Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου 2011

Aλέκος Κοντός: "ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΜΕ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΟΥ ΚΟΛΩΝΑΚΙΟΥ"

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΝΟ.Δ.Ε. ΠΙΕΡΙΑΣ 

ΘΕΡΜΗ ΥΠΟΔΟΧΗ ΣΤΟΝ ΠΡΩΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΑΛΕΚΟ ΚΟΝΤΟ 

Επίσημος προσκεκλημένος στην ετήσια πολιτική εκδήλωση της Δημοτικής Τοπικής Οργάνωσης Πέτρας ήταν ο Βουλευτής Ξάνθης και πρώην  Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Αλέξανδρος Κοντός, το Σάββατο 12 Φεβρουαρίου 2011. Με αφορμή την παρουσία του στην Πιερία ο κ. Κοντός, επισκέφθηκε την Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Πιερίας, συνοδευόμενος από τον Πρόεδρο της ΝΟΔΕ, κ. Μόσχο Γιαλένιο, τον Γενικό Γραμματέα της ΝΟΔΕ, κ. Ξενοφώντα Μπαραλιάκο και τον Πρόεδρο της ΔΗΜ.ΤΟ  Πέτρας κ. Θωμά Σιώκα. Τον πρώην Υπουργό υποδέχθηκε ο Πρόεδρος της ΕΑΣ κ. Πέτρος Παπανικολάου και ο διευθυντής κ. Θανάσης Γκουντάρας. Στη συνάντηση μετείχαν ο βουλευτής της ΝΔ, κ. Κώστας Κουκοδήμος και ο πρώην Υφυπουργός κ. Γιώργος Κωνσταντόπουλος.
Αμέσως μετά επισκέφθηκε την Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας κ. Σοφία Μαυρίδου ενώ πραγματοποίησε επίσκεψη και στα γραφεία της ΝΟΔΕ, όπου είχε εκτενή συζήτηση για όλα τα τρέχοντα ζητήματα που απασχολούν την ελληνική κοινωνία και την πολιτική επικαιρότητα.
Ο πρώην Υπουργός, αναφερόμενος στην Πιερία τόνισε ότι  «η Πιερία ήταν για μένα ορμητήριο. Το Λιτόχωρο, όπου συνήθως μένω, είναι κοντά στη Θεσσαλία, την Κεντρική και Δυτική Μακεδονία και τη θεωρούσα μία περιοχή-πιλότο για την αγροτική ανάπτυξη», τόνισε ο πρώην Υπουργός, ενώ υπογράμμισε τη μεγάλη προσπάθεια που έγινε στην Πιερία για την «Άλλη Γεωργία» με τα κεράσια και τα ακτινίδια.
Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στην απουσία, όπως είπε, αγροτικής πολιτικής από την πλευρά της κυβέρνησης τονίζοντας ότι ουσιαστικά «τινάχθηκε στον αέρα το πρόγραμμα «Αλέξανδρος Μπαλτατζής» για το οποίο, ενώ επί θητείας μου, υπήρχε ακριβής προγραμματισμός των έργων που θα γίνουν, μέσω απευθείας διαλόγου με τις τοπικές κοινωνίες, ήρθε η κ. Μπατζελή και τα τίναξε όλα στον αέρα», τόνισε χαρακτηριστικά.
«Ευτυχώς προλάβαμε να εντάξουμε το αρδευτικό έργο της Κατερίνης», σημείωσε ο πρώην Υπουργός.  
«Δεν υπάρχει σήμερα αγροτική πολιτική στην κυβέρνηση Παπανδρέου. Ακολουθούν μία πορεία του «όσα έρθουν και όσα πάνε», μέτρα δεν παίρνονται, νομοσχέδια δεν ψηφίζονται και το χειρότερο είναι ότι 5,5 δις. ευρώ από το πρόγραμμα αγροτικής ανάπτυξης «Αλέξανδρος Μπαλτατζής 2007-2013» που τους αφήσαμε με έναν πολύ καλό προγραμματισμό, δυστυχώς είναι ανίκανοι να το απορροφήσουν. Για τα προϊόντα δεν υπάρχει καμία πολιτική, η κτηνοτροφία περνάει μία πολύ μεγάλη κρίση, οι υποδομές στη γεωργία που θα μπορούσαν κάλλιστα να ενισχυθούν δεν ενισχύονται και η ελληνική γεωργία μαραζώνει».
Συζητήσαμε με τον πρόεδρο της ΕΑΣ πως μπορεί σε μεγαλύτερο βαθμό να παρέμβει στα αγροτικά δρώμενα της περιοχής. Θα πρέπει και οι συνδικαλιστές της περιοχής αλλά και όλοι όσοι ασχολούνται με τα αγροτικά να αναδείξουν τα μεγάλα προβλήματα που υπάρχουν και στο μέλλον είναι βέβαιο ότι θα μεγαλώσουν ακόμη περισσότερο, έτσι ώστε να γίνεται μία δυναμική αντιπολίτευση στη κυβέρνηση, μια κυβέρνηση η οποία πραγματικά αγνοεί τα αγροτικά θέματα. Η αγροτική πολιτική της κυβέρνησης είναι πολιτική, Α’ ή Β’ Αθηνών. Δεν μπορεί να γίνεται αγροτική πολιτική με βουλευτές από το Κολωνάκι. Τους δώσαμε ένα μαγαζί «γωνία» και το κατάντησαν περίπτερο», τόνισε ο κ. Κοντός αναφερόμενος στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης το οποίο, όπως ανέφερε, κινδυνεύει να γίνει γραμματεία ενός άλλου Υπουργείου.

Για το ενδεχόμενο “Καλλικράτη” στις ΕΑΣ:

«Ήταν κι αυτό ένα πυροτέχνημα της κυβέρνησης. «Τρέξτε όλοι να βάλετε φωτοβολταϊκά, κάντε μελέτες έτσι ώστε να αυξηθεί το εισόδημά σας»… Εγώ από την αρχή έλεγα ότι ο αγρότης πρέπει να παράγει αγροτικά προϊόντα. Εάν βέβαια μπορεί με κάποιο άλλο τρόπο να ενισχύσει λίγο το εισόδημά του, δεν είναι κακό. Αλλά έτσι όπως έγινε, χωρίς μελέτη, χωρίς να υπάρχουν δίκτυα , χωρίς να υπάρχουν δυνατότητες, να στέλνουμε όλο τον κόσμο να κάνει μελέτες και στο τέλος να του λέμε ότι η ΔΕΗ δεν είναι σε θέση ν’ απορροφήσει το ρεύμα που θα παραχθεί, καταλαβαίνετε ότι αυτό είναι μία κοροϊδία σε βάρος του αγροτικού κόσμου της χώρας μας. Πρόκειται για μία υπόθεση που αγγίζει τα όρια του σκανδάλου».

Για το ενδεχόμενο κινητοποιήσεων των αγροτών:

«Η κυβέρνηση δεν έδωσε απαντήσεις στα θέματα που τέθηκαν από τους αγρότες γιατί πολύ απλά δεν υπάρχει αγροτική πολιτική. Αν δεν έχεις πολιτική με όραμα, αν δεν έχεις στόχους, αν δεν έχεις σχέδιο και στρατηγική, δεν μπορείς να δώσεις και απαντήσεις.

Για την πολιτική της κυβέρνησης:

Αναφερόμενος στο Μνημόνιο, ο κ. Κοντός δήλωσε ότι «το Μνημόνιο βάζει υποθήκη την εθνική μας ακεραιότητα» ενώ για την πολιτική της κυβέρνησης τόνισε ότι «στα καίρια Υπουργεία υπάρχουν άνθρωποι που δεν δουλεύουν. Η κ. Μπιρμπίλη ασκεί πολιτική με βάση του φίλους της, του ακτιβιστές ενώ ο κ. Παμπούκης, Υπουργός Επικρατείας αρμόδιος για τις επενδύσεις, δεν έχει φέρει ακόμη ούτε μία επένδυση στην Ελλάδα ενώ συνδέεται άμεσα με το φιάσκο του Αστακού». 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΝΟΔΕ ΠΙΕΡΙΑΣ


5 σχόλια:

  1. Μας δουλεύουν οι Νέο - Δημοκράτες; Πριν 16 μήνες ο κ Αλ. Κοντός ήταν Υπουργός Γεωργίας. Τι έκανε για τους αγροτες της Πιερίας;;; Ας μας πουν. Γιατί εγώ δεν ξέρω. Τον μόνο που θυμάμε να διευκόλυνε ήταν ο ηγούμενος Εφραίμ του Βατοπεδίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. εγω κυρα μου που γραφεις το σχόλιο- γιατί από προχθες εχεις παρει τα μπλογκ αμπαριζα - ως αγροτης θα σου πω οτι με τον Κοντο και λεφτα πηραμε και από τα βαμβακια θα παιρνουμε λεφτα ως το 2013 επειδη μας τα εξασφαλισε αυτος. Για τον Εφραιμ ρωτα τον Λαλιωτη και τον Μητσοτακη που τον εφεραν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μας δουλεύουν οι Νέο - Δημοκράτες; Πριν 16 μήνες ο κ Αλ. Κοντός ήταν Υπουργός Γεωργίας. Τι έκανε για τους αγροτες της Πιερίας;;; Ας μας πουν. Γιατί εγώ δεν ξέρω. Τον μόνο που θυμάμε να διευκόλυνε ήταν ο ηγούμενος Εφραίμ του Βατοπεδίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή