Παρασκευή 13 Μαΐου 2011

500 αθλητές στον 2ο αγώνα δρόμου «Δίον» 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΔΙΟΥ - ΟΛΥΜΠΟΥ
ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΕΣ: ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΡΟΜΕΩΝ ΠΙΕΡΙΑΣ «ΖΕΥΣ» ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΔΙΟΥ-ΟΛΥΜΠΟΥ
* Η ΦΕΤΙΝΗ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ (ΚΥΡΙΑΚΗ 15/5/2011) ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΕΚΛΙΠΟΝΤΟΣ ΑΘΛΗΤΗ ΣΩΤΗΡΗ ΖΓΙΑΛΤΟΥ
* Η ΤΕΛΕΤΗ ΑΠΟΝΟΜΗΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΣΤΙΣ 12.30 ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΩΝ ΨΗΦΙΔΩΤΩΝ

Στη μνήμη του αθλητή Σωτήρη Ζγιάλτου πραγματοποιείται την ερχόμενη Κυριακή 15 Μαΐου 2011 ο δεύτερος αγώνας δρόμου «Δίον» που διοργανώνεται από τον αθλητικό πολιτιστικό σύλλογο δρομέων Πιερίας «Ζευς» με συνδιοργανωτή τον δήμο Δίου-Ολύμπου. 

Ο ΑΓΩΝΑΣ
Πρόκειται για αγώνα στο οποίο θα συμμετάσχουν περιπατητές και δρομείς ηλικίας από 18 έως 60 ετών, καθώς επίσης και μαθητές, συνολικά 500 αθλητές.
Οι περιπατητές θα ξεκινήσουν στις 10.00 π.μ. και οι δρομείς στις 10.30 π.μ. και θα έχουν αφετηρία εκκίνησης το πρώην δημαρχείο Δίου στην Κονταριώτισσα ενώ οι μαθητές θα έχουν αφετηρία εκκίνησης το αρχαιολογικό πάρκο του Δίου.
Οι μαθητές θα διανύσουν απόσταση 1.000 μέτρων ενώ οι περιπατητές και οι δρομείς θα διανύσουν απόσταση 14.300 μέτρων και θα τερματίσουν στο κέντρο μεσογειακών ψηφιδωτών στο Δίον αφού πρωτύτερα διέλθουν από τον Άγιο Σπυρίδωνα, τη Βροντού και την Καρίτσα.
Όλοι οι συμμετέχοντες αθλητές θα πρέπει να παραβρίσκονται στον χώρο εκκίνησης που έχει οριστεί, μισή ώρα νωρίτερα προκειμένου να παραλάβουν τους αριθμούς και να γίνουν οι δέουσες διαδικασίες για την έναρξη του αγώνα.
Η απονομή των μεταλλίων θα γίνει στο Κέντρο Μεσογειακών Ψηφιδωτών στις 12.30 μ.μ. 

ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΑΠΟ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΚΑΙ ΦΟΡΕΙΣ
Η διαδρομή, σε όλο το μήκος της, θα επιτηρείται από την Ένωση Εθελοντών Πυροσβεστών του Δήμου Δίου - Ολύμπου, την Ποδηλατική Απόδραση Πιερίας, τον Ποδηλατικό Περιβαλλοντικό Όμιλο "ΔΙΑΣ" Κατερίνης και τον Σύλλογο Ραδιοερασιτεχνών Πιερίας. 
Στην ομαλή διεξαγωγή του αγώνα θα συνδράμουν ο Πολιτιστικός Σύλλογος Καρίτσας, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κονταριώτισσας «Πίερες», ο Πολιτιστικός Σύλλογος Βροντούς καθώς και οι ορειβατικοί σύλλογοι Καρίτσας, Αγίου Σπυρίδωνα και Βροντούς.
Τέλος, στην ομαλή διεξαγωγή του αγώνα θα συνδράμουν και εθελοντές από την τοπική κοινότητα Δίου καθώς και εθελοντές του ΑΠΣΔ Πιερίας «Ζευς». Συμπαραστάτης της διοργάνωσης είναι ο πατήρ Δημήτριος Κουτσιμάνης από την ενορία της Αγίας Παρασκευής Δίου. 

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι την Τετάρτη 11/5/2011 οργανώθηκε και συνάντηση εκπροσώπων εθελοντών από ομάδες, φορείς και συλλόγους, στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου του τ. δημαρχείου στην Κονταριώτισσα, προκειμένου να συζητηθούν θέματα συντονισμού για την καλύτερη δυνατή διεξαγωγή του αγώνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου