Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου 2011

Καθαρίζονται κανάλια του Βαρικού με στόχο να αποφευχθούν πλημμύρες και καταστροφές καλλιεργήσιμων εκτάσεων σε περίπτωση έντονης βροχόπτωσης

Συνεχίζεται ο καθαρισμός καναλιών σε μεγάλης έκτασης αγροτική περιοχή του Βαρικού Λιτοχώρου ύστερα από παραχώρηση μηχανήματος εκτέλεσης έργων που παραχώρησε η περιφερειακή ενότητα Πιερίας.
Είχε προηγηθεί αίτημα του δήμου Δίου-Ολύμπου στην αντιπεριφερειάρχη κ. Σοφία Μαυρίδου η οποία και ανταποκρίθηκε άμεσα. Παραχώρησε δε για χρονικό διάστημα επτά ημερών έναν υδραυλικό ερπυστριοφόρο εκσκαφέα, με στόχο, σε περίπτωση έντονης βροχόπτωσης, να αποφευχθούν πλημμύρες και καταστροφές σε μεγάλα τμήματα καλλιεργήσιμων εκτάσεων.
Μετά την παραχώρηση του μηχανήματος ο δήμαρχος Δίου-Ολύμπου, Γιώργος Παπαθανασίου, απέστειλε ευχαριστήριο έγγραφο προς την αντιπεριφερειάρχη στο οποίο αναφέρει τα εξής:
«Κυρία Αντιπεριφερειάρχη, δια του παρόντος εγγράφου σας ευχαριστούμε για την ικανοποίηση αιτήματός μας για την παραχώρηση μηχανήματος καθαρισμού καναλιών (τσάπας) της Π. Ε. Πιερίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας προκειμένου να καθαριστούν τα κανάλια του ΤΟΕΒ Έλους Βαρικού αλλά και της ευρύτερης αγροτικής περιοχής του νέου μας Δήμου.
Σας ενημερώνουμε ότι ήδη με το συγκεκριμένο μηχάνημα ξεκίνησαν από σήμερα σημαντικά έργα καθαρισμού των καναλιών, έργα που εκτείνονται από το ύψος της δημοτικής κοινότητας Δίου έως και τη θάλασσα του Βαρικού και τα οποία, σημειωτέον, είχαν να καθαριστούν για αρκετά χρόνια.
Ευελπιστούμε δε ότι μετά την ολοκλήρωση του καθαρισμού των συγκεκριμένων καναλιών θα αποφευχθούν πλημμύρες και συνεπώς καταστροφές σε μεγάλα τμήματα καλλιεργήσιμων εκτάσεων, σε περίπτωση έντονης βροχόπτωσης».

1 σχόλιο:

  1. Δεν μπορώ να καταλάβω εάν αυτές τις δημοσιεύσεις τις πληρώνει ο κ. Παπαθανασίου ή η κ. Μαυρίδου.
    Αν δεν τις πληρώνουν, τότε γιατί να αναρτώνται στα blogs και τις εφημερίδες; Μήπως τις στέλνουν τα γραφεία τύπου τους στα ΜΜΕ νομίζοντας πως κάνουν καλό;
    Αναρωτιέμαι αν πραγματικά ο κ. Δήμαρχος συνέταξε την επιστολή αυτή, που το ύφος της θυμίζει πρόεδρο κοινότητος της δεκαετίας του ΄50 προς τον υπουργό... Μαυρογιαλουρο! Ειδικά με εκείνα τα "ΥΔΡΑΥΛΙΚΟΣ ΕΡΠΥΣΤΡΙΟΦΟΡΟΣ ΕΚΣΚΑΦΕΑΣ" και τα "ΔΙΑ ΤΟΥ ΠΑΡΟΝΤΟΣ ΕΓΓΡΑΦΟΥ" (που είναι και λάθος!!! "δια της παρούσης" είναι αρκετό και το σωστό).
    Δηλαδή ο Δήμαρχος και η Αντιπεριφεριαρχης δεν γίνεται να συνεργαστούν για τα αυτονόητα, τα απλά και βασικά των αρμοδιοτήτων τους χωρίς φανφαρονισμούς, λεζάντες και δελτία τύπου;
    Το μόνο ελαφρυντικό που βρίσκω στις επιστολές και τη δημοσιοποίησή τους είναι η ευγένεια και η ανθρωπιά που επιβάλλουν ένα ευχαριστώ στους ανθρώπους που συνεργαζόμαστε.Δυστυχώς όμως και αυτά τα υψηλά κίνητρα χάνονται μέσα στο πομπώδες τις ανακοίνωσης!
    Λίγο μετριοπάθεια από τους άρχοντες μας δεν θα έβλαπτε κανέναν και κυρίως την αισθητική και την νοημοσύνη των πολιτών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή