Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2012

ΟΣΑ ΦΕΡΝΕΙ Ο ΑΝΕΜΟΣ

Άναψε το 90ο δέντρο στον Λευκό Οίκο 
(Ουάσινγκτον-Γερμ.πρακτ.)

Χιλιάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν μπροστά στον Λευκό Οίκο για να δουν τον Μπαράκ Ομπάμα και την οικογένειά του να ανάβει το "Εθνικό Χριστουγεννιάτικο Δέντρο".

Οικοδεσπότης της 90ής εκδήλωσης για το άναμμα του δέντρου από αμερικανό πρόεδρο ήταν ο γνωστός από την τηλεοπτική σειρά "How I met your Mother" ηθοποιός Νιλ Πάτρικ Χάρις.

Η Μισέλ Ομπάμα διάβασε μαζί με τον πρωταγωνιστή του "Modern Family" Ρίκο Ροντρίγκες μια χριστουγεννιάτικη ιστορία.

Ο πρόεδρος Ομπάμα με τη σειρά του ευχήθηκε σε όλους τους Αμερικανούς χαρούμενες διακοπές, τονίζοντας πως τα Χριστούγεννα είναι ευκαιρία για περισυλλογή και ευχαριστίας προς τον Θεό, ειδικά αν λάβει κανείς υπόψιν του τις πρόσφατες κακές στιγμές που προκάλεσε στη χώρα τυφώνας Σάντι.

Το παραδοσιακό "Εθνικό Χριστουγεννιάτικο Δέντρο" είναι μπλε έλατο από το Κολοράντο ύψους δέκα μέτρων που φωτίζεται με 450 λαμπάκια LED και 120 στολίδια σε σχήμα αστεριού.

Ενας σκύλος στο τιμόνι (Ουέλινγκτον-Γαλλ.πρακτ.) Για την ακρίβεια τρεις σκύλοι, ο Πόρτερ, ο Μόντι και η Τζίνι, που έμαθαν να οδηγούν αυτοκίνητο στη Νέα Ζηλανδία.

Η ιδέα ήταν του Μαρκ Βέτε, ο οποίος επι δύο μήνες εκπαίδευε τα τρία σκυλιά, τα οποία άνηκαν παλαιότερα σε ομάδες διάσωσης, να οδηγούν ένα ειδικά εξοπλισμένο αυτοκίνητο.

Σκοπός του ήταν να δείξει πως τα σκυλιά, ειδικά αυτά που εγκαταλείπονται και βρίσκονται σε καταφύγια έχουν πολλά αναπάντεχα ταλέντα και πρέπει να υιοθετηθούν από οικογένειες.

Τα τρία σκυλιά έμαθαν να κάθονται στο κάθισμα και να χρησιμοποιούν τις πατούσες τους για να πιέζουν τα αντίστοιχα κουμπιά του φρένου και του γκαζιού που έχουν σχεδιαστεί στο ταμπλό του αυτοκινήτου και να βάζουν τα "χέρια" τους στο τιμόνι.

Την Δευτέρα οι τρεις σκύλοι θα παρουσιάσουν όλα όσα έχουν μάθει στην τηλεόραση, αλλά μέχρι σήμερα το βίντεο τους στο Διαδίκτυο έχει περισσότερα από 300.000 χτυπήματα.

Γκρέμισαν τον πύργο αντί να τον ανακαινίσουν (Μπορντό-Ρόιτερς) Συνεργεία που προσέλαβε ρώσος επιχειρηματίες για να ανακαινίσει τον πύργο του στο Μπορντό της Γαλλίας κατάλαβε λάθος τις οδηγίες και ισοπέδωσε το κτίριο του 18ου αιώνα...

Ο επιχειρηματίας Ντμίτρι Σκόσκιν, νέος ιδιοκτήτης του πύργου, έπαθε σοκ όταν πληροφορήθηκε πως οι εργάτες αντί να γκρεμίσουν ένα εξωτερικό κτίσμα, κατεδάφισαν όλο το κτίριο, σβήνοντας το Σατό Μπελβί από τον χάρτη.

Ο Σκόρσκιν, ο οποίος ασχολείται με εξαγωγές και δραστηριοποιείται στην Πολωνία, δήλωσε πως σκοπεύει να ξαναχτίσει τον πύργο. "Θα ξαναχτίσω το Μπελβί ακριβώς όπως ήταν πριν", δήλωσε σε τοπική εφημερίδα και πρόσθεσε πως αυτό θα στοιχίσει περίπου 1,5 εκατομμύριο ευρώ.

Το Σατό Μπελβί, προτού περάσει στην ιδιοκτησία του ρώσου επιχειρηματία, νοικιαζόταν για γάμους και άλλες εκδηλώσεις.

ΜΦ
News Room «Κέρδος» με πληροφόρηση από το ΑΠΕ - ΑΜΠ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου