Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2012

Δ.ΔΙΟΥ-ΟΛΥΜΠΟΥ - Νέα προετοιμασία τού Δ.Δίου-Ολύμπου ενόψει νέων ακραίων καιρικών φαινομένων

ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ ΓΙΑ ΑΚΡΑΙΑ ΚΑΙΡΙΚΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ 

Επί ποδός στον δήμο Δίου-Ολύμπου για αντιμετώπιση καταιγίδων & χιονοπτώσεων 

* ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ ΔΟΘΗΚΑΝ ΞΑΝΑ ΤΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ – ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΕΧΟΥΝ ΟΙ ΔΗΜΟΤΕΣ. 
* ΣΤΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΑΣΘΕΝΩΝ ΟΧΗΜΑ ΤΟΥ Δ.ΔΙΟΥ-ΟΛΥΜΠΟΥ – Η ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ ΤΗ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΝΕΦΡΟΠΑΘΩΝ. 

Σε νέα ετοιμότητα βρίσκεται ο δήμος Δίου-Ολύμπου ύστερα από πρόγνωση για καιρικές συνθήκες που θα περιλαμβάνουν βροχές, καταιγίδες, χιονόνερο αλλά και χιονοπτώσεις. 

ΒΡΟΧΕΣ, ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ, ΧΙΟΝΙΑ. 
Ειδικότερα, σύμφωνα με επείγον έγγραφο της διεύθυνσης πολιτικής προστασίας της αποκεντρωμένης διοίκησης Κεντρικής Μακεδονίας, τη Δευτέρα 6/2 η πρόγνωση περιλάμβανε βροχές και καταιγίδες. 

Την Τρίτη 7/2 στην πρόγνωση του καιρού υπάρχει πρόβλεψη για βροχές και καταιγίδες αλλά και χιόνια ενώ την Τετάρτη 8/2, κατά τις ίδιες προβλέψεις, αναμένεται να κορυφωθούν τα ακραία καιρικά φαινόμενα με αρκετά χιόνια ακόμη και στις πεδινές περιοχές και με το θερμόμετρο να φτάνει έως και -5 Κελσίου. 

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥ Π.ΚΙΑΦΑ 
Σε δηλώσεις του ο αντιδήμαρχος Δίου – Ολύμπου, αρμόδιος για θέματα πολιτικής προστασίας, Πέτρος Κιάφας, ανέφερε μεταξύ άλλων: 

«Ενόψει νέων ακραίων καιρικών φαινομένων, συνιστούμε στους δημότες μας να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί. 

Χρειαζόμαστε τη βοήθεια όλων και στο πλαίσιο αυτό, θα θέλαμε σε κάθε κεντρικό δρόμο να μην αφήνουν αυτοκίνητα παρκαρισμένα ενώ όσοι θεωρούν ότι θα χρειαστούν να κάνουν χρήση του οχήματός τους μπορούν να αφήνουν το όχημά τους πλησίον κεντρικών δρόμων.

Για παράδειγμα, στο Λιτόχωρο π.χ. όπου υπάρχει μια ιδιόμορφη μορφολογική κατάσταση, υπάρχει δυνατότητα για στάθμευση στα πάρκινγκ της περιοχής και κυρίως σε αυτά που βρίσκονται στην είσοδο του Λιτόχωρου και στο χώρο της λαϊκής αγοράς. 

Αυτό θα διευκολύνει τη διάνοιξη των κεντρικών δρόμων ώστε να παραμένουν ανοιχτοί και έτοιμοι για χρήση από εκείνους που έχουν πολύ μεγάλη ανάγκη μετακίνησης», ανέφερε ο κ. Κιάφας. 

ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 
Επίσης, όποιοι δημότες εντοπίζουν προβλήματα σε περιοχή που διαμένουν, θα ήταν καλό να επικοινωνούν με τους 12 προέδρους των δημοτικών και τοπικών κοινοτήτων του δήμου και να τους ενημερώνουν. 

Επιπλέον, για περιπτώσεις που εμπίπτουν στην αρμοδιότητα της πυροσβεστικής, μπορούν να επικοινωνούν στο τηλέφωνο 23520 81 199. Επίσης, μπορούν να επικοινωνούν και με το αστυνομικό τμήμα Λιτοχώρου (23520 81 111). 

Μπορούν, τέλος, να επικοινωνούν με τον αντιδήμαρχο Πέτρο Κιάφα που είναι ο αρμόδιος για θέματα πολιτικής προστασίας του δήμου (6976 61 61 51) καθώς και με το Δημαρχείο, καθ’ όλο το 24ωρο: 2352 350 160 - 2352 350 100 και 2352 350 112.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΕΧΘΕΙ 
Εφιστάται όμως η προσοχή των δημοτών να είναι οι κλήσεις τους πραγματικές και όχι ψεύτικες, δηλαδή να μην επικαλούνται φανταστικές ασθένειες και περιστατικά με σκοπό να έρθει γρήγορα ένα αποχιονιστικό μηχάνημα για να καθαρίσει, κατά προτεραιότητα, τον δρόμο που διαμένουν. Τέτοιου είδους φαινόμενα παρατηρήθηκαν και κατά τις προηγούμενες χιονοπτώσεις, με αποτέλεσμα να μην εξυπηρετούνται κατά προτεραιότητα τα πραγματικά περιστατικά. Από τη μεριά μας, ως δήμος, προέχει πρωτίστως να μην αποκλειστεί κανένα χωριό και συγκεκριμένα να υπάρχει πρόσβαση κάθε χωριού σε κεντρικούς δρόμους.

Παράλληλα, προτεραιότητα αποτελεί για εμάς η εξυπηρέτηση αναγκών συνδημοτών μας, δηλαδή να προστρέξουμε άμεσα σε εκείνους χρειάζονται επείγουσα ιατρική περίθαλψη. Επιπλέον, στόχος μας είναι να φροντίσουμε πρόσβαση κτηνοτρόφων στις μονάδες τους και τέλος να γίνουν διανοίξεις δρόμων μέσα στα χωριά, όσο γίνεται πιο γρήγορα». 

ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΑΣΘΕΝΩΝ ΚΑΙ ΝΕΦΡΟΠΑΘΩΝ 
Οι δημότες πρέπει να γνωρίζουν ότι ο δήμος θα διαθέτει αυτοκίνητο έτοιμο για μεταφορά ασθενών.

Οι νεφροπαθείς θα μπορούν να καλούν στο τηλέφωνο 199, στην πυροσβεστική, ώστε, μετά από επικοινωνία που υπήρξε με τον διοικητή της πυροσβεστικής Ν. Πιερίας κ. Δημήτρη Πιεράκο, να γίνεται έγκαιρα η μεταφορά τους στο νοσοκομείο. 

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι ενόψει των νέων ακραίων καιρικών φαινομένων που προέβλεψε η εθνική μετεωρολογική υπηρεσίας, είναι και πάλι έτοιμα τα μηχανήματα του δήμου Δίου-Ολύμπου για να μπουν στη μάχη αποχιονισμού των δρόμων. Ακόμη, το προσωπικό του δήμου είναι σε ετοιμότητα, όπως σε ετοιμότητα είναι και ο αν.δήμαρχος Γ.Φαρμάκης, οι αντιδήμαρχοι αλλά και οι πρόεδροι των κοινοτήτων. 

ΕΥΠΡΟΣΔΕΚΤΗ ΚΑΘΕ ΒΟΗΘΕΙΑ ΑΠΟ ΣΥΝΔΗΜΟΤΕΣ ΜΑΣ 
«Θα είμαστε σε επιφυλακή μέρα – νύχτα, γι αυτό και θα παρακαλούσαμε κάποιους συνδημότες μας, σε τέτοιου είδους δύσκολες στιγμές, αντί να κάνουν εκ του ασφαλούς κριτική, ας έρθουν δίπλα στον δήμο για να βοηθήσουν. Δεν τους προκαλούμε, τους προσκαλούμε να έρθουν κοντά μας όσοι θέλουν, ώστε να διαχειριστούμε μαζί την κατάσταση», είπε κλείνοντας τις δηλώσεις του ο αντιδήμαρχος Πέτρος Κιάφας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου