Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2012

Προκόπης Κωφός: Βιομηχανικά απόβλητα της TOSOH, η προσπάθειά τους να τα φορτώσουν στον Όλυμπο συνεχίζεται!

Κύριε Ζαρκανέλα,
Από το πρώτο κιόλας μέρος του άρθρου σας ομολογείτε εμμέσως πλην σαφώς πως μπορεί να υπάρχουν «δυσμενείς επιπτώσεις στο περιβάλλον» από το απόβλητο της TOSOH, γιατί, ανεξάρτητα απ’ όσα γράψατε επανερχόμενος, τι άλλο μπορεί να σημαίνει η προαναγγελία σας πως στο δεύτερο μέρος θα προτείνετε «τρόπους αντιμετώπισής τους»; Πέραν αυτού και όσο με αφορά σ’ αυτό το πρώτο μέρος λέτε μεγάλες κουβέντες όπως, «καμιά τεκμηρίωση», «αποσπασματικά και άσχετα στοιχεία», «καμιά επιστημονική βαρύτητα», «χωρίς στοιχεία επιστημονικά», χωρίς να μπαίνετε στον κόπο να μας εξηγήσετε το παραμικρό για όλα αυτά τα βαρύγδουπα που λέτε και ακόμα με έναν άκρως πρωτότυπο και πρωτοφανή τρόπο ξεμπερδεύετε με τα επιχειρήματά μου χαρακτηρίζοντάς τα απλά ως «επιστημονικοπολιτικά». Το πιο περίεργο όμως είναι πως, αν και ενημερωμένος για όσα έγραψα, όταν μιλάτε για τη νομιμότητα, τη νομοθεσία, τα όρια και τους κανονισμούς φαίνεται ως να μην αντιληφθήκατε πως στα άρθρα που δημοσίευσα υπάρχουν απαντήσεις για όλα αυτά που αναφέρεστε! Δεν είναι δυνατόν να παραπονιέστε πως «δεν αντικρούστηκαν τα στοιχεία της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων» - μάλλον δεν εννοείτε «τα στοιχεία», αλλά τα «επιχειρήματα» - και ταυτόχρονα να αγνοείτε εντελώς τα επιχειρήματα των άλλων και να μιλάτε περί νομιμότητας, ορίων και μελετών, ως οι άλλοι να μην μίλησαν καθόλου γι αυτά! Εκτός αν νομίζετε πως με τους αφορισμούς για υπερβολές, κραυγές και καλυμμένες απειλές και με όλα τα παραπάνω γενικόλογα και βαρύγδουπα που εκστομίσατε ξεμπερδέψατε εντελώς με τα επιχειρήματά μας και μπορείτε ανενόχλητος να υποστηρίξετε τα δικά σας!

Αυτό όμως που προξενεί χειρίστη εντύπωση στο πρώτο μέρος του άρθρου σας είναι η αναφορά σας σε «επιτηδείους» όταν αναφέρεστε στη δική μας πλευρά! Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλούν για σκοινιά κύριε Ζαρκανέλα! Στη δική σας πλευρά υπάρχουν οικονομικά συμφέροντα και μάλιστα μεγάλα και μπορεί κανείς να καθίσει και να μετρήσει τα κέρδη και τις ζημιές από την τοποθέτηση ή όχι των αποβλήτων στο αμμορυχείο και επομένως στη δική σας πλευρά ψάξτε για επιτήδειους που προσπαθούν να επωφεληθούν για να πάρουν κι αυτοί το μερίδιό τους και όχι στη δική μας πλευρά όπου με δυσκολία μαζεύονται μερικά ευρώ για να βγει καμιά φωτοτυπία με τα επιχειρήματά μας! Για επιτήδειους λοιπόν ψαχτείτε μεταξύ σας!

Αυτά όμως που λέτε για τη νομιμότητα και μάλιστα ενοχοποιείτε και τους βουλευτές που τάχτηκαν εναντίον της τοποθέτησης των βιομηχανικών αποβλήτων στο αμμορυχείο δείχνουν πως στο συγκεκριμένο θέμα έχετε χάσει κάθε επαφή με την πραγματικότητα και την κοινή λογική. Δηλαδή, κύριε Ζαρκανέλα, εσείς προσωπικά, η εταιρία και οποιοσδήποτε άλλος υπερασπιστής των αποβλήτων μπορείτε να απευθύνεστε σε οποιονδήποτε εσείς οι ίδιοι επιλέξετε σε όλη την Ελλάδα, να του ζητάτε να δεχτεί να βάλει στον τόπο του τα βιομηχανικά απόβλητα σύμφωνα με τους νόμους και τους κανονισμούς και αν αυτός δεν δεχτεί διατηρείτε εσείς το δικαίωμα να χαρακτηρίζετε καθέναν από αυτούς τους άτυχους που θα στοχοποιήσετε ως «αμφισβητία του νόμου», ένοχο, παράνομο, που δεν δέχεται τη νομιμότητα ή δεν ξέρω τι άλλο θα βρείτε να του προσάψετε! Είναι σοβαρά πράγματα αυτά; Έτσι εννοείτε εσείς την έννοια της νομιμότητας; Με τη μοναδική αυτή «λογική» σας όλοι θα πρέπει να γίνουμε για παράδειγμα κλέφτες για να ισχύσουν και να εφαρμοστούν οι νόμοι που θα μας τιμωρήσουν!

Στο δεύτερο μέρος του άρθρου σας γίνεστε βέβαια πιο συγκεκριμένος χρησιμοποιώντας κάποια επιχειρήματα, συνεχίζετε όμως και πάλι τις μεγάλες κουβέντες που δεν βασίζονται πουθενά, όπως «στρατευμένη επιστήμη», «ιδεολογικοποίηση της επιστήμης, «εσκεμμένη παραπληροφόρηση» και άλλα παρόμοια, αυτά κι αν δεν είναι κραυγές! Όμως και όταν γίνεστε συγκεκριμένος και προσπαθείτε να αρθρώσετε επιχειρήματα, ατυχείτε χαρακτηριστικά! Περνάμε σε ένα-ένα τα «επιχειρήματά σας:

Η «ανεξέλεγκτη ωρολογιακή βόμβα» που σας ξενίζει προκύπτει επιστημονικά από την παρουσία τόσο μεγάλων ποσοτήτων βαρέων και άλλων μετάλλων που θα συσσωρευτούν στο αμμορυχείο από το βιομηχανικό απόβλητο της TOSOH και όλα τα άλλα βιομηχανικά απόβλητα που θα τοποθετηθούν στη συνέχεια εκεί! Αυτό είναι το βασικό και επαρκές επιστημονικό στοιχείο για να μιλήσει κανείς γι αυτή την ανεξέλεγκτη πηγή κινδύνου που θα εγκατασταθεί εκεί και μπορείς να το εκφράσεις ως «ανεξέλεγκτη ωρολογιακή βόμβα». Εσείς αυτό το στοιχειώδες επιστημονικό δεδομένο πώς επιχειρείτε να το ανατρέψετε; Επιστημονικά και επί της ουσίας; Όχι! Ψάχνετε απλά για άλλους επιστήμονες! Κι εμείς, κι εγώ κι εσείς, επιστήμονες είμαστε!

Στο δεύτερο επιχείρημά σας, για τον παγκόσμιο διαλύτη όπως λέτε, το νερό, ειλικρινά δεν μπορώ να σας παρακολουθήσω! Δηλαδή αφού το νερό διαλύει όλες τις ενώσεις στη φύση και φυσικά και τα βιομηχανικά απόβλητα της TOSOH και όλα τα άλλα, τι πρέπει να πούμε, πως τα απόβλητα δεν τα διαλύει για να μη φοβηθεί ο κόσμος; Και τι θα φοβηθεί ακριβώς ο κόσμος; Τα απόβλητα! Δεν πειράζει, βγήκατε εσείς να τα προστατέψετε που τα συκοφαντήσαμε! Όσο για το ερώτημα που μου απευθύνετε για το αν προτείνω να πίνουμε αποσταγμένο νερό, το λιγότερο που θα μπορούσα να πω, για να μην σας ακολουθήσω στο επίπεδο της αντιπαράθεσης που επιλέξατε κάνοντας τέτοια ερωτήματα, είναι πως στερείται κάθε σοβαρότητας.

Το επόμενο επιχείρημά σας είναι το μόνο που στέκει επιστημονικά. Μας λέτε δηλαδή πως θα έχουμε μεν διάλυση του αποβλήτου, αυτό φυσικά δεν μπορείτε να μην το παραδεχτείτε, αλλά πως αυτή θα είναι αμελητέα γιατί θα είναι αργή. Σ’ αυτό τον ισχυρισμό σας θα απαντούσα τα εξής: Η ταχύτητα διάλυσης εξαρτάται κατ’ αρχήν από το μέταλλο, άλλα μέταλλα διαλύονται γρήγορα, άλλα αργά, άλλα πολύ αργά και άλλα αφάνταστα αργά. Σε κάθε περίπτωση όμως η ταχύτητα διάλυσης εξαρτάται καθοριστικά και από τις συνθήκες που υπάρχουν στο περιβάλλον. Καθώς λοιπόν ισχύουν αυτοί οι παράγοντες δεν μπορεί να λέει κανείς ισοπεδωτικά χωρίς να παίρνει υπόψη τη διαφορετικότητα των μετάλλων και τις μεταβαλλόμενες συνθήκες που θα επικρατούν πως η διάλυση του απόβλητου θα είναι αργή και επομένως μπορούμε να μην τη λάβουμε υπόψη. Μπορεί να είναι αργή σε κάποια φάση για κάποια μέταλλα, αλλά κανείς δεν μπορεί να προβλέψει τι θα συμβεί στο μέλλον που θα αλλάξει τις συνθήκες του περιβάλλοντος και θα είχε ως αποτέλεσμα την επιτάχυνση της διάλυσης. Όμως, από τη δική μας τη σκοπιά, των κατοίκων της περιοχής, αυτό που μας ενδιαφέρει είναι πως είτε γρήγορα είτε αργά από τη στιγμή που θα αρχίσει η διαδικασία της διάλυσης θα συνεχίζεται για πάντα και έστω σιγά-σιγά, αλλά σταθερά η περιοχή θα εμπλουτίζεται αδιάλειπτα με βαρέα μέταλλα που θα τα μεταφέρει το νερό παντού όπου πάει. Επιπλέον, αυτή η μεταφορά στο περιβάλλον, δεδομένου πως το συγκεκριμένο βιομηχανικό απόβλητο είναι πολύ λεπτόκοκκο, θα είναι πιο γρήγορη γιατί το νερό όταν θα έρθει σε επαφή μαζί του θα παραλαμβάνει τους κόκκους και θα τους «καταβροχθίζει» «με την ησυχία του» εκεί που θα τους μεταφέρει! Φυσικά, δεν πρέπει να μας διαφεύγει πως μερικά μέταλλα από αυτά που περιλαμβάνονται στη σύσταση του απόβλητου είναι από τα πιο τοξικά και αρκούν ακόμα και ελάχιστες ποσότητες για να δημιουργήσουν προβλήματα και βέβαια η δράση τους είναι συνήθως προσθετική, λίγο από δω, λίγο από κει και το λίγο-λίγο γίνεται πολύ.

Τα 8,5 γραμμάρια των δεκατριών μετάλλων στο κάθε κιλό αποβλήτου βεβαίως και είναι πρόβλημα! Εξάλλου σκεφτείτε το και λίγο πιο πρακτικά: Δεν είναι καλύτερα αυτά τα 8,5 γραμμάρια σε κάθε κιλό, δηλαδή οι 675 συνολικά τόνοι που περιέχουν οι 82000 τόνοι που θέλουν να μας φορτώσουν να μην υπάρχουν καθόλου εκεί που θέλουν να τους βάλουν; Αφήστε επιτέλους τους νόμους, τις νομοθεσίες και τους κανονισμούς για τις υποτιθέμενες εδαφοβελτιωτικές ιδιότητες των αποβλήτων στους νομικούς, τους δικηγόρους και τα δικαστήρια και ασχοληθείτε με τις φυσικές επιστήμες και την κατανόηση της λειτουργίας του φυσικού κόσμου!

Για τις προσροφητικές ιδιότητες του βιομηχανικού απόβλητου φυσικά και έχει τέτοιες ιδιότητες το απόβλητο αυτό τόσο λεπτόκοκκο που είναι, αλλά τι να το κάνεις; Οι ποσότητες που μεταφέρονται από το ίδιο το απόβλητο στο διάλυμα είναι πολλαπλάσιες από αυτές που συγκρατεί! Τέτοιες αναλύσεις έκανα ο ίδιος και γνωρίζω βιωματικά τι μεταφέρεται στο νερό ακόμα και σε σύντομη επαφή μαζί του. Δεν χρειάστηκε να δοκιμάσω είκοσι τέσσερις ώρες, ούτε καν ώρες, για να το διαπιστώσω και χωρίς να βάλω οξύ μέσα!

Αν η επιστήμη που υπηρετείτε κύριε Ζαρκανέλα καταλήγει στο συμπέρασμα πως πρέπει να φέρουν τα βιομηχανικά απόβλητα της TOSOH στον Όλυμπο, δυο χιλιόμετρα από τα σπίτια μας, μερικές εκατοντάδες μέτρα από τη θάλασσα, κοντά σε καλλιεργήσιμες εκτάσεις και σε τουριστικές περιοχές, στους πρόποδες του Ολύμπου και δίπλα στο γνωστό από τον Όμηρο ποταμό Ενιπέα, τότε σας λέω ευθαρσώς πως δεν υπηρετείτε καμιά επιστήμη, αλλά μια πανουργία που έχει σαν σκοπό να εξασφαλίσει κέρδη για τις εταιρίες που θα εξοικονομήσουν πολλά ξοδεύοντας λιγότερα για να διαθέτουν τα απόβλητά τους όπου να ‘ναι και όπου μπορέσουν! Μπορούμε να θυμηθούμε εδώ και τη ρήση των αρχαίων μας προγόνων μιας και μιλάμε για τον Όλυμπο: «Πάσα τε επιστήμη, χωριζομένη δικαιοσύνης και πάσης άλλης αρετής, πανουργία, ου σοφία φαίνεται» (Πλάτωνα, Μενέξενος).

Υπάρχει και ένα ακόμα ερώτημα που με απασχολεί: Γιατί ο κύριος Ζαρκανέλας εμφανίστηκε ως θερμός υπερασπιστής των βιομηχανικών αποβλήτων της TOSOH;

Προκόπης Δ. Κωφός
Χημικός
Τμήμα Χημείας ΑΠΘ

4 σχόλια:

  1. "Τα 8,5 γραμμάρια των δεκατριών μετάλλων στο κάθε κιλό αποβλήτου βεβαίως και είναι πρόβλημα! Εξάλλου σκεφτείτε το και λίγο πιο πρακτικά: Δεν είναι καλύτερα αυτά τα 8,5 γραμμάρια σε κάθε κιλό, δηλαδή οι 675 συνολικά τόνοι που περιέχουν οι 82000 τόνοι που θέλουν να μας φορτώσουν να μην υπάρχουν καθόλου εκεί που θέλουν να τους βάλουν; Αφήστε επιτέλους τους νόμους, τις νομοθεσίες και τους κανονισμούς για τις υποτιθέμενες εδαφοβελτιωτικές ιδιότητες των αποβλήτων στους νομικούς, τους δικηγόρους και τα δικαστήρια και ασχοληθείτε με τις φυσικές επιστήμες και την κατανόηση της λειτουργίας του φυσικού κόσμου!"


    Kai ston aera yparxei 78% Azwto, dhladh sto kathe litro aera pou anapneoyme, ta 780 ml einai azwto! De vlepw na fwnazei kanenas omws oti tha pathoume asfyksia apo to azwto, giati einai MESA STA ORIA DIAVIWSHS! Gi'ayto yparxoyn, k. Koyfe (nai, me "oy" kai oxi me "w") ta oria, oi nomoi kai oi kanonismoi. Oxi gia na ta agnwei o kathe tsarlatanos poy poios kserei ti symferonta eksyphretei kai ti kerdizei apo to na mhn paei to yliko ths TOSOH sto Litoxwro. Isws prepei ESEIS na asxolitheite ligo me th leitourgia tou perivallontos kai tis fysikes episthmes giati, exw thn entypwsh, den exete IDEA apo thetikes episthmes... Oriste h apodeiksh:

    "Τέτοιες αναλύσεις έκανα ο ίδιος και γνωρίζω βιωματικά τι μεταφέρεται στο νερό ακόμα και σε σύντομη επαφή μαζί του. Δεν χρειάστηκε να δοκιμάσω είκοσι τέσσερις ώρες, ούτε καν ώρες, για να το διαπιστώσω και χωρίς να βάλω οξύ μέσα!"

    Exw dei se polles dhmosieyseis atoma na zhtane na doyn aytes tis analyseis. Den tis emfanizete omws... Giati? Mhpws den yparxoun? Mhpws lene diaforetika pragmata apo ayta pou yposthrizete alla fovaste mh xasete tous "xwrhgous" pou sas evalan na statheite antithetos me thn kinhsh ayth tou Dhmou Diou-Olympoy? 'H mhpws tis mageireyeis twra, katopin eorths, gia na exeis, vre aderfe, kai ena xarti na yposthriksei thn "thesh" sou? Giati einai periergo pws KANENAS allos pou exei asxolhthei me to yliko den exei exei ferei to telos tou kosmou kai o monos pou to kanei, DEN EXEI NA DEIKSEI APODEIKSEIS!!! Hehe, einai asteio, pragmatika...


    " Γιατί ο κύριος Ζαρκανέλας εμφανίστηκε ως θερμός υπερασπιστής των βιομηχανικών αποβλήτων της TOSOH;"


    As strepsw thn erwthsh pros th swsth kateythynsh... Giati o kyrios Koyfos emfanizete toso therma athithetos pros to ypolymma ths TOSOH? A, nai... Syggnwmh... H leksh "ypolymma" den einai toso "dynath" oso h leksh "apovlhto"... Kai de mporeis na speireis paniko ston kosmo legontas "ypolymma"... Enw an epanalamvaneis synexeia th leksh "apovlhto", siga siga arxizeis na to pisteyeis ki esy!!


    Y.G. O kyrios Zarkanelas edwse, sth dhmosieysh toy, proswpika stoixeia epikoinwnias... Eseis "kyrie" Koyfe?? Fovaste kati?? Lew egw twra...


    Y.G.2 Kai pou ta eipa, ti katalava... Na twra tha erthoun oi opadoi tou Koyfoy kai kathe "Koyfoy" poy toys ekane plysh egkefaloy, tha mou poun "ma, moy, afou einai apovlhta, ara einai kaka gia to periballon" (kai h kopria apovlhto einai alla mia xara tis trwte tis ntomates), "ma, moy, de vazeis onoma ara oti kai na peis de mas noiazei" (exw dei pws ferthikate kai se osous eipan thn apopsh tous eponyma, ara meine provato sth stanh sou kai mh les polla), "ma, mou, se plhrwnei h TOSOH kai o Dhmos gia na ta les" (den exw kamia sxesh me kanena apo ta dyo, apla parakolouthw to thema edw kai kairo kai exw episthmoniko endiaferon) "ma, mou, den eisai apo edw, ara ti se noiazei esena" (apo thn perioxh eimai, alla siga mh sas dwsw kai dieythynsh katoikias... Se antithesh me ton Koyfo pou den menei KAN edw ara giati toso kollhma me ton Olympo?? E? Giati arage?), "ma, mou, souksou mouksou mantalakia" (e, olo kai kati tha vreite na peite, na vrisete, na deiksete epipedo vre aderfe!!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Oute ego eimai episthmonas, koinh logikh
    alla katalavaino ta exhs la8h sto sullogismo sou:
    1.ston aera mporei na uparxei 78% kai na mhn pnigomaste kai giati einai etsi ftiagmeno to soma mas kai ta pneumonia mas kai krataei to oxugono kai apovalei ta upoloipa. An omos mazepseis se ena shmeio 5 stremmaton 82.000 ap to uliko, den einai sa na vazeis ston 78% periektikothtas se azwto aera merika ekatommuria fores parapano periektikothta se azwto? 8 antexoun ta pneumonia sou?

    2.einai dunaton na sugkrineis thn ...kopria me to sugkekrimeno uliko??? se ti moiazoun? to ena einai to ...apovlhto enos zoou pou trefetai me xortaraki kai to allo kataloipo katergasias oruktou me sygkekrimenh periektikothta se metalla kai alla polla.

    3. De nomizo na evrise pote esena prosopika o Prokophs Kwfos. Ton vrizeis kai ton diasureis pollapla. Anepitrepta. Xoris kamia apodeixh kai se a8lio epipedo (parafrazeis ws kai t onoma tou, gia na mhn po gia to tsarlatanos). Gia tis ereunes tou kai ta upoloipa... eimai sigouros oti 8a xei na sou pei perissotera. Auto pou xero einai oti spoudase se sugkekrimeno panepisthmio, ap to opoio phre sugkekrimeno ptyxio ki ekei ekane kai tis ereunes tou. DEN exeis ma8ei os twra oute gia tis meletes allwn pou lene xeirotera ap osa eipe os tora o Prokophs kai xarakthrizoun th vasikh meleth poy provalei h TOSOH kai o Dhmos san toulaxiston aneparkh. Oso gia ta oria esu pou 8es na sai me thn koinh logikh.... phgaine kai fae ta lhgmena fthna sta super market kai skepsou poios allazei ta oria kai giati t allazei. Kai pos kai giati h Eurwph antistekontan gia 30 xronia sta genetikws tropopoihmena kai pws ta dexthke se mia nuxta kai an auta einai tora akindyna kai oxi epikindyna opos htan mia mera prin nomimopoih8oun.
    4. Exeis pei ki alla a8lia...an menei edo kai tetoia xaza...as krinoun osoi se diavasan... kai kalutera na mh se krinoun osoi DEN htan apo do ki ekanan polla perissotera ap osa oi ntopioi.
    An exeis upopsies gia to an kapoios "ta pairnei" h kanei to otidhpote upopto, kane to proto vhma gia na vgaleis sumperasma: elegxe ta erga kai tis hmeres tou enos kai tou allou omos. O Prokophs den anoixe kamia trupa sto Xerokampi, thn ekane terastia, diafhmizontas to terastio kerdos gia ton topo pou telika eisepraxe psixoula ki exase mia paralia kai posa alla akoma. Des ti exei uperaspistei ws tora o Kwfos kai ti autoi pou uposthrizeis. Giati phge ws twra se dikasthrio o enas kai ti oi alloi.
    5. Einai sxedon fanero oti uperaspizesai autous pou uperaspizesai pi8anon giati m autous exeis sundesei kai ta prospika sou sumferonta. An auta malista sundeontai me to ammoruxeio, den einai o Prokophs h osoi pisteuoun ta idia m auton pou 8a sou sterhsoun th douleia sou, alla oloi oi dhmarxoi pou leitourgoun tosa xronia to ammoruxeio, POTE os tora den ekanan kamia apokatastash opos eixan upoxreosh kai tora epeigontai na to apokatasthsoun me ton eukolotero, fthnotero, amesotero kai katastrofikotero tropo. Autoi 8a s afhsoun anergo, isos. Kanenas Kwfos. Alla siga mhn pareis xampari esu pou kai apo do eisai kai xampari den phres os twra. Kata t' alla... vrizeis ki apo panw. Ki epeidh milas gia opadous tou kwfou kai gia na katalaveis ti trikumia kouvalas sto kefali sou, o Kwfos oute podosfairikh omada einai, oute 8rhskeia, oute komma, oute dhmotikh parataxh/dhmarxos, oute idea einai. Enas episthmonas Litoxwriths pou hxere edw kai kairo ti einai auto pou 8eloun na 8apsoun ston topo sou kai vghke mprosta kai to eipe. Monos tou, upeu8una kai me gnwmona to koino kalo, kati pou oi perissoteroi episthmones apofeugoun susthmatika sthn Ellada dekaeties tora. Alla ama einai gia kamia meleth se etaireia ... pairnoun fotia. Esy ta xeis dei pou8ena ola auta h aplws koitas th doulitsa sou???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τα τελευταία σχόλια σε greekenglish που δημοσιεύονται...

    ΑπάντησηΔιαγραφή



  4. Τη λάντζα κάνουν οι εφεδρείες του συστήματος...


    Όταν οι βιομήχανοι και οι πολιτικοί τους υπηρέτες δεν μπορούν να
    πείσουν το λαό, όπως στην προκειμένη περίπτωση με την υπόθεση της ταφής
    βιομηχανικών αποβλήτων της ΤΟSOH στο αμμορυχείο Λιτοχώρου, τότε αναβιώνουν τα πολιτικά
    «ζόμπι». Κραυγές χαμένων στο χρονοντούλαπο, κραυγές πολιτικών που «έληξαν»,
    απλά κραυγές απεγνωσμένων που έχουν μόνο το προσωπικό τους όφελος ως αρχή, αξία
    και ιδανικό...


    Ως τέτοια και μόνο μπορούμε να
    αντιμετωπίσουμε τα δημοσιεύματα του κ. Ζαρκανέλα και κάποιων «άγνωστων»
    που συντηρούνται σαν μπαγιάτικο κρέας
    στη φορμόλη για να σερβιριστούν την κατάλληλη στιγμή ως φρέσκοι .


    ... Και επειδή «κάποιοι της κοινής λογικής» όλα τα βρίσκετε
    νόμιμα και καλώς πεπραγμένα, θα σας απαντήσω ότι, ναι είναι νόμιμα, όσο νόμιμες
    είναι οι μειώσεις μισθών και συντάξεων,
    το γκρέμισμα κάθε εργασιακού και ασφαλιστικού δικαιώματος κατακτημένου με αίμα, η διάλυση της
    κοινωνικής ασφάλισης, τα χαράτσια, η μετατροπή της υγείας και της παιδείας από
    κοινωνικό αγαθό σε εμπόρευμα. Όσο νόμιμη είναι η φτώχεια που μας καταδίκασαν
    σύμφωνα με τα μνημόνια, τις δανειακές συμβάσεις, το μεσοπρόθεσμο, και τους
    εφαρμοστικούς νόμους, να ζούμε...


    ...Και, επειδή οι κραυγές και οι
    φωνασκίες σας είναι απεγνωσμένες, δε θα
    πω κανένα άλλο επιχείρημα που ο
    Προκόπης Κωφός έχει τόσες φορές αναλύσει και τεκμηριώσει επιστημονικά, αλλά
    είστε «αδιάβαστοι» γιατί σύμφωνα με
    τους δικούς σας νόμους , αυτούς που φτιάχνετε στα μέτρα σας:


    ·
    Το προς διάθεση υλικό συνιστά «απόβλητο» σύμφωνα με τη νομοθεσία. Αυτό αναγνωρίζεται και από την εταιρεία, καθόσον γνωρίζει ότι το
    απόβλητό της εντάσσεται στο Κεφ. 06 («Απόβλητα
    από Ανόργανες Χημικές Διεργασίες»), υποκεφ. 0603 («Απόβλητα από την παραγωγή, διαμόρφωση, προμήθεια και χρήση (ΠΔΠΧ)
    αλάτων και διαλυμάτων τους καθώς και μεταλλικών οξειδίων») του ΕΚΑ («Ευρωπαϊκός Κατάλογος Αποβλήτων») με
    κωδικό 06 03 16 («Μεταλλικά οξείδια εκτός
    εκείνων που περιλαμβάνονται στο σημείο 06 03 15 *»).Τα
    τελευταία είναι τα ίδια με τα προηγούμενα απόβλητα, με τη σημαντική όμως διαφορά ότι τα βαρέα μέταλλα που περιέχουν τα εντάσσουν
    στην κατηγορία των «επικίνδυνων
    αποβλήτων». Επομένως, το υπόψη απόβλητο εμπίπτει στις διατάξεις της κείμενης νομοθεσίας περί αποβλήτων,
    όπως κι αν το βαφτίζει κανείς:
    «Προϊόν», «παραπροϊόν», «εδαφοβελτιωτικό» ή οτιδήποτε άλλο.


    Πέρα όμως από την ΤΟSOH και το απόβλητό της, το
    βασικό ζήτημα είναι ότι η τροποποίηση της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων
    για τα 15 στρέμματα στην περιοχή
    Γούρνες του Λατομείου Λιτοχώρου, σημαίνει ότι ανοίγει η κερκόπορτα να
    μετατραπεί η περιοχή σε Χώρο Υγειονομικής Ταφής Επικίνδυνων Αποβλήτων (ΧΥΤΕΑ). Με
    απόβλητα κάθε είδους θέλουν να αποκαταστήσουν σήμερα το χώρο του Λατομείου,
    αποκατάσταση που όφειλαν να κάνουν σύμφωνα με το καταστατικό της Δ.Ε.Α.Λ από
    την ημέρα ίδρυσης της.


    Αυτά αρκούν...


    Τέλος, τον Προκόπη Κωφό δεν
    υπάρχει καμιά ανάγκη να τον υπερασπιστώ... Τα πεπραγμένα του, η συνολική στάση ζωής του αλλά και το ανάστημα
    που σήκωσε στα βιομηχανικά και πολιτικά συμφέροντα που παίζονται για να
    υπερασπιστεί τον τόπο που γεννήθηκε, μεγάλωσε και ζει μεγάλο διάστημα, είναι ανάλογα με εκείνα του παππού του,
    Μιχαήλ Κωφού.




    Κατερίνα Κουρίτα




    Σημείωση: Μην αγχώνεστε
    ότι «μα-μου-σου-του» θα σας κατηγορήσουμε περί της ανωνυμίας σας...


    Κάθε άλλο... σας γνωρίζουμε πολύ
    καλά σαν κάλπικες δεκάρες...


    Άλλωστε μετριέστε στα δάχτυλα του ενός χεριού και μόνο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή