Τετάρτη 27 Απριλίου 2011

Πληρωμές αγροτών

Σε συνέχεια προηγούμενων ανακοινώσεων ο Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Πιερίας κ. Θανάσης Παπαγεωργίου μετά από επικοινωνία και ενημέρωσε που είχε από την Διοίκηση του ΕΛΓΑ, του ΟΠΕΚΕΠΕ και στελέχη του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων είχε την διαβεβαίωση για πληρωμές αγροτών στις ακόλουθες περιπτώσεις.


Πληρωμή του 25% στους καπνοπαραγωγούς
Ήδη έχουν κατατεθεί, για 500 αγρότες της Πιερίας, τα χρήματα της Ενιαίας Ενίσχυσης του μέτρου 114 (το ποσοστό του 25%) στους καπνοπαραγωγούς τηρώντας το χρονοδιάγραμμα και την διαβεβαίωση του ο ΟΠΕΚΕΠΕ για πληρωμή μετά το Πάσχα. Στις επόμενες μέρες θα καταβληθούν τα χρήματα για όλους τους δικαιούχους αγρότες.
Σημειώνεται ότι το Μέτρο 144 Αναδιάρθρωσης Καπνού για το 2011, αφορά συνολικά 7.763 παραγωγούς και το ποσό που θα δοθεί είναι 17.807.417,46 ευρώ.

Πληρωμή Εξισωτικής  Αποζημίωσης   
Ξεκίνησε η πληρωμή του 70% της Εξισωτικής Αποζημίωσης.
Η εξισωτική αποζημίωση αφορά στην παροχή ενίσχυσης προς τους αγρότες των μειονεκτικών, ορεινών περιοχών και τους μετακινούμενους κτηνοτρόφους, ως αντιστάθμιση για τα προβλήματα που τους δημιουργούν τα μόνιμα φυσικά μειονεκτήματα των περιοχών τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου