Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2011

ΔΕΝΔΡΟΦΥΤΕΥΣΕΙΣ ΣΕ ΕΚΤΑΣΗ 20 ΣΤΡΕΜΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΣΑΡΑΚΑΤΣΑΝΩΝ ΠΙΕΡΙΑΣ «Ο ΚΑΤΣΑΝΤΩΝΗΣ»

Από μαθητές στον εθελοντισμό

* ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΔΙΟΥ ΦΥΤΕΨΑΝ 180 ΔΕΝΔΡΑ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΠΑΡΑΧΩΡΗΘΕΙ ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΑΣΩΝ ΠΙΕΡΙΑΣ

* ΠΑΡΟΝΤΕΣ ΗΤΑΝ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΣΑΡΑΚΑΤΣΑΝΩΝ, Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ Π.ΚΙΑΦΑΣ, Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΔΙΟΥ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ


Εθελοντική δράση υπέρ του περιβάλλοντος και μάλιστα σε μια πολύ όμορφη περιοχή στους πρόποδες του Ολύμπου πραγματοποίησαν μαθητές με τη συμπαράσταση εκπαιδευτικών, ντόπιων και εκπροσώπων φορέων.
Πρόκειται για περιοχή 20 στρεμμάτων στο Δίον που ανήκει στον σύλλογο Σαρακατσάνων Ν. Πιερίας «Ο Κατσαντώνης». Η έκταση αυτή, όπως δήλωσε ο κ. Γιώργος Γκρίνιας, μέλος του συμβουλίου του συλλόγου Σαρακατσαναίων Πιερίας, έχει παραχωρηθεί από τους Σαρακατσάνους του Δίου.

Ο κ. Γ. Γκρίνιας

«Ο σύλλογός μας έχει 30 χρόνια ζωής, ιδρύθηκε το 1981», ανέφερε ο κ. Γκρίνιας. «Εμείς αποφασίσαμε να κάνουμε μια μικρή διαμόρφωση του χώρου εδώ και να κάνουμε δενδροφύτευση, γι αυτό και είναι παρόντες σήμερα τα παιδιά του σχολείου, εκπρόσωποι φορέων, άνθρωποι της τοπικής μας κοινωνίας, τοπικοί άρχοντες, το δασαρχείο που μας έκανε και την προσφορά με τα δένδρα.
Τα παιδιά μας φύτεψαν 180 δένδρα και με αυτό τον τρόπο είναι μια ευκαιρία για να αγαπήσουν την περιοχή, να έρχονται να τη βλέπουν, να την προστατεύουν, να έρχονται να ποτίζουν αυτά τα δένδρα, ώστε να υπάρξει αυτό το δέσιμο της τοπικής κοινωνίας με τον συγκεκριμένο χώρο.
Ο χώρος εδώ, με την εκκλησία του Αγιώργη του προστάτη των Σαρακατσάνων, είναι ένας χώρος ανοιχτός για όλους και ευελπιστούμε ότι θα διαμορφωθεί σε ένα μεγάλο πάρκο, σ’ έναν χώρο αναψυχής, ώστε να έρχονται χωριανοί αλλά και επισκέπτες, ντόπιοι και ξένοι, να χαίρονται και να περνούν καλά μέσα στη φύση», δήλωσε ο κ. Γκρίνιας.

Ο αντιδήμαρχος Π.Κιάφας

Σε δηλώσεις του ο αντιδήμαρχος Π. Κιάφας ανέφερε μεταξύ άλλων: «Εδώ είναι άλλη μια πολύ όμορφη περιοχή στους πρόποδες του Ολύμπου. Η περιοχή ήταν, για κάποια περίοδο, λίγο αναξιοποίητη, λίγο παραμελημένη. Όμως, με την όρεξη των «παιδιών» του συλλόγου, του προέδρου, του Δ.Σ. και αρχόντων και άλλων, πιστεύω ότι έγινε μια πολύ καλή προσπάθεια, καθάρισαν τον χώρο και τώρα γίνεται και δενδροφύτευση.
Εμείς από την πλευρά μας θα βοηθήσουμε σε κάποια πράγματα, όπου μπορούμε βέβαια. Θεωρώ ότι έχει γίνει μια πολύ καλή προσπάθεια και στις μέρες που είμαστε, εν μέσω οικονομικής κρίσης, πιστεύω ότι μόνο με εθελοντισμό μπορούμε να κάνουμε κάτι εδώ στην Ελλάδα παρά με οτιδήποτε άλλο.
Συγχαρητήρια για την προσπάθεια που κάνουν οι άνθρωποι του συλλόγου και εμείς, από την πλευρά μας, θα προσπαθήσουμε να είμαστε δίπλα τους όπου χρειαστεί και όπου μπορέσουμε.
Θεωρώ ότι είναι πολύ καλή η κίνηση με τις δενδροφυτεύσεις και μάλιστα με τη συμμετοχή των μικρών μαθητών, διότι αυτά τα παιδιά φυτεύοντας με τα χέρια τους αυτή την έκταση θα μάθουν ότι το περιβάλλον πρέπει να το σεβόμαστε για να μας σεβαστεί και το ίδιο το περιβάλλον.
Επαναλαμβάνω, είναι μια πάρα πολύ καλή προσπάθεια και ελπίζουμε να έχει συνέχεια και στο μέλλον».

Συμμετοχές και ευχαριστίες

Παρόντες στην εθελοντική δράση δενδροφύτευσης ήταν ο πρόεδρος της πανελλήνιας ομοσπονδίας Σαρακατσάνων Ευάγγελος Μαρμαγκιόλης, ο αντιδήμαρχος Πέτρος Κιάφας, ο πρόεδρος της κοινότητας Δίου Κυριάκος Αγαθαγγελίδης, ο δημοτικός σύμβουλος Αθανάσιος Μπατζικώστας, σύσσωμο το δημοτικό σχολείο Δίου με τον διευθυντή του κ. Παναγιώτη Σάββα, στελέχη του δασαρχείου με επικεφαλής τον διευθυντή κ. Γιώργο Μαυρίδη καθώς επίσης και κάτοικοι της περιοχής.
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι εκπρόσωποι του συλλόγου Σαρακατσάνων Ν. Πιερίας εξέφρασαν ευχαριστίες προς τη νομαρχία και τον νομάρχη κ. Παπαστεργίου, τον τ. δήμο Δίου και τον σημερινό δήμο Δίου-Ολύμπου καθώς και τη διεύθυνση δασών Πιερίας, για τη συμβολή τους στην αναβάθμιση της έκτασης του συλλόγου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου