Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2012

Δ.ΔΙΟΥ-ΟΛΥΜΠΟΥ - Πύρρος Δήμας - Στο Λιτόχωρο, το Olympus meeting τής παγκομοσπονδίας άρσης βαρών.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΗΚΕ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ, ΠΥΡΡΟΥ ΔΗΜΑ, ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΔΙΟΥ-ΟΛΥΜΠΟΥ. 

Στο Λιτόχωρο, το Olympus meeting της παγκόσμιας ομοσπονδίας άρσης βαρών. 
* ΤΟ ΤΡΙΗΜΕΡΟ 2, 3 & 4 ΜΑΡΤΙΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΚΛΕΙΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ «ΠΥΡΡΟΣ ΔΗΜΑΣ» 
* ΠΥΡΡΟΣ ΔΗΜΑΣ: ΔΕΝ ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΤΑ ΕΣΩΤΕΡΙΚΑ ΜΑΣ, ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΕΣ MEETING ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ Δ.ΔΙΟΥ-ΟΛΥΜΠΟΥ. 

Στο Λιτόχωρο, έδρα του νέου δήμου Δίου-Ολύμπου, θα πραγματοποιηθεί το πρώτο σαββατοκύριακο του ερχόμενου Μαρτίου το Olympus meeting της παγκόσμιας ομοσπονδίας άρσης βαρών. 

Η διοργάνωση αποφασίστηκε να γίνει στην Ελλάδα και ειδικότερα στον δήμο Δίου-Ολύμπου ύστερα από πρόταση του προέδρου της ελληνικής ομοσπονδίας άρσης βαρών, Πύρρου Δήμα, πρόταση που συζητήθηκε στο Δ.Σ. της ομοσπονδίας, στη συνέχεια ελήφθη σχετική απόφαση που κατατέθηκε ως αίτημα προς την παγκόσμια ομοσπονδία η οποία και την έκανε δεκτή. 

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΠΥΡΡΟΥ ΔΗΜΑ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΔΙΟΥ-ΟΛΥΜΠΟΥ 

Μετά την απόφαση της παγκόσμιας ομοσπονδίας ο Πύρρος Δήμας επισκέφθηκε μαζί με συνεργάτη του το δημαρχείο Δίου-Ολύμπου στο Λιτόχωρο και είχε συνάντηση με τον αν.δήμαρχο Γιώργο Φαρμάκη, τον αρμόδιο αντιδήμαρχο επί των αθλητικών Πέτρο Κιάφα καθώς και την αντιπρόεδρο της «κοινωφελούς δημοτικής επιχείρησης» Σοφία Ζουρζούρα.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο Πύρρος Δήμας ζήτησε τη στήριξη του δήμου Δίου-Ολύμπου στην πραγματοποίηση του Olympus meeting, ώστε να έχει επιτυχία. Ανακοίνωσε ότι θα έρθουν αθλητές από όλο τον κόσμο και επομένως θα υπάρξει διεθνής προβολή όχι μόνο του γεγονότος αλλά και του Ολύμπου και του δήμου Δίου-Ολύμπου. 

Επομένως, με αφορμή το αθλητικό αυτό γεγονός θα υπάρξει και τουριστική προβολή. Επίσης, όπως ανέφερε, αθλητές, αθλητικοί παράγοντες και επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία για προγραμματισμένες επισκέψεις σε αρχαιολογικούς χώρους, στον Όλυμπο και στα γύρω χωριά και κωμοπόλεις προκειμένου να γνωρίσουν όλη την περιοχή. 

ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΕΠΙ ΘΕΜΑΤΩΝ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ 

Από την πλευρά τους ο αν.δήμαρχος Γ.Φαρμάκης, ο αντιδήμαρχος Π.Κιάφας και η αντιπρόεδρος της «κοινωφελούς δημοτικής επιχείρησης» Σ.Ζουρζούρα αποδέχθηκαν την πρόταση του Πύρρου Δήμα και της πανελλήνιας ομοσπονδίας για στήριξη, με κάθε πρόσφορο τρόπο, της όλης διοργάνωσης. 

Επίσης, τον ευχαρίστησαν για την επιλογή της περιοχής του Λιτοχώρου (οι αγώνες θα γίνουν στο δημοτικό γυμναστήριο Λιτοχώρου Δ.Δίου-Ολύμπου που φέρει το όνομα του Πύρρου Δήμα, προς τιμήν του).

Στη συνάντηση συζητήθηκαν διάφορα θέματα που σχετίζονται με τη φιλοξενία αθλητών, αθλητικών παραγόντων και επισκεπτών, με θέματα σχετικά με τις μετακινήσεις τους, με θέματα τάξης και ασφάλειας των αγώνων καθώς επίσης και με ζητήματα που αφορούν την προβολή της διοργάνωσης πριν, κατά τη διάρκεια αλλά και μετά την πραγματοποίηση των αγώνων άρσης βαρών. 

Επίσης, ο κ. Γ.Φαρμάκης πρότεινε στηριχθούν οι αγώνες και από άλλους φορείς, όπως η αντιπεριφέρεια Πιερίας, το επιμελητήριο Πιερίας κ.ά., ώστε η υπόθεση αυτής της μεγάλης διοργάνωσης να αγκαλιαστεί όχι μόνο από τον δήμο Δίου-Ολύμπου αλλά και ευρύτερα από άλλους θεσμοθετημένους φορείς της Πιερίας. 

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΑΡΣΗΣ ΒΑΡΩΝ, ΠΥΡΡΟΥ ΔΗΜΑ. 

Μετά το πέρας της συνάντησης, ο πρόεδρος της ελληνικής ομοσπονδίας άρσης βαρών, Πύρρος Δήμας, προέβη στην ακόλουθη δήλωση: 

«Η πανελλήνια ομοσπονδία άρσης βαρών μετά από πολλές σκέψεις και πολλές διαβουλεύσεις αποφάσισε φέτος και ζήτησε από την παγκόσμια ομοσπονδία και εντάξαμε στο καλεντάρι της παγκόσμιας ομοσπονδίας το γκραν πρι το Olympus meeting. 

Είναι σημαντικό για εμάς, ως καινούργια ομοσπονδία, αλλά και για εμένα προσωπικά, ως καινούργιος πρόεδρος, να μη μείνω και να μη μείνουμε μόνο στα εσωτερικά μας θέματα αλλά να ανοιχτούμε και να κάνουμε διεθνές meeting. 

Σήμερα δε βρήκα και τη συμπαράσταση από τον δήμο Δίου-Ολύμπου. Είμαι χαρούμενος που μιλάω με ανθρώπους του δήμου που καταλαβαίνουν, που αγαπούν τον αθλητισμό, που θέλουν να έρθουν τα νέα παιδιά κοντά στον αθλητισμό, να είναι γεμάτα τα γυμναστήρια. Κι αυτό έχει σημασία σήμερα. 

Το Olympus meeting θα γίνει τον ερχόμενο Μάρτιο, συγκεκριμένα το διάστημα 2, 3 και 4 Μαρτίου 2012, είναι το πρώτο σαββατοκύριακο του ερχόμενου Μαρτίου. Πρόκειται για το διεθνές Olympus meeting – Grandpre της παγκόσμιας ομοσπονδίας και χαίρομαι πάρα πολύ που αυτό το μικρό όνειρο παίρνει σιγά – σιγά μορφή και γίνεται πραγματικότητα. 

Το Olympus meeting θα έχει από όλο τον κόσμο αθλητές άρσης βαρών, υψηλού επιπέδου, θα είναι ένα αγωνιστικό διήμερο και βέβαια θα περιλαμβάνει και ξενάγηση (αθλητών, αθλητικών παραγόντων και επισκεπτών) σε αρχαιολογικούς χώρους, ξενάγηση σε χωριά που βρίσκονται στη γύρω περιοχή, ξενάγηση στο βουνό των θεών, τον Όλυμπο, ώστε να γνωρίσουν οι ξένοι τη χώρα μας καλύτερα, πολιτιστικά και αθλητικά».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου