Πέμπτη 28 Απριλίου 2011

ΑΠΟΦΑΣΗ ΣΥΣΚΕΨΗΣ ΤΩΝ ΕΑΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ 28-4-2011

Α Π Ο Φ Α Σ Η
Στην Κατερίνη Πιερίας σήμερα στις 28.04.2011, στην αίθουσα συνεδριάσεων της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Πιερίας, συνεδρίασαν οι εκπρόσωποι των παρακάτω Ενώσεων Αγροτικών Συνεταιρισμών,  οι οποίοι αφού εκτίμησαν τις νεώτερες εξελίξεις μετά και την συνάντηση της Θεσσαλονίκης στις 20.04.2011 και τις αποφάσεις που έλαβε σήμερα το Δ.Σ. της ΠΑΣΕΓΕΣ ομόφωνα αποφάσισαν ομόφωνα τα ακόλουθα:
-    Συναισθανόμενοι την ευθύνη μας έναντι των Ελλήνων αγροτών, οι οποίοι, δεκαπέντε ημέρες πριν την λήξη της καταληκτικής προθεσμίας για την ενεργοποίηση των δικαιωμάτων, κινδυνεύουν, εξαιτίας των ερασιτεχνικών χειρισμών του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και της ΠΑΣΕΓΕΣ να μην λάβουν τις ενισχύσεις, δηλώνουμε και πάλι και κάνουμε γνωστό προς κάθε κατεύθυνση ότι είμαστε διατεθειμένοι να υλοποιήσουμε το έργο που αφορά την σύνταξη της Αίτησης Ενιαίας Ενίσχυσης - Γεωργικής Ασφάλισης – Εγγραφής στο Μητρώο Αγροτών, υπό την απαράβατη προϋπόθεση ότι αυτό δεν θα αποβεί εις βάρος των Οργανώσεών μας και δεν θα επιβαρύνει αυτές με δυσανάλογο κόστος, καθόσον η σχετική διαδικασία περιλαμβάνει και δύο νέα αντικείμενα (Ασφάλιση αγροτικής παραγωγής – ένταξη στο μητρώο αγροτών).
Πρότασή μας είναι και φέτος να ισχύσουν όσα και στο προηγούμενο έτος, κατά το οποίο η σχετική διαδικασία ολοκληρώθηκε με επιτυχία προς όφελος πρωτίστως των αγροτών.
-       Διευκρινίζουμε ότι δεν είμαστε διατεθειμένοι να διαπραγματευτούμε το μέλλον των Οργανώσεών μας, των υπαλλήλων και των συνεταιρισμένων αγροτών που εκπροσωπούμε προκειμένου κάποιοι να ικανοποιήσουν τις προσωπικές τους επιδιώξεις και τα συμφέροντά τους, τα οποία όμως παρασάγγας απέχουν από τα συμφέροντα των αγροτών.
-       Εφιστούμε την προσοχή στους αγρότες ότι, κάτω από την ψευδεπίγραφη υπόσχεση της δήθεν δωρεάν σύνταξης της Αίτησης Ενιαίας Ενίσχυσης επιχειρείται να αποσιωποιηθεί η υπέρμετρη και έξω από κάθε λογική επιβάρυνση υπέρ του ΕΛΓΑ με υπέρογκα ποσά και κάτω από καθεστώς εκφοβισμού καθόσον οι αγρότες υποχρεούνται ουσιαστικά να προπληρώνουν τον ΕΛΓΑ  και σε περίπτωση μη έγκαιρης καταβολής των εισφορών αυτών αφενός αυτές θα βεβαιώνονται στις αρμόδιες Δ.Ο.Υ. και αφετέρου θα τίθεται εν κινδύνω η καταβολή της Ενιαίας Ενίσχυσης.
-         Καλούμε τους διαχειριστές του συστήματος (ΠΑΣΕΓΕΣ – NEUROPUBLIC AE) να ανοίξουν άμεσα το σύστημα και να επιτρέψουν την πρόσβαση σε αυτό των Οργανώσεών μας ούτως ώστε να πραγματοποιούνται οι εργασίες για τις οποίες έχουμε καταβάλλει το ανάλογο τίμημα και τις οποίες υποχρεούνται να μας παράσχουν.
Σε περίπτωση μη άμεσης ενεργοποίησης του συστήματος ελλοχεύει ο κίνδυνος να μην προλάβουμε τις σχετικές προθεσμίες και στην περίπτωση οι υπεύθυνοι να αναλάβουν τις ευθύνες τους έναντι των αγροτών.
-       Τέλος δεσμευόμαστε ότι καμία από τις Ενώσεις μας δεν θα υποκαταστήσει στο έργο της άλλη Οργάνωσης και ούτε θα δεχθεί υποκατάσταση από άλλη Οργάνωση ή Φορέα και καταδικάζουμε την εισβολή της Ε.Α.Σ. Αγρινίου στην περιφέρεια της Ε.Α.Σ. Κέρκυρας.
             
01.  Ε.Α.Σ. Αλμυρού
02.  Ε.Α.Σ. Αλμωπίας
03.  Ε.Α.Σ. Αρναίας
04.  Ε.Α.Σ. Άρτας - Φιλιππιάδας
05.  Ε.Α.Σ. Βέροιας
06.  Ε.Α.Σ. Βισαλτίας
07.  Ε.Α.Σ. Βοΐου
08.  Ε.Α.Σ. Βόλου
09.  Ε.Α.Σ. ΓΕΣΠΟΒ Βερμίου
10.  Ε.Α.Σ. Γρεβενών
11.  Ε.Α.Σ. Διδυμότειχου
12.  Ε.Α.Σ. Δράμας
13.  Ε.Α.Σ. Έδεσσας - Σκύδρας
14.  Ε.Α.Σ. Ελασσόνας
15.  Ε.Α.Σ. Εορδαίας
16.  Ε.Α.Σ. Θεσσαλονίκης «Νέα Ομοσπονδία»
17.  Ε.Α.Σ. Καβάλας
18.  Ε.Α.Σ. Καστοριά
19.  Ε.Α.Σ. Κεφαλληνίας - Ιθάκης
20.  Ε.Α.Σ. Κιλκίς
21.  Ε.Α.Σ. Κοζάνης - Σερβιων
22.  Ε.Α.Σ. Λαγκαδά
23.  Ε.Α.Σ. Λάρισας – Τυρνάβου - Αγιάς
24.  Ε.Α.Σ. Λευκάδας
25.  Ε.Α.Σ. Νάουσας
26.  Ε.Α.Σ. Ξάνθης
27.  Ε.Α.Σ. Ορεστιάδας
28.  Ε.Α.Σ. Παγγαίου
29.  Ε.Α.Σ. Πηλίου - Β. Σποράδων
30.  Ε.Α.Σ. Πιερίας
31.  Ε.Α.Σ. Πολυγύρου
32.  Ε.Α.Σ. Σερρών
33.  Ε.Α.Σ. Τρικάλων
34.  Ε.Α.Σ. Φαρσάλων
         35.  Ε.Α.Σ. Χαλκιδικής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου