Σάββατο, 22 Σεπτεμβρίου 2012

Δ.ΔΙΟΥ-ΟΛΥΜΠΟΥ-12 - Ψήφισμα του Δ.Σ. Δίου-Ολύμπου για τις ενέργειες προσάρτησης Τ.Κ. Εφέσου στον Δ.Κατερίνης

ΟΜΟΦΩΝΑ ΠΛΗΝ ΤΗΣ κ. ΚΟΥΡΙΤΑ
Ψήφισμα του Δ.Σ. Δίου-Ολύμπου για ενέργειες της Τ.Κ. Ν.Εφέσου να προσαρτηθεί στον Δ.Κατερίνης
ΣΤΟ ΨΗΦΙΣΜΑ, Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΕΤΑΙ «ΒΙΑΣΤΙΚΗ» ΚΑΙ ΣΕ «ΛΑΘΟΣ ΧΡΟΝΙΚΗ ΣΥΓΚΥΡΙΑ»

Ψήφισμα με το οποίο χαρακτηρίζεται «βιαστική» και σε «λάθος χρονική συγκυρία» η απόφαση της Νέας Εφέσου να θέλει να αποσχιστεί από τον δήμο Δίου-Ολύμπου και να προσαρτηθεί στον δήμο Κατερίνης, ενέκρινε ομόφωνα, πλην της κ. Κουρίτα, το δημοτικό συμβούλιο Δ.Δίου-Ολύμπου.
Το ψήφισμα, που προτάθηκε από τον δήμαρχο Γιώργο Παπαθανασίου, ο οποίος εισηγήθηκε το θέμα και που εγκρίθηκε στο τέλος της 2ης συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου Δίου-Ολύμπου, έχει ως εξής:
«Η δρομολόγηση διαδικασιών για την ένταξη της τοπικής κοινότητας Νέας Εφέσου στον όμορο δήμο Κατερίνης θεωρούμε ότι είναι μια βιαστική απόφαση που πάρθηκε σε λάθος χρονική συγκυρία, εντελώς πρόωρα και χωρίς να έχουν ωριμάσει οι συνθήκες.
Δεν είναι τυχαίο που ο δημοτικός κώδικας (Ν. 3463/06) επιτρέπει την προσάρτηση σε άλλο δήμο τοπικού διαμερίσματος μόνο μετά την παρέλευση πενταετίας.
Μια απόσχιση, τη συγκεκριμένη στιγμή, της τοπικής κοινότητας Νέας Εφέσου, εκτός από τα διαδικαστικά, γραφειοκρατικά και οικονομικά θέματα, θα αποτελέσει και τροχοπέδη στη δυνατότητα επανακαθορισμού των ορίων των δήμων ολόκληρου του νομού Πιερίας με βάση κριτήρια όπως η χωροταξική, η οικονομική και η αναπτυξιακή προοπτική της Πιερίας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου