Σάββατο 19 Φεβρουαρίου 2011

ΟΜΙΛΙΑ ΘΑΝΑΣΗ ΓΚΟΥΝΤΑΡΑ ΣΕ ΚΑΠΝΟΠΑΡΑΓΩΓΟΥΣ ΤΟΥ ΛΟΦΟΥ

Η ενημερωτική περιοδεία της ΕΑΣ Πιερίας στις καπνοπαραγωγικές περιοχές του νομού μας, συνεχίστηκαν από το κλιμάκιο της Οργάνωσης, το οποίο βρέθηκε σε μια αμιγώς καπνοπαραγωγική τοποθεσία, στο δημοτικό διαμέρισμα του Λόφου, που έχει γράψει την δική της ιστορία στο παραγόμενο προϊόν από το οποίο έχει αναπτυχθεί η τοπική κοινωνία, έχουν δημιουργηθεί και αναπτυχθεί οικονομίες, έχουν φτιαχτεί νοικοκυριά και γενικότερα έχουν μεγαλώσει και σπουδάσει παιδιά.
Ο Διευθυντής της ΕΑΣ Πιερίας Θανάσης Γκουντάρας μίλησε στους καπνοπαραγωγούς της περιοχής, στην κατάμεστη από κόσμο αίθουσα του δημοτικού σχολείου του Λόφου, όπου σημειωτέον παραβρέθηκε μεγάλος αριθμός καπνοπαραγωγών, παρ΄ όλες τις άστατες καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν και αναφέρθηκε φυσικά στο Μέτρο 144 που αφορά τον καπνοπαραγωγικό κόσμο, το οποίο τους προσφέρει την απώλεια του 50% από τα δικαιώματα που απώλεσαν το 2010 και από το οποίο ο δικαιούχος καπνοπαραγωγός διεκδικεί να πάρει ως ενίσχυση, το ανώτερο ποσό των 9000 Ευρώ, τα 3 επόμενα χρόνια(το 2011, 2012 και 2013).
Παράλληλα, ο Διευθυντής της ΕΑΣ Πιερίας ενημέρωσε τους καπνοπαραγωγούς και για τα Σχέδια Βελτίωσης που ήδη τρέχουν(από την Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου) και την αυξημένη πολυπλοκότητα που έχουν, ειδικά για τον καπνοπαραγωγικό πληθυσμό, χαρακτηρίζοντάς τα «απρόσιτα».
Ο κ. Γκουντάρας απαντώντας σε σχετικά ερωτήματα των παραβρισκόμενων καπνοπαραγωγών αναφορικά με το θέμα ασφάλισης του ΕΛΓΑ, ενημέρωσε για τις αλλαγές που ισχύουν στην ασφάλιση των αγροτικών καλλιεργειών από την 1η Γενάρη 2011, με την κατάργηση του 3%, όπου για παράδειγμα στον καπνό, θα παρακρατούνται 28,2 Ευρώ/στρέμμα και η πολιτεία θα έχει την δυνατότητα να τα παρακρατεί με τον έναν ή τον άλλο τρόπο. Φυσικά δεν παρέλειψε να στείλει το μήνυμά του πως «η Οργάνωση βρίσκεται και θα βρεθεί και στην συνέχεια κοντά στους αγρότες της Πιερίας, εξυπηρετώντας τις αυξημένες ανάγκες τους, αλλά και πως αυτοί θα πρέπει να συνεχίσουν να στηρίζουν και να νοιώθουν σπίτι τους την ΕΑΣ Πιερίας»….
Στην ομιλία παραβρέθηκαν ο Αντιπρόεδρος της ΕΑΣ Πιερίας Διονύσης Παππάς, το μέλος του ΔΣ Δημήτρης Ίτσιος και οι Πρόεδροι της Ομάδας Καπνού της ΕΑΣ Κυριάκος Σιδηρόπουλος και της Ομάδας Καπνού Λόφου Μηλιάς Βαγγέλης Γιαννώτας.


ΟΜΙΛΙΑ Θ. ΓΚΟΥΝΤΑΡΑ, 
ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 21/2,  στις 19.30 ΡΥΑΚΙΑ

Οι ομιλίες του  Διευθυντή της ΕΑΣ Πιερίας Θαν. Γκουντάρα συνεχίζονται την Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου, στις 7.30 μ.μ., στο δημοτικό διαμέρισμα των  Ρυακίων(στο Σχολείο).

1 σχόλιο:

  1. ΕΓΩ ΤΟΝ ΒΛΕΠΩ ΝΑ ΠΟΛΙΤΕΥΕΤΑΙ ΓΙ' ΑΥΤΟ ΘΑ ΤΟΥ ΠΩ ΔΥΟ ΣΥΝΘΗΜΑΤΑ: 1)ΘΑΝΑΣΗ ΜΠΟΡΕΙΣ, ΝΑ ΒΓΕΙΣ ΚΑΙ ΒΟΥΛΕΤΗΣ!
    2)ΘΑΝΑΣΗ ΠΡΟΧΩΡΑ, ΒΑΛΕ ΚΑΠΝΑ ΣΤΗ ΧΩΡΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή