Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου 2012

Τηλεμαραθώνιος αγάπης της UNICEF, στις 10 Δεκεμβρίου

Πριν από μερικές δεκαετίες μόνο πέντε στα 100 παιδιά στις αναπτυσσόμενες χώρες ήταν εμβολιασμένα κατά των ασθενειών που μάστιζαν τον παιδικό πληθυσμό, όπως η διφθερίτιδα, η ιλαρά, ο κοκίτης, η πολιομυελίτιδα, η φυματίωση και ο τέτανος.

Με το Πρόγραμμα Εκτεταμένου Εμβολιασμού, η UNICEF κατάφερε να ανοσοποιήσει πάνω από το 80% των παιδιών παγκόσμια κατά των έξι αυτών θανατηφόρων ασθενειών.

Με τον εμβολιασμό σώζονται σχεδόν 3 εκατομμύρια παιδικές ζωές κάθε χρόνο, ενώ ασθένειες όπως η πολιομυελίτιδα έχουν σχεδόν εξαλειφθεί.

Παρόλα αυτά, από αυτές και μόνο τις ασθένειες 1,7 εκατομμύρια παιδιά εξακολουθούν να πεθαίνουν κάθε χρόνο στον αναπτυσσόμενο κόσμο. Παιδιά που στη συντριπτική τους πλειοψηφία θα μπορούσαν να έχουν σωθεί αν ήταν εμβολιασμένα.

Στο πλαίσιο της εκστρατείας της UNICEF για την προστασία όσο το δυνατόν περισσότερων παιδιών, τη Δευτέρα, 10 Δεκεμβρίου, γίνεται ο μεγάλος ετήσιος Τηλεμαραθώνιο Αγάπης της UNICEF, με σκοπό να συγκεντρωθούν τα ποσά που χρειάζονται για τον εμβολιασμό των παιδιών στην Ελλάδα και τον κόσμο. Ο μαραθώνιος αγάπης διοργανώνεται με τη στήριξη της δημόσιας τηλεόρασης και ιδιωτικών ραδιοτηλεοπτικών δικτύων.

Οι δαπάνες για τους εμβολιασμούς είναι ένα σημαντικό τμήμα του προϋπολογισμού της UNICEF η οποία προμηθεύει με το τριπλό εμβόλιο πάνω από το 40% των παιδιών του κόσμου.

Για όσους μπορούν να βοηθήσουν, υπάρχει η τηλεφωνική γραμμή 801 500 12345, το τηλέφωνο 901 11 17 17 17, με αυτόματη χρέωση 3,68 ευρώ ανά κλήση, αλλά και η δυνατότητα να στείλουν SMS με κενό μήνυμα στο 54234 , με χρέωση 1,23 ευρώ.


News Room «Κέρδος» με πληροφόρηση από το ΑΠΕ - ΑΜΠ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου