Τρίτη 15 Φεβρουαρίου 2011

Ομιλία του Γενικού Δ/ντή της ΕΑΣ Πιερίας σε καπνοπαραγωγούς του Κολινδρού 15-2-2011


Οι ενημερωτικές ομιλίες της ΕΑΣ Πιερίας στις καπνοπαραγωγικές περιοχές του νομού συνεχίζονται με αμείωτους ρυθμούς.
Σειρά την Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου το βράδυ, είχε η Βόρεια Πιερία και ειδικότερα το δημοτικό διαμέρισμα του Κολινδρού, όπου ο Διευθυντής της ΕΑΣ Θανάσης Γκουντάρας είχε την ευκαιρία να μιλήσει στην κατάμεστη από καπνοπαραγωγούς αίθουσα του πολιτιστικού κέντρου. Στην ομιλία που γίνεται μετά από σχετική εντολή του Προέδρου της ΕΑΣ Πιερίας Πέτρου Παπανικολάου, παραβρέθηκαν εκ μέρους της Διοίκησης ο Αντιπρόεδρος της Οργάνωσης Διονύσης Παππάς, τα μέλη του ΔΣ κ.κ. Γιώργος Πολυχρονίδης και Θανάσης Τραούδας, ο Πρόεδρος της ΝΕΟΚΟΠΑΚ Βασίλης Ιωάννου, η Αντιδήμαρχος Πύδνας Κολινδρού Ξανθή Βασιλειάδου και οι δημοτικοί σύμβουλοι Δημήτρης Χλεμές και Μπάμπης Μαστροτάσιος.
Στην ενημερωτική του ομιλία προς τους συγκεντρωμένους καπνοπαραγωγούς του Κολινδρού ο κ. Γκουντάρας τόνισε μεταξύ των άλλων πως “θα πρέπει στην διαδικασία διεκδίκησης των χρημάτων που ανήκουν στους καπνοπαραγωγούς, όλοι μαζί να αγωνιστούμε και να τα διεκδικήσουμε. Σ αυτό θέλω να πιστεύω πως θα συμφωνήσουμε και θα παλέψουμε να το πετύχουμε όλοι μαζί”, επεσήμανε ο Διευθυντής της ΕΑΣ Πιερίας.
Αναφερόμενος στο σκέλος των Σχεδίων Βελτίωσης   χαρακτήρισε την διαδικασία πολυδαίδαλη και επέστησε την προσοχή των αγροτών για το θέμα.
“Έίναι αδιανόητο η Πιερία να εγκαταλείψει την καπνοκαλλιέργεια, γιατί θα διαρραγεί ο κοινωνικός ιστός”, συμπλήρωσε χαρακτηριστικά ο κ. Γκουντάρας και τόνισε πως “μην ξεχνάμε το κατά πόσο εξαρτάται η ντόπια αγορά από την καπνοκαλλιέργεια. Υπάρχει σε εξέλιξη αντικαπνική εκστρατεία, που έχει υποκριτικό ύφος”, κατέληξε ο Διευθυντής της ΕΑΣ.
Αναφορικά με την κατάσταση της γεωργίας στην περιοχή μας επεσήμανε πως “η γεωργία είναι υπόθεση συλλογική και πως ο πολυκερματισμός της γεωργίας μας είναι σε βάρος όλων μας”...


ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 16 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ, ΣΤΙΣ 19:30
ΟΜΙΛΙΑ Θ. ΓΚΟΥΝΤΑΡΑ ΣΤΟ ΜΟΣΧΟΠΟΤΑΜΟ
Οι ομιλίες του  Διευθυντή της ΕΑΣ Πιερίας Θ. Γκουντάρα συνεχίζονται την Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου, στις 7.30μ.μ., στο Μοσχοπόταμο(στο καφενείο Χαρισόπουλου).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου