Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2012

Για μνημόνιο - επιμήκυνση συζήτησαν Μέρκελ - Σαμαράς

Μήνυμα στήριξης στην κυβέρνηση από την γερμανίδα καγκελάριο
Το μνημόνιο, οι όροι του και ειδικά τα σκληρά μέτρα που αναμένεται να πλήξουν περαιτέρω την πλειονότητα των πολιτών βρέθηκαν στο τραπέζι της κατ΄ ιδίαν συζήτησης που είχε η γερμανίδα καγκελάριος κυρία Ανγκελα Μέρκελ με τον πρωθυπουργό κ. Αντώνη Σαμαρά.

Η κυρία Μέρκελ, αν και δεν αναμένεται να δώσει κάποια «δώρα» στην Αθήνα, θεωρείται βέβαιο ότι έδωσε μήνυμα στήριξης στην κυβέρνηση Σαμαρά, όπως έκανε και χθες από το Eurogroup ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, αλλά και να ζητήσει την προώθηση των μεταρρυθμίσεων.

Η συνάντηση στην Αθήνα θεωρείται κρίσιμη και για το ελληνικό αίτημα για επιμήκυνση που αναμένεται να θέσει επισήμως ο πρωθυπουργός στην Σύνοδο Κορυφής της 18ης Οκτωβρίου.

Ζωτικής σημασίας για την Ελλάδα είναι και η εκταμίευση της δόσης των 31,5 δισ. ευρώ, που εξαρτάται και από την έκθεση της τρόικας για την ελληνική πρόοδο.

Την κυρία Μέρκελ, που επέλεξε για το ταξίδι στην Αθήνα το ίδιο σακάκι που φορούσε στον ποδοσφαιρικό αγώνα Ελλάδα- Γερμανία στο Euro 2012, συνοδεύει στην επίσκεψή της στην Αθήνα ο Γερμανός υφυπουργός Εργασίας Χ. Φούχτελ, ο οποίος έχει αναλάβει και τη δράση της «Task Force» όσον αφορά τη μεταφορά τεχνογνωσίας για τις αλλαγές στη δομή του κράτους και της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Η συνάντηση Μέρκελ - Σαμαρά στο Μαξίμου ξεκίνησε στις 14:15. Στη συνέχεια, έγινε η συνάντηση των αντιπροσωπειών και ακολουθεί γεύμα εργασίας.
Πηγή: ΤΟ ΒΗΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου