Τετάρτη 22 Ιουνίου 2011

Νίκος Λάππας - ΘΕΜΑ: ΟΙ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΑΠΟ ΠΛΕΥΡΑΣ ΔΗΜΟΥ ΔΙΟΥ – ΟΛΥΜΠΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΕΠΙΔΙΚΩΝ.

Η ΕΙΣΗΓΗΣΗ

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι!
Έχετε ενημερωθεί λεπτομερώς από τον σχετικό φάκελο που λάβατε για τις ανοιχτές νομικές υποθέσεις του δήμου Λιτοχώρου γύρω από ζητήματα δημοτικής περιουσίας.
Όπως θα διαπιστώσατε, οι τελευταίες εξελίξεις στις δικαστικές υποθέσεις βαίνουν υπέρ των διεκδικήσεων του δήμου και των δημοτών μας.
Στην έκτακτη συνεδρίαση της 23/05/2011 δηλώσαμε ομόφωνα την εκ του νόμου υποχρέωσή μας να συνεχισθούν όλες οι υφιστάμενες δικαστικές υποθέσεις των τριών συνενωθέντων δήμων (Δίου – Λιτοχώρου – Ανατ. Ολύμπου) συμπεριλαμβανομένων και αυτών των επίδικων εκτάσεων.
«Επίδικες» εκτάσεις βέβαια και ανοιχτές υποθέσεις δεν νοούνται μόνο τα 4.250 στρ. που διεκδικεί η Ι.Μ. Αγ. Διονυσίου, αλλά και τα 13.095 στρ. που πρέπει να μεταγραφούν, καθώς και κάθε έκταση δημοτική, η οποία πρέπει να κατοχυρωθεί απέναντι σε κάθε ανταπαιτητή.
Ευνόητο είναι άλλωστε ότι σε αρκετές περιπτώσεις τα νομικά συμφέροντα του δήμου μπορούν να συμβαδίσουν με τα νομικά συμφέροντα ιδιωτών συνδημοτών μας.
Μετά λοιπόν από την συζήτηση που θα προηγηθεί, καλείται το Δ.Σ. να αποφασίσει:
-          Την συνέχιση της ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΓΩΝΑ με τον διαπαραταξιακό χαρακτήρα που πάντοτε είχε από το 2004 μέχρι σήμερα και να ορισθεί ένας Δημ. Σύμβουλος από κάθε παράταξη που θα μετέχει στην επιτροπή.
-          Την έναρξη όλων των απαραίτητων κινήσεων (π.χ. καταγραφή ιδιοκτησιών, πρόσκληση Εθνικού Κτηματολογίου) για να πραγματοποιηθεί από τον Δήμο μας το δυνατόν συντομότερο η ΜΕΤΑΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΚΕΡΔΙΣΜΕΝΩΝ 13.095 στρ. στο Υποθηκοφυλακείο.
-          Την δέσμευση ότι θα ξεκινήσουν στον προσφορότερο κατά περίπτωση χρόνο οι απαραίτητες νομικές ενέργειες για την ΚΑΤΟΧΥΡΩΣΗ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΕ ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΚΤΑΣΗ ως δημοτική περιουσία.


Με τιμή,
Νικόλαος Αθ. Λάππας
Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Δίου – Ολύμπου       
       


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου