Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2011

Οι Νέοι Αγρότες Πιερίας συζητούν για την πολυαπασχόληση

Σήμερα στις 8:30 μ.μ. στο αμφιθέατρο Κήπου Κατερίνης
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 14-8-2011

Την Δευτέρα, 5 Σεπ 2011, στις 20.30, οι Νέοι Αγρότες Πιερίας, στο τακτικό τους ραντεβού την πρώτη Δευτέρα κάθε μήνα, προσκαλούν όλους όσους ενδιαφέρονται για τον αγροτικό τομέα σε συνάντηση-συζήτηση στο αμφιθέατρο του Πάρκου Κατερίνης, με αντικείμενο την «ΠΟΛΥΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ».
Η συνάντηση διοργανώνεται με την υποστήριξη του Δήμου Κατερίνης, λίγο πριν το 18ο Πανελλήνιο Συνέδριο Νέων Αγροτών, που θα γίνει στο μεσαιωνικό καστροχωριό Μεστά των μαστιχοπαραγωγικών περιοχών Χίου, 9-11 Σεπ 2011, με θέμα: «Πολυαπασχόληση & αγροτικός κόσμος».
Ο Πρόεδρος της Ένωσης Νέων Αγροτών Πιερίας κ. Δημήτρης Δαλαμήτρας (Κάτω Μηλιά-6947823269), η Γραμματέας της ΕΝΑ Πιερίας κα Κερασία Παπούλια (Κατερίνη-6979191898) και ο ταμίας κ Γιάννης Δημαλής (Βροντού-6973096626) θεωρούν την εκδήλωση της Κατερίνης, ως το επιστέγασμα της εντατικής προσπάθειας για να δημιουργηθεί η Ένωση Νέων Αγροτών Πιερίας, εν μέσω της έντασης των θερινών αγροτικών εργασιών, έτσι ώστε αμέσως μετά να μπορέσει η νεοσύστατη ΕΝΑ Πιερίας να σχεδιάσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, και ευρεία συμμετοχή, όσων πιθανόν θα ήθελαν, τις δραστηριότητές της για την επόμενη χρονιά, ιδιαίτερα διότι το 2012 έχει χαρακτηρισθεί από τον ΟΗΕ ΔΙΕΘΝΕΣ ΕΤΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΩΝ.
Οι οργανωμένοι Νέοι Αγρότες της Πιερίας εκτιμούν ότι η τοπική κοινωνία θα εκδηλώσει την αναγνώριση του ρόλου της αγροτικής κοινωνίας με την συμμετοχή της, καθώς και των εκπροσώπων της, στην προσπάθεια των Νέων Αγροτών.
Ήδη η μελέτη «Η Ελλάδα 10 χρόνια μετά» που έγινε με χρηματοδότηση από τον Σύνδεσμο Επιχειρήσεων & Βιομηχανιών-ΣΕΒ, την Ένωση Ελληνικών Τραπεζών-ΕΕΤ και της Τράπεζας της Ελλάδος-ΤτΕ, αναφέρεται «Ο εκσυγχρονισμός & εξορθολογισμός των παραδοσιακών ατμομηχανών της ελληνικής οικονομίας, όπως ο Τουρισμός, η Γεωργία, η βιομηχανία Τροφίμων, το λιανεμπόριο αλλά και η ενέργεια, σε συνδυασμό με κρίσιμες μεταρρυθμίσεις, είναι δυνατόν να οδηγήσουν σε ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης 3% έως το 2020 στην Ελλάδα, αυξάνοντας το ΑΕΠ κατά 50 δισ. €, δημιουργώντας 500.000 νέες θέσεις εργασίας και μειώνοντας το έλλειμμα του εμπορικού ισοζυγίου κατά 15 δισ. € και το δημοσιονομικό έλλειμμα κατά 7 δισ. €»
Ο καθηγητής Κων. Μάττας (ΑΠΘ) παρουσιάζει σε δημοσιευμένες μελέτες του ότι η απευθείας συμβολή του αγροτικού τομέα στο ΑΕΠ ίσως να φαίνεται ότι είναι περίπου 4%, αλλά με την χρήση του πολλαπλασιαστή (στην ελληνική αγροτική πραγματικότητα είναι 5), που δείχνει και σε πόσα άλλα οικονομικά αποτελέσματα μετέχει έμμεσα ο αγροτικός τομέας, καταλήγει ότι η συμβολή του αγροτικού τομέα στην εθνική οικονομία να είναι 20% …
Την Δευτέρα, 5/9/2011, στις 20.30, στο αμφιθέατρο Κήπου Κατερίνης θα συζητηθούν και άλλα θέματα σε σχέση με τους Νέους Αγρότες & τον αγροτικό κόσμο.

Για την καταγραφή, Δημήτρης Μιχαηλίδης, 6998282382,

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου