Παρασκευή, 10 Φεβρουαρίου 2012

Πρόγνωση καιρού του Περιφερειακού Μετεωρολογικού Κέντρου «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ» - Από 10/02/2012

 
Σύμφωνα με τη σημερινή πρόγνωση του Περιφερειακού Μετεωρολογικού Κέντρου «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ»:

·         Σήμερα Παρασκευή θα συνεχιστούν οι χιονοπτώσεις που θα είναι πιο έντονες στη Δυτική Μακεδονία –Πιερία – Ημαθία – Πέλλα – κοιλάδα Αξιού (Σίνδος – Χαλκηδόνα – Κουφάλια) -Χαλκιδική και στα δυτικά του Ν. Κιλκίς (περιοχή Αξιού ποταμού) και πιο ασθενείς στην υπόλοιπη Κεντρική Μακεδονία. Μετά τις  11.00μμ το βράδυ τα φαινόμενα θα ενταθούν σε σχέση με τη χιονόπτωση που εκδηλώνεται τώρα σε κάθε περιοχή. Η αύξηση της έντασης αφορά και την πόλη της Θεσσαλονίκης.
·         Το Σάββατο θα συνεχιστούν οι χιονοπτώσεις που θα είναι πιο έντονες σε σχέση με τις χιονοπτώσεις της υπόλοιπης Κεντρικής Μακεδονίας, στη Δυτική Μακεδονία –Πιερία – Ημαθία – Πέλλα – κοιλάδα Αξιού (Σίνδος – Χαλκηδόνα – Κουφάλια) -Χαλκιδική και στα δυτικά του Ν. Κιλκίς (περιοχή Αξιού ποταμού). Οι χιονοπτώσεις του Σαββάτου θα έχουν την ένταση που θα έχουν τις μεταμεσονύκτιες ώρες της Παρασκευής. Από το Σάββατο το βράδυ οι χιονοπτώσεις θα εκδηλώνονται σε υψόμετρο άνω των 300 μέτρων για την Κεντρική Μακεδονία με εξαίρεση το νομό Θεσσαλονίκης που θα είναι άνω των 500μ., ενώ στις υπόλοιπες περιοχές θα έχουμε χιονόνερο ή βροχές. Στην Ανατολική Μακεδονία Θράκη θα εκδηλωθούν ασθενείς χιονοπτώσεις άνω των 300μ..
·         Την Κυριακή το πρωί όλη η Κεντρική, η Ανατολική Μακεδονία και η Θράκη θα έχουν αυξημένες νεφώσεις με χιονοπτώσεις κατά διαστήματα στα ορεινά (άνω των 600μ) και χιονόνερο ή βροχές στις υπόλοιπες περιοχές. Μετά το μεσημέρι σταδιακά οι χιονοπτώσεις άνω των 1000μ και χιονόνερο ή βροχές στις υπόλοιπες περιοχές, ενώ στα θαλάσσια θα εκδηλωθούν καταιγίδες, χωρίς να αποκλείεται η εκδήλωση καταιγίδων και σε ηπειρωτικές περιοχές. Μετά τις 11.00μμ αύξηση του υετού από Δυτικά που θα δώσει χιονοπτώσεις στη Δυτική Μακεδονία μετά τα μεσάνυκτα άνω των 700μ. ενώ στην Κεντρική Μακεδονία άνω των 1000μ.
·          Τη Δευτέρα γρήγορη βελτίωση από Δυτικά. Οι βροχές όμως που θα εκδηλώνονται στην Ανατολική Μακεδονία – Θράκη θα σταματήσουν το βράδυ.
·         Τρίτη – Τετάρτη καλός καιρός.
·         Από την Πέμπτη το μεσημέρι «φαίνεται» να έχουμε αλλαγή καιρού με πτώση θερμοκρασίας και νέες χιονοπτώσεις το βράδυ που θα διατηρηθούν μέχρι την Παρασκευή το απόγευμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου