Τρίτη, 5 Μαρτίου 2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΘΛΗΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΔΡΟΜΕΩΝ ΠΙΕΡΙΑΣ "ΖΕΥΣ" - 4ος Ημιμαραθώνιος ΔΙΟΝ

ΔΙΟΡΓΑΝΩΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΔΡΟΜΕΩΝ ΠΙΕΡΙΑΣ «ΖΕΥΣ» ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟΝ Δ.ΔΙΟΥ-ΟΛΥΜΠΟΥ
Πάνω από 900 αθλητές στον 4ο ημιμαραθώνιο «Δίον» 2013


Περισσότεροι από 900 αθλητές και αθλήτριες (530 στον κυρίως αγώνα, 150 στους σχολικούς αγώνες και 220 περιπατητές) από 20 συλλόγους και 33 πόλεις της χώρας, από την Κύπρο, καθώς και ανεξάρτητοι δρομείς από την Τσεχία, την Ισπανία, την Αρμενία συμμετείχαν το πρωί της Κυριακής στον 4ο Ημιμαραθώνιο "ΔΙΟΝ", που διοργάνωσε και φέτος με εξαιρετική επιτυχία, ο Αθλητικός Πολιτιστικός Σύλλογος Δρομέων Πιερίας "ΖΕΥΣ" σε συνεργασία με τον Δήμο Δίου - Ολύμπου.

Δρομείς όλων των ηλικιών έτρεξαν παρά τη βροχή σε μια μοναδικής ομορφιάς διαδρομή με φόντο τον Όλυμπο, παράλληλα με το αρχαιολογικό πάρκο του Δίου, μέσα από όλους τους οικισμούς της ευρύτερης περιοχής και με τον κόσμο να τους υποδέχεται παντού με ενθουσιασμό. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο περιπατητικός αγώνας ήταν και φέτος αφιερωμένος στη μνήμη του αθλητή και μέλους του συλλόγου Σωτηρίου Ζγιάλτου.

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Στον Ημιμαραθώνιο νικητής ήταν ο Απόστολος Τσιανάκας του Συλλόγου Δρομέων Βέροιας με χρόνο 1:15:38, δεύτερος ο Ιωάννης Κρέκας με 1:16:36 του Άρη Θεσσαλονίκης και τρίτος ο Δημήτρης Βογιατζής με 1:16:57 του Α.Ο Χρυσούπολης.

Στις γυναίκες ξεχώρισαν η Βασιλική Καραγεωργάκη 1.30.26 από τη Θεσσαλονίκη, με δεύτερη την Ιρένα Μαλιμπόρσκα- Κυριακού με χρόνο 1.36.31 και τρίτη την Βαρβάρα Γεωργιάδου του Συλλόγου Μαραθωνοδρόμων Γιαννιτσών με χρόνο 1.38.04

Αναλυτικά τα αποτελέσματα του αγώνα δημοσιεύονται στην ηλεκτρονική διεύθυνση:http://www.zeusrunnersclub.gr/

Ο ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ Δ.ΔΙΟΥ- ΟΛΥΜΠΟΥ Γ.ΦΑΡΜΑΚΗΣ

Σε χαιρετισμό του στη διάρκεια του αγώνα ο αναπληρωτής Δήμαρχος Γιώργος Φαρμάκης εξέφρασε την απόλυτη ικανοποίησή του για την αναμφισβήτητη οργανωτική επιτυχία, ενώ, όπως τόνισε, «είναι ένα αθλητικό γεγονός που ο Δήμος Δίου - Ολύμπου στήριξε και θα στηρίζει ενεργά».
Συμβολική η διοργάνωση του λαϊκού αγώνα «ΔΙΟΝ», ανέφερε σε δήλωσή της η Τοπική Αντιδήμαρχος Μαρία Τσιμήτρη, μας θυμίζει ιστορικά γεγονότα από την αρχαιότητα, «τα εν Δίω Ολύμπια», τους Ολυμπιακούς αγώνες της Μακεδονίας, δίνοντας το μήνυμα της συμμετοχής και του εθελοντισμού, σε ένα γεγονός που προάγει της αρχές και τα ιδεώδη που ενέπνευσε και μετέδωσε η γέννησε των Ολυμπιακών αγώνων .

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ «ΖΕΥΣ» ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΥΣΤΡΙΔΗΣ
Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του Αθλητικού Πολιτιστικού Συλλόγου "ΖΕΥΣ" Χρήστος Μυστρίδης επισήμανε χαρακτηριστικά: "Πιστεύω ότι δικαιωματικά μπορούμε πλέον να μιλάμε για θεσμό. Ο αριθμός των συμμετεχόντων παρά τις αρχικά δυσμενείς καιρικές συνθήκες ξεπέρασε κάθε προσδοκία. Ευχαριστώ τον Δήμο Δίου- Ολύμπου και όλους τους εμπλεκόμενους εθελοντές με τη διοργάνωση για την συμβολή τους στην επιτυχή διεξαγωγή της".

Παράλληλα, ειδική αναφορά έκανε ο κος Μυστρίδης στην παρουσία μελών από το αδελφοποιημένο με τον "ΖΕΥΣ"- Σωματείο Δρομέων Κύπρου "Περικλής Δημητρίου".

Αφετηρία και τερματισμός του κυρίως αγώνα ήταν το Κέντρο Μεσογειακών Ψηφιδωτών στο Δίον. Ουσιαστική στην επιτήρηση και ομαλή διεξαγωγή της διοργάνωσης ήταν η συμβολή εκατοντάδων εθελοντών, μελών συλλόγων, των κατά τόπους ενοριών, αλλά και απλών πολιτών.

Στην εκκίνηση, κατά μήκος της διαδρομής καθώς και στον τερματισμό υπήρχαν υγειονομικοί σταθμοί πρώτων βοηθειών. Επίσης, για την ασφαλέστερη διεξαγωγή του αγώνα την εξέλιξη του παρακολουθούσε γιατρός. Σταθμοί νερού λειτουργούσαν σε πολλά σημεία της διαδρομής, ενώ στον τερματισμό οι διοργανωτές φρόντισαν να υπάρχουν νερά, χυμοί, φρούτα καθώς και όλα τα απαραίτητα.

Τα αποτελέσματα του αγώνα εκδόθηκαν άμεσα αφού φέτος υπήρχε μέριμνα του συλλόγου για ηλεκτρονική χρονομέτρηση με την συνδρομή ενός bib tag μιας χρήσης.

Πέρα από τις απονομές στους νικητές, πρωτότυπα αναμνηστικά μετάλλια με θέμα την αρχαία Ύδραυλι έλαβαν από τους διοργανωτές όλοι οι συμμετέχοντες.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ
H οργανωτική επιτροπή ευχαριστεί θερμά όλους όσοι συνέβαλαν με κάθε μέσο στην επιτυχία του 4ου Ημιαμαραθωνίου ‘’ΔΙΟΝ’’.

Ιδιαίτερα τον Δήμαρχο Δήμου Δίου- Ολύμπου Γιώργο Παπαθανασίου για την αμέριστη στήριξή του.

Τον Αναπληρωτή Δήμαρχο Γιώργο Φαρμάκη

Την Tοπική Αντιδήμαρχο Μαρία Τσιμήτρη

Την Αντιδήμαρχο Αθλητισμού Σοφία ΖουρζούραΕπίσης ευχαριστούμε θερμά:

Το Σώμα Εθελοντών Ναυαγοσωστών και Διασωστών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού

Τη Διασωστική Ομάδα Ν. Πιερίας και τον Γιατρό κ. Γρηγορόπουλο.

Την Ποδηλατική Απόδραση Πιερίας

Τον Σύλλογο Ραδιοερασιτεχνών Ν. Πιερίας

Την Ένωση Εθελοντών Πυροσβεστών Δήμου Δίου Ολύμπου

Τον Πολιτιστικό Σύλλογο Κονταριώτισσας «Πίερες»

Τον Αιμοδοτικό Σύλλογο Βροντούς και ιδιαίτερα τον Γιάννη Δημαλή

Τον Αιμοδοτικό Σύλλογο Κονταριώτισσας

Τον Ορειβατικό Σύλλογο Αγίου Σπυρίδωνα

Τον Ορειβατικό Σύλλογο Βροντούς

Τον Ορειβατικό Σύλλογο Καρίτσας

Τον Μορφωτικό Σύλλογο Ολύμπιος ‘’ΖΕΥΣ’’

Τους εθελοντές Δημοτικής Ενότητας Δίου και ιδιαίτερα την κα Τασίκα

Τον Πολιτιστικό Σύλλογο Καρίτσας

Επίσης ευχαριστούμε θερμά την φωτογραφική λέσχη της Εστίας Πιερίδων Μουσών για την φωτογραφική κάλυψη που παρείχε στην διοργάνωση.

Τις ενορίες και τους κατά τόπους εφημέριους των ναών.

Θερμές ευχαριστίες στην 24η τεθωρακισμένη Ταξιαρχία Λιτοχώρου για το ασθενοφόρο που διέθεσε.

Τους προέδρους των Τοπικών κοινοτήτων.

Όλους τους υπαλλήλους του Δήμου Δίου- Ολύμπου και τους υπαλλήλους του μουσείου. Την δημοσιογράφο Μαρία Βαλσαμίδου (Ράδιο Διόνυσος) για την άρτια παρουσίαση των εκδηλώσεων.

Τέλος την DION TV για την απευθείας μετάδοση του αγώνα και το σύνολο του έντυπου και ηλεκτρονικού τύπου σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου