Τετάρτη, 8 Φεβρουαρίου 2012

Δυναμικά στην 24η Agrotica η Π.Ε.Πιερίας

Στην 24η Διεθνή Έκθεση Γεωργικών Μηχανημάτων, Εξοπλισμού και Εφοδίων AGROTICA , που πραγματοποιήθηκε από 1 έως 5 Φεβρουαρίου 2012 στη Θεσσαλονίκη, συμμετείχε επιτυχώς η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας. 

Μεγάλη επισκεψιμότητα σημειώθηκε στο stand της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας, όπου το κοινό είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί για τα νόστιμα ποιοτικά τοπικά αγροτικά προϊόντα που απαρτίζουν το αγροτικό καλάθι της Πιερίας, όπως ακτινίδια, κρασιά, τσίπουρο, ελιές, λάδι, τυροκομικά προϊόντα, μέλι, τσάι Ολύμπου, αρωματικά φυτά, γλυκά κουταλιού, μαρμελάδες, σταφύλια, κάστανα, ρόδια, στέβια, τρούφα, σιτηρά, καπνό, βαμβάκι, κ.α. καθώς και για τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην Πιερία στον κλάδο της γεωργίας. 

Σε έναν άριστα οργανωμένο χώρο η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας φρόντισε να προβάλει με τον καλύτερο τρόπο τόσο τα αγαθά της Πιερικής Γης όσο και το πλούσιο και γόνιμο φυσικό της περιβάλλον προκειμένου και τα προϊόντα να εδραιωθούν στην αγορά και η αγροτική οικονομία να ενισχυθεί. 

Οι επισκέπτες του stand της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας απόλαυσαν εύγευστα τοπικά παραδοσιακά εδέσματα ενώ είχαν την ευκαιρία να προμηθευτούν έντυπο τουριστικό υλικό για τις φυσικές ομορφιές της Πιερίας, την ιστορία, τον πολιτισμό, τη γαστρονομία, τις τουριστικές υποδομές κ.α. 

Άλλωστε, γόνιμη χαρακτήρισαν την επίσκεψή τους στο stand της Π.Ε.Πιερίας επιχειρηματίες που προσανατολίζονται στη σύναψη εμπορικών συμφωνιών με Πιεριείς επιχειρηματίες για την προώθηση των τοπικών αγροτικών προϊόντων αλλά και στην ανάπτυξη επιχειρηματικών δραστηριοτήτων στην Πιερία. 

«Στην Agrotica 2012 επετεύχθει ο στόχος της Π.Ε.Πιερίας να προωθήσει δηλαδή το τοπικό αγροτικό της καλάθι» δήλωσε η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, Σοφία Μαυρίδου, που πρόσθεσε ότι μέλημα της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας ήταν η ανάδειξη της υπεροχής τόσο των πιερικών προϊόντων όσο και των στοιχείων της περιοχής που την καθιστούν αγαπημένο προορισμό. 

Η Σοφία Μαυρίδου αναφέρθηκε στην προοπτική σύνδεσης της πρωτογενούς παραγωγής με την τουριστική δραστηριότητα, που θα αποφέρει-όπως τόνισε- σημαντικά οφέλη στην τοπική οικονομία. 

Η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας, υπό το συντονισμό της Προϊσταμένης της Διεύθυνσης, Ευδοκίας Γεωργίου- Κίτσιου, παρείχε πλήρη ενημέρωση και ενημερωτικό υλικό για τα τοπικά προϊόντα, τις νέες εναλλακτικές καλλιέργειες, τις εξελίξεις στο γεωργικό τομέα κ.α. 

Αξίζει να σημειωθεί πώς το ενδιαφέρον του κοινού απέσπασε η παρουσίαση εργαλείων που χρησιμοποιούνται στη σύγχρονη μελισσοκομία για την παραγωγή βασιλισσών που πραγματοποιήθηκε στο stand της Π.Ε.Πιερίας από τον ιερέα, πατέρα Ευάγγελο Καρακάση. 

Το stand της Π.Ε.Πιερίας τίμησαν με την παρουσίας τους, ο εκλεγμένος Περιφερειάρχης, Κεντρικής Μακεδονίας, Παναγιώτης Ψωμιάδης, ο Αναπληρωτής Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Διονύσης Ψωμιάδης, ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής, Δημήτριος Ευθυμιάδης, ο Γενικός Διευθυντής Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας Κλήμης Γούναρης, στους οποίους η Π.Ε.Πιερίας πρόσφερε τοπικά παραδοσιακά προϊόντα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου