Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου 2011

Διαταγές πληρωμής από τις κοινοπραξίες σε όσους δεν πληρώνουν διόδια

Διαταγές πληρωμής ετοιμάζεται να κοινοποιήσει η κοινοπαξία «Αυτοκινητόδρομοι Αιγαίου» σε περίπου εξακόσιους οδηγούς που αρνήθηκαν να πληρώσουν διόδια.
Οι εν λόγω οδηγοί αναμένεται να λάβουν επιστολή της εταιρείας για την εξόφληση του χρέους τους εντός 15 ημερών και αν δεν το πράξουν, θα κλήθουν να πληρώσουν το 20πλάσιο του ποσού με διαταγή πληρωμής, όπως προβλέπεται από τη συμβαση παραχώρησης.
Σε ανάλογη διαδικασία προχωρά και η κοινοπραξία «Νέα Οδός», που εκμεταλλεύεται, μεταξύ άλλων, και τα διόδια των Αφιδνών, στα οποία παρατηρείται το μεγαλύτερο πρόβλημα με τους οδηγούς, που αρνούνται να καταβάλουν αντίτιμο. Σημειώνεται ότι από τους κατά μέσο όρο 60.000 οδηγούς που διέρχονται καθημερινά από τα συγκεκριμένο διόδια, δεν πληρώνει το 14%.
«Έχουμε συγκεντρωσει φωτογραφικό υλικό και έχουμε ζητήσει από το αρμόδιο υπουργείο Υποδομών να κινηθούν οι προβλεπόμενες διαδικασίες», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ εκπρόσωπος της κοινοπραξίας και πρόσθεσε: «Οι “τζαμπατζήδες” θα λάβουν επιστολή να εξοφλήσουν το ποσό εντός 20 ημερων και αν δεν συμμορφωθούν, θα εκδοθούν διαταγές πληρωμής.
Εξάλλου από τη «Νέα Οδό» διευκρινίστηκε ότι η δίωξη που ασκήθηκε εναντίον εννέα ατόμων, αφορά μηνυτήρια αναφορά της εταιρείας για φθορές, οι οποίες προκλήθηκαν στις Αφίδνες πριν από έναν χρόνο και όχι για μη πληρωμή διοδίων.
Την ίδια ώρα το κίνημα «Δεν πληρώνω, δεν πληρώνω» εξήγγειλε νέο πανελλαδικό άνοιγμα των διοδίων για την Κυριακή, 6 Φεβρουαρίου, στις 3 το μεσημέρι.
Μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Radio 9, ο δικηγόρος του κινήματος Κ. Παπαδάκης χαρακτήρισε «τρομοκρατική» τη μήνυση, τονίζοντας πως στόχος είναι να ποινικοποιηθεί η κοινωνική αντίσταση. Ο κ. Παπαδάκης επεσήμανε το γεγονός ότι η ποινική δίωξη δεν αφορά τη μη καταβολή του αντιτίμου των διοδίων, σημειώνοντας πως η ελεύθερη διέλευση από τα διόδια δεν αποτελεί αδίκημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου