Τρίτη, 5 Μαρτίου 2013

Δ.ΔΙΟΥ-ΟΛΥΜΠΟΥ-13 - Ημερίδα στη Λεπτοκαρυά για παροχή α' βοηθειών σε επείγουσες καταστάσεις

ΔΡΑΣΕΙΣ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ ΔΗΜΟΥ ΔΙΟΥ-ΟΛΥΜΠΟΥ
Ημερίδα παροχής α’ βοηθειών σε επείγουσες καταστάσεις διοργανώθηκε στον Παιδικό Σταθμό Λεπτοκαρυάς

Με πρωτοβουλία του Παιδικού Σταθμού Λεπτοκαρυάς την οποία υποστήριξε θερμά η αντιδήμαρχος πολιτισμού-αθλητισμού και πρόεδρος της δημοτικής κοινωφελούς επιχείρησης Δ. Δ. Ολύμπου(ΔΗ.Κ.Ε.Δ.Ο), Σοφία Ζουρζούρα, οι υπάλληλοι καθώς και πολίτες του δήμου ενημερώθηκαν για ζητήματα πρώτων βοηθειών.

Η ενημερωτική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο χώρο του παιδικού σταθμού την Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου, αφορούσε στην παροχή εκπαίδευσης σε βασικές γνώσεις και δεξιότητες σε πολίτες για τα εξής αντικείμενα:
1). Αντιμετώπιση τραυματισμών,

2). Αντιμετώπιση παθολογικών περιστατικών

Η ημερίδα κράτησε περίπου τρείς ώρες και περιλάμβανε προβολή διαφανειών, διάλεξη και επιδείξεις. Οι εκπαιδευτές ήταν εθελοντές-μέλη της Επι.Ζω.(Επιμόρφωση Ζωής), διασώστες του ΕΚΑΒ.

(Η Επι.Ζω. ιδρύθηκε το 2012 με σκοπό την κατάρτιση, την υλοποίηση και την πιστοποίηση εκπαιδευτικών – επιμορφωτικών προγραμμάτων & σεμιναρίων - ημερίδων. Οι εκπαιδευτές είναι διασώστες, νοσηλευτές και ιατροί με μεγάλη εκπαιδευτική εμπειρία σε ανάλογα εκπαιδευτικά προγράμματα.)

Εκπαιδευτές και εκπαιδευόμενοι συμφώνησαν να ανανεώσουν το ραντεβού τους μέσα στους επόμενους μήνες για τη διοργάνωση στην περιοχή ενός πλήρους προγράμματος ενημέρωσης το οποίο θα τους πιστοποιεί.

Αξίζουν συγχαρητήρια στην εκπαιδευτική ομάδα του παιδικού σταθμού Λεπτοκαρυάς γιατί πέραν του καθαρά εκπαιδευτικού ρόλου τους δημιουργούν συνθήκες προσφοράς και άλλων υπηρεσιών στην τοπική κοινωνία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου