Παρασκευή 13 Μαΐου 2011

Καθαρισμός χώρων στον Ανατολικό Όλυμπο

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΔΙΟΥ - ΟΛΥΜΠΟΥ
ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΙΑ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΔΙΟΥ-ΟΛΥΜΠΟΥ
* ΚΑΘΑΡΙΣΤΗΚΑΝ ΧΩΡΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΡΑΦΑΗΛ ΠΛΑΤΑΜΩΝΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑ – ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΗΚΕ ΣΤΑΘΜΟΣ ΜΕΤΑΦΟΡΤΩΣΗΣ ΜΠΑΖΩΝ
* Β.ΒΡΟΧΑΡΙΔΗΣ: ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΣΤΟΥΣ ΠΑΡΑΒΑΤΕΣ ΕΩΣ 1.000 ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΑΥΤΟΦΩΡΗ ΣΥΛΛΗΨΗ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΡΥΠΑΙΝΟΥΝ ΠΟΤΑΜΙΑ, ΡΕΜΑΤΑ ΚΛΠ

Πραγματοποιήθηκε από τον δήμο Δίου-Όλυμπου το Σάββατο 8/5 ο καθαρισμός του οικόπεδου απέναντι από την εκκλησία του Άγιου Ραφαήλ στον Πλαταμώνα.
Ο συγκεκριμένος χώρος είχε μετατραπεί σε μπαζότοπο λόγω παρανόησης της ανακοίνωσης που είχε εκδώσει ο τοπικός πρόεδρος ότι ίσως το σημείο χρησιμοποιηθεί μελλοντικά για την χρήση αυτή, μετά βέβαια από τη διαμόρφωσή του. Γνωστοποιούμε σε όλους ότι ούτε τώρα αλλά ούτε και στο μέλλον δεν πρόκειται να γίνει αυτό και ότι απαγορεύεται η οποιαδήποτε απόρριψη αδρανών υλικών.
Επίσης, την ιδία μέρα καθάρισε και ένας χώρος μεταξύ Ν. Παντελεήμονα και Σκοτίνας, παράπλευρα της γραμμής, που για δεύτερη φόρα μέσα σε διάστημα είκοσι ημερών είχε μετατραπεί σε μπαζότοπο.
Οποιοσδήποτε από εδώ και στο έξης πετάξει οτιδήποτε και γίνει αντιληπτός, θα έρθει αντιμέτωπος με τις κυρώσεις του κανονισμού καθαριότητας που προβλέπει πρόστιμο έως και 1000 ευρώ.
Ο νόμος προβλέπει, επίσης, αυτόφωρη διαδικασία σύλληψης εάν η απόρριψη γίνει σε ποτάμια, ρέματα, λίμνες ή άλλα ευαίσθητα οικολογικά σημεία.
Από εδώ και στο εξής, ο μόνος τόπος στον πρώην δήμο Ανατολικού Όλυμπου που έχει οριστεί ως σταθμός μεταφόρτωσης αδρανών υλικών και όπου επιτρέπεται η απόρριψη αυτών των υλικών είναι στην περιοχή μεταξύ Σκοτίνας και Λεπτοκαρυάς.
Για να πάει κάποιος εκεί, παίρνει τον παράπλευρο δρόμο της γραμμής (από την πάνω πλευρά) και αφού περάσει τον κόμβο της Σκοτίνας, στην επομένη διασταύρωση αριστερά θα βρει ένα μεγάλο οικόπεδο περιφραγμένο. Μέσα σε αυτό υπάρχουν αρκετοί μεγάλοι κάδοι (containers) που χρησιμοποιούνται γι’ αυτόν και μονό τον σκοπό.
Παρακαλώ όλους να βοηθήσουν στην προσπάθεια που κάνει ο δήμος να διατηρήσει τον τόπο σε όσο το δυνατόν καλύτερη κατάσταση δεδομένης και της πολύ κακής συγκυρίας που βιώνουμε όλοι μας.
Αντιδημαρχία Καθαριότητας  Δήμου Δίου-Όλυμπου
Ο Αντιδήμαρχος

Βασίλης Βροχαρίδης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου