Τρίτη 21 Ιουνίου 2011

Όλοι εναντίον Σαμαρά

Από το Antinews:

Έχουμε επισημάνει πολλές φορές, εδώ στο Antinews, ότι το Μνημόνιο δεν ήταν τίποτα άλλο παρά ένα πρόγραμμα σωτηρίας των πιστωτών της χώρας μας, Των τραπεζών,  για να είμαστε περισσότερο ακριβείς. Για αυτό και δεν έλαβε υπόψιν του τις ανάγκες της χώρας, τις δυνατότητες της οικονομίας μας και τις αντοχές των Ελλήνων.

Τώρα πλέον, ακόμα και κυβερνητικά στελέχη παραδέχονται και ομολογούν δημοσίως τόσο την αποτυχία του Μνημονίου, όσο και την ανάγκη αναθεώρησής του.

Ο Αντώνης Σαμαράς, από  την αρχή, όχι μόνο προειδοποίησε για τους κινδύνους του Μνημονίου, αλλά κατέθεσε και μια εναλλακτική πρόταση εξόδου της χώρας από την κρίση, το λεγόμενο “Zάππειο Ι», το οποίο αναθεώρησε με το “Zάππειο ΙΙ”.

Εκείνη η πρόταση λοιδορήθηκε και κατασυκοφαντήθηκε από το διαπλεκόμενο σύστημα (και τα γνωστά εξαπτέρυγα) που θεωρούσε το Μνημόνιο ως ελπίδα σωτηρίας και για τα δικά του δεινά.

Όταν πλέον έγινε σαφές σε όλους, ότι το Μνημόνιο ήταν μια παταγώδης αποτυχία, προσπάθησαν με κάποιες ήπιες τροποποιήσεις να το εξωραΐσουν  – Η γνωστή μείωση του επιτοκίου και η παράταση του χρόνου εξόφλησης)

Όταν έγινε προφανής και η ανικανότητα της Κυβέρνησης και του κ. Παπανδρέου προσωπικώς να ανταποκριθούν στις αναληφθείσες δεσμεύσεις, άρχισαν να πιέζουν, με τρόπο απαράδεκτο και προκλητικό, τον κ. Σαμαρά να στηρίξει τα νέα μέτρα. Να βάλει, κατά το κοινώς λεγόμενο,  πλάτη.

Μας απειλούσαν μάλιστα ότι, αν δεν στηρίξει τα νέα μέτρα, τότε δεν θα εκταμιευτεί η επόμενη δόση!

Τους εκβιασμούς αυτούς τους υποδαύλιζε και η κυβέρνηση Παπανδρέου είτε επειδή ανησυχούσε για τη συνοχή της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, είτε επειδή πονηρά σκεφτόμενη, ήθελε να φορτώσει και στη Ν.Δ. μέρος της ευθύνης.

Όταν οι εκβιασμοί αυτοί δεν έπιασαν τόπο, άρχισαν να σερβίρουν το σενάριο της συναίνεσης.

Όμως, και πάλι ο Σαμαράς έθεσε όρους, η αποδοχή των οποίων θα αποτελούσε ομολογία αποτυχίας εκ μέρους του κ. Παπανδρέου.

Η ….φαντασία του συστήματος εξαντλήθηκε και οι ιδέες στέρεψαν. Έτσι, επανήλθαν στις ….γνωστές συνταγές.

1.      Χθες από το βήμα της Βουλής ο Πρωθυπουργός υιοθέτησε πολιτικά κουτσομπολιά για να επιτεθεί στον Πρόεδρο της Ν.Δ.
2.      Ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ, για μια ακόμα φορά υπερέβη τα εσκαμμένα και απέδειξε ότι στα δύσκολα στηρίζει την κυβέρνηση.
3.      Τα καθεστωτικά ΜΜΕ προσπαθούν να μας πείσουν ότι αρκούσε η τοποθέτηση του κ. Βενιζέλου στο Υπουργείο Οικονομικών για να αλλάξει η κατάσταση – δείτε τα πρωτοσέλιδά τους από Παρασκευή και μετά για να καταλάβετε
4.      Οι γνωστοί  διαμορφωτές της κοινής γνώμης, απεργάζονται νέα σενάρια στήριξης της παραπαίουσας κυβέρνησης του παραιτημένου πρωθυπουργού.
5.      Γνωστά εξωχώρια κέντρα επιτίθενται με ανοίκειες εκφράσεις εναντίον της Ν.Δ., χρησιμοποιώντας την κίτρινη δημοσιογραφία του “κάποιος – μου είπε κάτι – να σας πω”.
6.     Ετοιμάζονται σενάρια ελέγχου της πολιτική κρίσης και εκτροπής της λαϊκής βούλησης με νέα ψευτοκόμματα.
7.      Γνωστές πολιτικές και επιχειρηματικές οικογένειες, άλλες άγιες και άλλες αμαρτωλές, σε μια θεόπνευστη  ασφαλώς ομοφωνία εξισώνουν την στάση του Σαμαρά με την ανευθυνότητα του Παπανδρέου σε μια μάταιη προσπάθεια να δείξουν ότι “όλοι ίδιοι είναι”.

Είναι προφανές ότι το σύστημα τα δίνει όλα εναντίον του κ. Σαμαρά.

Τους ανησυχεί σφόδρα ο θετικός αντίκτυπος που είχε το Ζάππειο ΙΙ.

Τους προβληματίζει η δημοσκοπική άνοδος της Νέας Δημοκρατίας.

Τους απογοητεύει κάθε μέρα ο παραιτημένος Πρωθυπουργός.

Θέλουν, πάση θυσία, να περάσει το Μεσοπρόθεσμο και το Μνημόνιο ΙΙ. Και τα δίνουν όλα!

Όμως, αγνοούν  βασικά πράγματα:
Πρώτον, δεν μπορούν  να διορθώσουν  μια αποδεδειγμένα ανίκανη κυβέρνηση.
Δεύτερον, το Μνημόνιο, σε όλες του τις εκφάνσεις, επιδεινώνει την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας.
Τρίτον, η ελληνική κοινωνία  εδώ και καιρό αντέχει οριακά, ενώ χιλιάδες είναι αυτοί που δεν αντέχουν άλλο.  Αυτό το ποτάμι της αγανάκτησης δεν ανακόπτεται με τερτίπια.
Τέταρτον, ο Αντώνης Σαμαράς με δικαιωμένη την στρατηγική του δεν έχει κανένα λόγο να ενδώσει υποχωρώντας στις πιέσεις τους!

Το σύστημα προωθεί μια πολιτική που βρίσκει αντίθετη την κοινωνία.  Ο Αντώνης Σαμαράς προτείνει μια πολιτική που λυτρώνει την κοινωνία.

Όλοι ξέρουν ποιος θα κερδίσει στο τέλος!

Απλώς το σύστημα δίνει τις  τελευταίες μάχες οπισθοφυλακής, πρίν από την τελευταία μεγάλη αντιπαράθεση που θα οδηγήσει στην ήττα του…

Αδέξιος Δεξιός

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου