Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου 2011

Nα η σαφής απάντηση στην πιο κοινή ερώτηση που μου κάνουν με αγωνία πολλοί φίλοι, “τί θα κάνει o Σαμαράς;”. Γι’ αυτό ψηφίστε σαν να πυροβολείτε.

Από το Antinews:
Σαμαράς: πως θα κυβερνήσω
Τη δική του πλατφόρμα διακυβέρνησης της χώρας, με βασικό άξονα ένα ολοκληρωμένο εναλλακτικό σχέδιο ανάκαμψης της οικονομίας, καταθέτει με συνέντευξή του στον Τύπο της Κυριακής ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαράς.
Στη συνέντευξη, ο κ. Σαμαράς δηλώνει ότι η κυβέρνηση έχει χάσει κάθε έλεγχο στο έλλειμμα και το χρέος και εκτιμά ότι τα αδιέξοδά της θα γίνονται όλο και μεγαλύτερα λόγω της αποτυχίας της πολιτικής. Ο πρόεδρος της Ν.Δ. θεωρεί ότι μόνη λύση είναι οι εκλογές, «τις οποίες είναι πολύ δύσκολο πια να αποφύγει η κυβέρνηση», και ζητεί ισχυρή εντολή αυτοδυναμίας για καθαρές λύσεις ώστε να προχωρήσει με «λυμένα τα χέρια για τις μεγάλες αλλαγές που έχει ανάγκη ο τόπος».

Θέλω όταν κυβερνήσω να έχω τα χέρια μου λυμένα για τις μεγάλες αλλαγές που έχει ανάγκη ο τόπος. Και το λαό στο πλάι μου“, δηλώνει μεταξύ άλλων.

Απορρίπτει τα σενάρια συγκυβέρνησης, δηλώνοντας ότι «στις δύσκολες στιγμές ο λαός θέλει καθαρές λύσεις και όχι μία ετερόκλητη κυβέρνηση, μία κυβέρνηση κουρελού, όπου όλοι θα τσακώνονται για μία θέση», ενώ κατηγορεί την κυβέρνηση για προσχηματική διάθεση συναίνεσης με σκοπό τη συνενοχή σε πολιτικές που ήδη έχουν αποτύχει».


Σχολιάζοντας το πρόσφατο «επεισόδιο» μεταξύ της κυβέρνησης και της Τρόικας, προβλέπει πως «σύντομα θα επαναληφθεί το κακοπαιγμένο έργο ότι κινδυνεύει η επόμενη δόση, επενδύοντας στο φόβο».
Σε ό,τι αφορά το μέτωπο της οικονομίας, καταλογίζει στην κυβέρνηση ότι τώρα ανακάλυψε ξαφνικά την ύφεση, όταν υπέγραψε μία οικονομική πολιτική, που κορυφαίο συστατικό της είχε την ύφεση.
«Δεν έχουμε λάθη στην εφαρμογή ενός σωστού προγράμματος, έχουμε λάθος πρόγραμμα», τονίζει χαρακτηριστικά ο κ. Σαμαράς, που δηλώνει ότι η Νέα Δημοκρατία έχει ολοκληρωμένη πρόταση για εναλλακτικό σχέδιο – Plan B, το οποίο θα αποτελέσει τον πυλώνα επαναδιαπραγμάτευσης με την Τρόικα. Τάσσεται υπέρ της μείωσης των φορολογικών συντελεστών και της περικοπής της δημόσιας σπατάλης, ενώ για την εργασιακή εφεδρεία δηλώνει ότι είναι μεταβατικό μέτρο.
Δεσμεύεται ότι με την πλήρη εφαρμογή του προγράμματός του «η ανάκαμψη θα φανεί πριν κλείσει χρόνος, πάνω στο χρόνο θα μειωθεί το έλλειμμα, στα δύο χρόνια τα αποτελέσματα θα είναι θεαματικά και στα τρία χρόνια η εικόνα θα έχει αντιστραφεί πλήρως».

Για την κυβέρνηση που θα σχηματίσει δηλώνει ότι “σκέπτεται έντονα αυτόν τον καιρό” την συγκρότηση ενός “ολιγομελούς κυβερνητικού σχήματος που θα περιλαμβάνει και εξωκοινοβουλευτικούς υπουργούς, κι όχι μόνο από το χώρο της αγοράς”. Δηλώνει επίσης ότι  δεν θέλει να ανακοινώσει ακόμα λεπτομέρειες για την κυβέρνησή του «πριν το ψάξει καλά» καθώς οι βαθιές τομές χρειάζονται καλή προετοιμασία και σε κρίσιμες στιγμές δεν χωρούν εύκολοι πειραματισμοί.

Για τα ψηφοδέλτια της ΝΔ στις επερχόμενες εκλογές δηλώνει τέλος:
Την πραγματική επιλογή της ανανέωσης την έχουν στα χέρια τους οι ψηφοφόροι της παράταξης. Εγώ οφείλω να δώσω ευκαιρίες σε νέους ανθρώπους”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου