοδίων με τη συμμετοχή της επιτροπής αγώνα, φορέων της περιοχής, ακόμη κι εκπροσώπων της εταιρίας, και κατόπιν να κληθεί το Δ.Σ. να αποφασίσει την διενέργεια ή όχι τοπικού δημοψηφίσματος. Σε περίπτωση θετικής απόφασης, τότε θα πρέπει να συνεδριάσει η Επιτροπή Διαβούλευσης σχετικά με το ποιο θα πρέπει να είναι το ερώτημα που θα τεθεί στο δημοψήφισμα. Σε αντίθεση με όσα ισχυρίστηκε ο κ. Δήμαρχος, ο κώδικας  δήμων και κοινοτήτων (άρθρο 216) προβλέπει τη διενέργεια τοπικών δημοψηφισμάτων από τους Δήμους (υπενθυμίζω την άποψη του πρώην δημάρχου Πύδνας κ. Βασιλειάδη), χωρίς βέβαια τα αποτελέσματά τους να είναι δεσμευτικά για την κυβέρνηση. Ακόμη όμως κι αν νομικά θεωρηθεί ότι δεν ανήκουν τα διόδια στη σφαίρα αρμοδιοτήτων των δήμων, τίποτε δεν αποκλείει την διενέργεια άτυπου έστω δημοψηφίσματος για το θέμα αυτό (άποψη της αντιπεριφερειάρχη κ. Μαυρίδου) για να λειτουργήσει ως μοχλός πίεσης.
Να διεξαχθεί εξ ίσου ευρεία συζήτηση για το θέμα των επίδικων 4.250 στρ. σε ειδική συνεδρίαση, ήταν το δεύτερο αίτημα που τέθηκε προς το Προεδρείο. Δεν συμφωνούμε με την άποψη – πρόταση του δημάρχου να γίνει μία συνεδρίαση «κεκλεισμένων των θυρών» με το πρόσχημα ότι «ο αντίπαλος δεν πρέπει να μαθαίνει τις κινήσεις μας» (γιατί άραγε δεν πρότεινε το ίδιο και στην ενημερωτική συνάντηση στις 10\4 ;). Αντιθέτως για εμάς ρόλος του δημ. συμβουλίου είναι να ενημερώνεται το δυνατόν πληρέστερα και να παίρνει αποφάσεις ξεκάθαρες για τα ζητήματα που αφορούν τον δήμο και τους δημότες μας. ΟΛΑ ΣΤΟ ΦΩΣ ήταν και παραμένει η θέση μας!
Άλλωστε πως μπορεί ο κ. δήμαρχος να αποκλείσει το ενδεχόμενο μεταβίβασης μίας πληροφορίας στον «αντίπαλο» από κάποιον δημ. σύμβουλο (ίσως και της πλειοψηφίας); Μήπως να βάζαμε… face control και στους συμβούλους που θα μετέχουν στη συνεδρίαση; Όχι βέβαια! Στο κάτω – κάτω, εάν κρίνουν οι νομικοί που χειρίζονται την υπόθεση ότι κάποια πληροφορία πρέπει να μην δημοσιοποιηθεί ακόμα, είναι αρκετά έμπειροι και ικανοί, ώστε να πουν στον όποιο ερωτώντα σύμβουλο ότι θα του δώσουν την πληροφορία αυτή σε μία εμπιστευτική μεταξύ τους συζήτηση. Έτσι για εμάς πρέπει να μετέχουν στη συνεδρίαση οι νομικοί που χειρίστηκαν ή χειρίζονται την υπόθεση, η δημοτική επιτροπή αγώνα, ενώ θα πρέπει να κληθούν να λάβουν μέρος, εφ’ όσον το επιθυμούν, ακόμη κι εκπρόσωποι της Ι.Μ. Αγίου Διονυσίου. Έτσι ένα πολύπλευρα ενημερωμένο Δ.Σ. θα λάβει την απόφαση για μία ξεκάθαρη στρατηγική από πλευράς του δήμου σχετικά με το ζήτημα.
Για την ιστορία να πούμε ότι και τα δύο κείμενα – αιτήματα τα προσυπέγραψαν πολλοί περισσότεροι από 9 συναδέλφους συμβούλους που απαιτούνται από τον νόμο για να γίνουν δεκτά από το Προεδρείο και περιμένουμε πια να οριστεί εντός του Μαΐου η ημερομηνία που θα συζητηθούν. Προτείναμε μάλιστα να γίνει μία διπλή ειδική συνεδρίαση κατά την ίδια ημερομηνία, για να συζητηθούν σε βάθος μόνο τα δύο αυτά θέματα. Αναμένουμε!

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ!

Με τιμή,
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΑΘ. ΛΑΠΠΑΣ
Δημοτικός Σύμβουλος Δίου – Ολύμπου
Επικεφαλής δημ. παράταξης «ΝΕΑ ΑΡΧΗ – ΝΕΑ ΕΛΠΙΔΑ».

23 σχόλια:

  1. πολυ μπλα μπλα μπλα
    μας ζαλισες τ α.............
    κανένας δε σε διαβάζει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ρε συ Νίκο, Πολλά λόγια λες αλλα για το "θέμα" οχι μονο δε λες τιποτε ενω εσυ εισαι το Πασοκ στα Δημοτικά. Μήπως φοβασαι το Σωκο, δεν ακουσα ουτε εμαθα να πηγαινεις. Μηπως το Πασοκ δε σε στηριζει και στηριζει Παπαθαναση? Δεν εξηγειται αλλιως η ντροπη σου. Πολιτική έτσι δε γίνεται. Άσε που μας κουφανες, μαζεψες υπογραφές για τις εκτασεις και τα διοδια και απο συμβουλους του Παπαθαναση, που τους θεωρεις παρανομους. Τι άλλο θα κανεις, μας κουφανες, ποιον ρωτάς ποιον συμβουλεύεσαι? Τι να πουμε. Μαλλον λαθος πονταραμε σε τραβηξε το ρευμα...Πάμε γι αλλα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. an sou peftei vary trava diavase kana arlekin! sou tairiazei. Kala pou einai ki auta ta deltia kai pairnoume mia eikona ki emeis pou de mporoume na vlepoume ta symvoulia. syxaritiria sto site poy evale kai ta alla 2 keimena! vreite kai poioi ypograpsan. tha'xei endiaferon!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τις θέσεις για τα ζητήματα να δούμε και όχι τις υπογραφές...........
    Ο Λάππας δεν είναι ΠΑΣΟΚ?
    Το κόμμα του δεν ξεπούλησε τους δρόμους?
    Οι βουλευτές του κόμματος του Λάππα δεν έλεγαν ότι δε θα πληρώνουν τα οχήματα στα παράπλευρα διόδια?
    Ας κάνει δημοψήφισμα ο Λάππας να δουμε ποιο θα είναι το αποτέλεσμα..........
    Λες και θα υπάρχει ναι για τα διόδια..........
    Απλά όλα για το θεαθήναι...
    Καμιά ουσία...
    Ας παει να κάνει παράσταση διαμαρτυρίας ο ίδιος στο κόμμα του...
    Για δεν το κάνει?
    Απλά γιατί συμφωνεί...
    Για αυτό δεν του πάει και ο ρόλος του λαοπλάνου...
    δεν το χει
    δε μπορεί να δημαγωγήσει...
    ενώ ο Άλλος το χει στο αίμα του
    και με το χωροφύλακα και με τον αστυφύλακα

    Λάππα, τι να σε κάνουμε. είσαι πολύ μα πολύ λίγοςςςςςςςςςςςςςςς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΑΝΩΝΥΜΕ 9.26 ΒΛΕΠΩ ΟΤΙ ΚΟΠΤΕΣΑΙ ΠΟΛΥ ΓΙΑ ΤΟ "ΘΕΜΑ" ΟΠΩΣ ΤΟ ΛΕΣ. ΜΗΠΩΣ ΕΙΣΑΙ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΟΥ ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΗ ΚΑΙ ΒΙΑΖΕΣΑΙ ΝΑ ΚΑΤΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΑΡΕΚΛΑ ΤΟΥ; Η ΜΗΠΩΣ ΕΙΣΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΝ ΜΕ ΤΟΝ ΧΟΝΤΡΟ ΚΑΙ ΔΕ ΤΟΥΣ ΚΑΙΓΕΤΑΙ ΚΑΡΦΑΚΙ ΓΙΑ ΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ; ΕΣΥ ΠΟΥ ΗΣΟΥΝ ΑΝΩΝΥΜΕ ΝΑ ΒΓΕΙΣ ΝΑ ΠΕΙΣ ΤΙΠΟΤΑ ΓΙΑ ΤΟ "ΘΕΜΑ" ΤΟΣΟΝ ΚΑΙΡΟ; ΟΛΟΙ ΤΟ ΛΑΠΠΑ ΠΕΡΙΜΕΝΑΤΕ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΑΡΧΗ. ΡΕ ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΕΙΣΑΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΥ ΠΟΥ ΘΥΜΗΘΗΚΕ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΙΔΡΩΜΕΝΟΣ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙ ΓΙΑ ΤΟ "ΘΕΜΑ"; ΡΕ ΜΠΑΣ! ΚΑΝΕ ΛΙΓΗ ΥΠΟΜΟΝΗ ΑΝΩΝΥΜΕ! Ο ΚΑΙΡΟΣ ΓΑΡ ΕΓΓΥΣ ΠΟΥ ΛΕΕΙ ΚΑΙ Ο ΛΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. eftihws lapa pou vazeis kosmo gia na ftiahnei klima opvw o 10.40 alliws de se eswne tipote apo to eglima na valeis symvoulous tou papathanasi na ypograpsoun... kapoios prepei na sou milisei gia to rexona...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. οι σύμβουλοι του παπαθανάση, να απολογηθούν στον παπαθανάση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. πόσο μπορεις ρε Λάππα να ευλογείς μόνος σου τα γένια σου???
    Αν είναι δυνατόν........
    Μόνο κείμενα μπορείς να γράφεις ως φιλόλόγος(και μερικές φορές με ασυνταξίες)...
    Καλά είναι δυνατόν να νομίζεις οτι θα διαδεχθείς τον Παπαθανάση?
    Ουτε στο μικρό του δαχτυλάκι δεν τον φτάνεις........
    Κλητήρας του θα μπορούσες να είσαι και τίποτα παραπάνω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ο 1.47 ολα τα λευτα.Μονο εγω τα ελγα τοσο καιρο για το Λαππα.Ενας πρωην Πασοκοσ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΣΟΥ ΕΙΠΕ ΡΕ 1.47 ΟΤΙ Ο ΛΑΠΠΑΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΔΙΑΔΕΧΘΕΙ ΤΟΝ ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΗ; ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΟΠΑΔΟΙ ΤΟΥ ΤΟ ΠΗΡΑΤΕ ΣΤΑ ΣΟΒΑΡΑ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ "ΦΕΟΥΔΑΡΧΗΣ"; ΑΛΛΑ ΜΑΛΛΟΝ ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΕΣΥ "πρωην Πασοκοσ" ΟΠΩΣ Ο 4.52. ΑΔΕΙΑΣΤΕ ΜΑΣ ΤΗ ΓΩΝΙΑ ΟΠΩΣ ΘΑ ΜΑΣ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑΣΕΙ ΚΑΙ Ο ΦΕΟΥΔΑΡΧΗΣ ΣΑΣ ΣΕΛΙΓΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Αυτο το ''σε λιγο ΄΄ποσο σε λιγο θα ναι.Πριν τη δευτερα παρουσια??Γιατι εδω και δυο μηνες σε λιγο λετε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Καποιοί ΠΑΣΟΚΟΙ καλά θα κάνετε να γίνετε "πρώην". 30 χρόνια παρατρεχάμενοι - χαμελαίοντες ΜΑΖΙ ΤΑ ΦΑΓΑΤΕ και στην κεντρική πολιτική σκηνή και στην τοπική - δημοτική (πανω από 18εκ. € το χρέος στον δήμο με απλήρωτη εφορία και ασφαλιστικά ταμεία από τους δοκιμασμένους και επιτυχιμένους) που ο μόνος λόγος που επιβιώνεται είναι πως πουλάτε "δημοκρατία" και "λαϊκό έρεισμα" στην Δικαιοσύνη.
    Ευτυχώς τελευτάια καποιοί δικαστές δε μασάνε από τέτοια φούμαρα και μάλλον και οι 2 "πετυχημένοι του Πιερικού ΠΑ.ΣΟ.Κ." θα έχουν την τύχη του alter ego τους Π. Ψωμιάδη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΑΝ Η...ΔΕΥΤΕΡΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΥΨΙΣΤΟΥ ΓΙΝΕΙ ΜΕΧΡΙ ΤΟΝ ΙΟΥΝΙΟ, ΤΟΤΕ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΡΟΛΑΒΕΙ ΤΟ "ΜΟΙΡΑΙΟ" Ο ΦΕΟΥΔΑΡΧΗΣ!
    ΑΓΝΩΣΤΟΙ ΑΙ ΒΟΥΛΑΙ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ!
    Ο ΕΧΩΝ ΝΟΥΝ ΝΟΕΙΝ ΝΟΕΙΤΩ!
    ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ (ΘΑ ΛΕΜΕ ΚΑΙ ΤΟΤΕ)!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ρε σεις οι ΠΑΣΟΚατζήδες...
    μην το λέτε και πολυ οτι είστε ΠΑΣΟΚ
    γιατι ο κόσμος θα σας παρει με τα παλουκια
    είναι πολύ οργισμενος
    και ακόμα περισσοτερο πρεπει να ντρέπεστε για το κομμα σας...
    που ρουφάει το μεδούλι του κοσμακι
    αλλα εσεις ετσι ειστε
    βολεμενοι πασοκοι
    αλλα ερχεται η ωρα που θα σας ξεβολεψει ο λαός
    ηγγικεν η ώρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Βλέπω κάποιους "πράσινους" να κόπτονται με το "θέμα" και άλλους να κατηγορούν τον Λάππα γιατί τα κείμενα με τα δύο θέματα Διόδια και 4250 στρ. τα υπογράφουν και σύμβουλοι της συμπολίτευσης, αλλοί πάλι γιατί βγάζει μεγάλα κείμενα για τα δημοτικά συμβούλια και δεν μπορούν να τα διαβάσουν...
    Για τους τελευταίους μια συμβουλή ας μην κουράζονται να διαβάζουν τα κείμενα του Λάππα, δεν κάνουν για αυτούς. Αυτοί ως κριτήριο στην πολιτική τους κρίση και επιλογή δεν έχουν την ορθότητα και την αλήθεια και τις πολιτικές αρχές αλλά το "χτύπημα στην πλάτη", "τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα" που λέει το λαϊκό άσμα, κανα βόλεμα δικό τους ή παιδιών τους, τα "στραβά μάτια" σε καμιά κατάληψη κοινόχρηστου χώρου, κανά κουβά χαλίκι και άλλα τέτοια. Ότι και να διαβάσετε έτσι μάθατε, έτσι επιβιώσατε πολλοί και επαγγελματικά, επομένως "γραμμάτια" έχετε και τα ξοφλάτε με την ψήφο, την στήριξη και τα σχόλια στο blog.
    Μην διαβάζετε λοιπόν τον Λάππα οι αλήθειες του σας πονάνε και σας χαλούνε το κέφι. Ποιά είναι άραγε η γνώμη σας για τη λοβιτούρα των 600.000€ στο δήμο Δίου; (που ο καθ' όλα έντιμος και ειλικρινής κ.Παπαθανασίου συμπεριφέρεται τουλάχιστον αμήχανα, περίεργα και ύποπτα για συγκάλυψη. Άραγε εάν πάλι μπλέξει σε καμιά εισαγγελική έρευνα για παράβαση καθήκοντος, πάλι συκοφάντες θα τον κυνηγούν;) ΓΙΑΤΙ ΔΕ ΜΑΣ ΛΕΤΕ;
    Τώρα για τις υπογραφές των συμβούλων. Απορώ πως με τόσο μεγάλη ευκολία κάποιοι ομιλούν για μη νομιμότητα του συμβουλίου. Από που προκύπτει αυτό; Έπειτα, τα δημοτικά συμβούλια είναι ο χώρος που κατεξοχήν χρειάζεται η συναίνεση στα τοπικά ζητήματα ιδιαίτερα τόσο μεγάλου ενδιαφέροντος για την περιοχή όπως τα 4250 στρ. και τα διόδια. Θέματα που έπρεπε η αξιωματική αντιπολίτευση να εγείρει (αλλά που να ανοίγουμε τέτοιες δουλειές από το DA CAPPO) και όχι ο Λάππας που θα έπρεπε να ρίχνει γέφυρες προς τον Παπαθανασίου, για το λόγο αυτόν εισπράτει και από εδώ αλλά και από την πιάτσα την κριτική και την μένος των "συντρόφων"...
    Πάντως στην συνεδρίαση αυτή αναμένω γέλωτας... μέχρι δακρύων: Όσοι υπέγραψαν προφανώς και δεν επικροτούν την έως τώρα επίσημη στάση της δημοτικής αρχής πού δεν κάνει το παραμικρό. Απεναντίας ο Δήμαρχος πίνει καφεδάκια με τους εκπροσώπους της εταιρίας στο Δημαρχείο κάνει δημόσιες σχέσεις με τον Μεγαλοεργολάβο και έσπευσε ασθμαίνοντας να επιβεβαιώσει τους κατοίκους του Πλαταμώνα και του Παντελεήμωνα ότι για το πρόβλημα στο νερό της περιοχής δεν έχουν καμία σχέση τα έργα της Αιγαίον... Άραγε εάν περάσει κανένα ψήφισμα από πλευρά της κ. Κουρίτα για κινητοποιήσεις τι θα κάνει; Ανοίγουν και τα διόδια την Παρασκευή... Ε, ΡΕ ΓΛΕΝΤΙΑ!!!
    ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ
    Για τα 4250 στρ. πάλι με δύο μέτρα και δύο σταθμά είναι ο Δήμαρχος όπως φάνηκε και στην συνάντηση με τους εκπροσώπους του "Συλλόγου Περιβάλλοντος", όμως τώρα πρέπει και αυτός αλλά και όλοι οι σύμβουλοι να πάρουν μια ξεκάθαρη θέση. Εδώ αναμένω να δώ τι έχει να πει ο κ.Τσιφοδήμος που 2 1/2 χρόνια κορόιδευε ασυστολά τους Λιτοχωρίτες ότι τάχα ξεκίνησε δικαστικές προσφυγές. Ένα από τα μεγαλύτερα ψέματα στην υπόθεση αυτή προκειμένου ο κ.Τσιφοδήμος να τα έχει καλά και με την Μονή αλλά και την επιτροπή για ψηφοθηρικούς λόγους. ΩΡΑ ΝΑ ΠΕΣΟΥΝ ΟΙ ΜΑΣΚΕΣ!
    Τέλος για το "θέμα" όπως λέει κάποιος στην αρχή: Δυστυχώς φίλε όλοι οι έλληνες "Λάππες" είμαστε. Πιστεύουμε σε θεσμούς και στη δικαιοσύνη αλλά την πατάμε. Όταν Σώκος, Ραγκούσης, Καστανίδης, Αμοιρίδης, Παπαγεωργίου, Μίχου, Δικαστές νομιμοποιούν την ανομία μην εφαρμόζοντας τον νόμο, παρεμβαίνοντας ή αργοπορόντας στην εφαρμογή των αποφάσεών της δικαιοσύνης τότε τι να κάνει ο Λάππας και τι να κάνει ο λαός;
    Από αυτές τις λογικές η χώρα διαλύθηκε, χρεοκώπησε, στο δήμο παλεύουν να διαχειρηστουν τα χρέη και τις μαύρες τρύπες, βλέπουν το αδιέξοδο αλλά οι πολιτικοί άρχοντες της κεντρικής αλλά και της τοπικής σκηνής επιμένουν πως "το νόμιμο είναι και ηθικό" εφαρμόζοντας τον νόμο όπως βολεύει: Μαντούβαλος, Χρονόπουλος σε 2-3 μήνες, Ψωμιάδης περιμένουμε να καθαρογραφεί (περάσαν 20 μέρες, τι γράφουν εγκυκλοπαίδεια;), Παπαθανασίου... του Αγ. Αθανασίου! Έτσι και κεντρικά Σίμενς τίποτα, Βατοπέδι τίποτα Τσουκάτοι,Δούκες, Ρουσόπουλοι κ.α. στον αφρό και στον πάτο η χώρα και ο λαός.
    Αυτά τα γράφω γιατί άδικα βλέπω να κατηγορούν νέους ανθρώπους με αρχές και αγνά αισθήματα που έμπλεξαν με την πολιτική, όπως είναι ο Λάππας και πολλοί που τον ακολούθησαν( και δυστυχώς δεν μπόρεσα να βοηθήσω και γώ) και δυστυχώς δεν τα κατάφεραν. Ο βούρκος της τοπικής πολιτικής τους έφαγε αφήνοντας για άλλη μια φορά να επιπλέουν και να είναι ψηλά οι φελλοί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ναι ρε πεστα με το Λαππα αρχηγο εχουμε σιγουρο το αυγο!!!!!!!!!!Αντε ρε κομματοσκυλα τραβατε απο εδς.Βγειτε λιγο να σας δει ο κοσμος ο Λαππας που ειναι?? Ζει??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Εσυ κύριε 9:26 συνεχισε να τον ψαχνεις στον Τροϊρη... Εμεις κομματοσκυλα, οφειλουμε να δώσουμε λόγο κάπου. Εσυ αδέσποτος, στην ουσια, οπως και οι λοιποι "ανεξαρτητοι" με την ιδεα πως δεν οφειλετε να λογοδοτησετε πουθενα τι καλο θα κανετε; Ακομη περισσοτερες καταθεσεις;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. kale min to malonete to pedi...........
    exi kai to NEROMILO.........
    koubalai nero sto milo t papathanas......
    pos na kseplirosi to doro.........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. ΜΑΠΑ ΤΟ ΚΑΡΠΟΥΖΙ Ο ΛΑΠΠΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. re paides poly mania me to lappa. sas mpike sto mati gia ta kala etsi; coolarete ligaki! poly anisihoi eiste! ti egine, ehoyme tipota proores ekloges sto dimo olympoy kai de mas to lete;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. eseis ton exete kanei theo.....
    alla oyte gia mpatses den einai

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. eno kapoioi alloi einai gia mpatses. mono!

    ΑπάντησηΔιαγραφή