Κυριακή, 4 Σεπτεμβρίου 2011

Νίκος Λάππας: «...υπήρξε προεκλογικά παραπλάνηση του εκλογικού σώματος, των συνδημοτών μας. Υπήρξε απόκρυψη της πλήρους αλήθειας, της πραγματικής εικόνας! Επομένως ΤΟ ΜΟΝΟ ΕΝΤΙΜΟ, ΗΘΙΚΟ ΚΑΙ ΕΙΛΙΚΡΙΝΕΣ θα ήταν να παραιτηθούν οι σύμβουλοι της πλειοψηφίας και οι επιλαχόντες και να ακολουθήσουν αμέσως οι δικές μας παραιτήσεις (της αντιπολίτευσης) και ΝΑ ΟΔΗΓΗΘΟΥΜΕ ΣΕ ΕΚΛΟΓΕΣ!

ΝΙΚΟΣ ΛΑΠΠΑΣ: Η εκλογή νέου Προέδρου Δημ. Συμβουλίου στον δήμο Δίου – Ολύμπου.

Την Πέμπτη 25\8 συνήλθε σε έκτακτη συνεδρίαση το Δ.Σ. Δίου – Ολύμπου για να εκλέξει τον νέο του Πρόεδρο μετά τον αδόκητο χαμό του πρώτου Προέδρου Δ.Σ. του νέου «καλλικρατικού» μας δήμου, Μιχάλη Λαλούμη.
Αφού όλοι οι ομιλητές απευθύναμε για άλλη μία φορά τα συλλυπητήρια μας προς την οικογένεια του εκλιπόντα και δηλώσαμε την θλίψη μας για τον τόσο πρόωρο χαμό του, καλωσορίσαμε κατόπιν το νέο μέλος του Δημοτικού μας Συμβουλίου, Βασίλη Παπαδημητρίου, που έρχεται να καλύψει το δυσαναπλήρωτο κενό που προέκυψε με τον θάνατο του Μιχάλη Λαλούμη. Είμαι πάντως βέβαιος πως θα ανταποκριθεί επάξια στα νέα του καθήκοντα, καθώς γνωριζόμαστε από παιδιά, αφού μεγαλώσαμε στην ίδια γειτονιά.
Μετά από όλα αυτά ακολούθησε η διαδικασία της ψηφοφορίας για την ανάδειξη του νέου Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου. Στην τοποθέτησή μου υπενθύμισα ότι τα δεδομένα είναι πλέον εντελώς διαφορετικά από εκείνα του Ιανουαρίου κατά την πρώτη εκλογή Προέδρου, κι αυτό γιατί πολύ απλά έχει μεσολαβήσει η αργία του δημάρχου! Όπως δήλωνα τον περασμένο Μάιο στη συνεδρίαση για τον ορισμό αναπληρωτή δημάρχου: «υπήρξε προεκλογικά παραπλάνηση του εκλογικού σώματος, των συνδημοτών μας. Υπήρξε απόκρυψη της πλήρους αλήθειας, της πραγματικής εικόνας! Επομένως ΤΟ ΜΟΝΟ ΕΝΤΙΜΟ, ΗΘΙΚΟ ΚΑΙ ΕΙΛΙΚΡΙΝΕΣ θα ήταν να παραιτηθούν οι σύμβουλοι της πλειοψηφίας και οι επιλαχόντες και να ακολουθήσουν αμέσως οι δικές μας παραιτήσεις (της αντιπολίτευσης) και ΝΑ ΟΔΗΓΗΘΟΥΜΕ ΣΕ ΕΚΛΟΓΕΣ! Έτσι μόνο θα είχε την ευκαιρία να εκφραστεί δημοκρατικά ο λαός της Νότιας Πιερίας γνωρίζοντας πια όλη την αλήθεια!».
Θα ήταν οπωσδήποτε ανακόλουθο από την πλευρά μας, από τη στιγμή που η κατάσταση παραμένει η ίδια, να πράτταμε κάτι διαφορετικό από ό,τι στη διαδικασία ορισμού αναπληρωτή δημάρχου. Απείχαμε λοιπόν από την (μυστική αυτή τη φορά) ψηφοφορία!

Υ.Γ: Στη διάρκεια τοποθετήσεων των αρχηγών παρατάξεων ο κ. Δημόπουλος επανέλαβε την πρόταση του Προέδρου της δημ. κοινότητας Λιτοχώρου, κ. Ανδριά για να ονομαστεί τιμής ένεκεν η αίθουσα συνεδριάσεων δημ. συμβουλίου σε «αίθουσα Μιχάλη Λαλούμη», δηλώνοντας πως ο ίδιος και η παράταξή του συμφωνούν με την πρόταση αυτή. Κατόπιν έλαβε τον λόγο ο κ. Τσιφοδήμος δηλώνοντας, ανάμεσα σε άλλα, πως χωρίς να διαφωνεί με την παραπάνω πρόταση, θεωρεί ότι αν πρέπει να πάρει κάποιο όνομα η συγκεκριμένη αίθουσα, αυτό θά’ πρεπε να ήταν του Θανάση του Λάππα, ενός ανθρώπου που υπηρέτησε την τοπική αυτοδιοίκηση για περίπου τριάντα χρόνια, όντας Πρόεδρος Δημ. Συμβουλίου τα μισά από αυτά.
Μιλώντας τρίτος κατά σειρά δήλωσα πως ο κ. Τσιφοδήμος με πρόλαβε στην συγκεκριμένη αναφορά βγάζοντας με, κατά κάποιον τρόπο, από την δύσκολη θέση να αναφερθώ πρώτος εγώ στον πατέρα μου. Γιατί ίσως για κάποιους να μη θεωρείται «κομψό» ή «πολιτικά ορθό» να επαινεί ένας γιος δημόσια τον πατέρα του, εγώ όμως θα αισθανόμουν τουλάχιστον αχάριστος σαν γιος και σαν δημότης, εάν δεν συμπλήρωνα την πρόταση του κ. Ανδριά με κάτι που θα αναγνώριζε την πολυετή προσφορά του Θανάση Λάππα στα κοινά αυτού του τόπου (αρκούμαι απλώς να αναφέρω ότι οι 7 συνεχόμενες θητείες του πρέπει να αποτελούν ρεκόρ σε πανελλαδικό επίπεδο!). Συμφώνησα λοιπόν να ονομαστεί η αίθουσα δημ. συμβουλίου «αίθουσα Μιχαήλ Λαλούμη» (άλλωστε το γεγονός ότι ο αείμνηστος υπήρξε ο πρώτος Πρόεδρος Δ.Σ. του δήμου Δίου – Ολύμπου έχει από μόνο του την δική του ιστορική αξία!), συμπληρώνοντας όμως κι επαυξάνοντας με την πρόταση να ονομαστεί το δημοτικό κατάστημα στο Λιτόχωρο σε «Αθανασίου Λάππα»!

Υ.Γ. 2: Ούτως ή άλλως θα πρέπει να ευχηθούμε στον νέο Πρόεδρο του Δημ. Συμβουλίου, κ. Γεώργιο Κωτούλη, καλή επιτυχία στα νέα του απαιτητικά καθήκοντα που γίνονται ακόμη πιο βαριά όχι μόνο από την δυσμενή κατάσταση, στην οποία βρίσκεται για ποικίλους λόγους ο δήμος Δίου – Ολύμπου, αλλά και από την «βαριά σκιά» που αφήνει πίσω του ο προκάτοχός του. Ευελπιστούμε πραγματικά να  συνεχίσει, όπως άλλωστε κι ο ίδιος δήλωσε, στον δρόμο της διαφάνειας και της συνεργατικότητας με όλους τους δημ. συμβούλους, συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης, για το καλό του δήμου μας!     

Με τιμή,
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΑΘ. ΛΑΠΠΑΣ
Δημοτικός Σύμβουλος Δίου – Ολύμπου
Επικεφαλής δημ. παράταξης «ΝΕΑ ΑΡΧΗ – ΝΕΑ ΕΛΠΙΔΑ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου