Τρίτη, 2 Απριλίου 2013

ΑΙΤΗΣΗ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΔΙΟΥ- ΟΛΥΜΠΟΥ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΠΛΗΡΩΤΟΥΣ ΔΙΜΗΝΙΤΕΣ

Κύριε Πρόεδρε,
οι 53 διμηνίτες στην καθαριότητα που, ενώ δούλεψαν τον Αύγουστο και το Σεπτέμβριο του 2012, πιέστηκαν, για να πάρουν δεδουλευμένα τους, να υπογράψουν ότι δούλεψαν το Δεκέμβριο του 2012 και το Γενάρη του 2013, είναι ακόμη απλήρωτοι, παρόλο που το θέμα τέθηκε από τη Λαϊκή Συσπείρωση στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Δίου-Ολύμπου αλλά και στη Βουλή από το ΚΚΕ.

Πριν λίγες ημέρες, κάποιοι εργαζόμενοι προχώρησαν σε παράσταση διαμαρτυρίας χωρίς όμως να δεσμευτεί η Δημοτική Αρχή για το πότε θα πληρωθούν. Αντίθετα μάλιστα, ο υπεύθυνος της διοίκησης και ο υπηρεσιακός παράγοντας, προσπάθησαν να ρίξουν αλλού τις ευθύνες (κινητοποιήσεις δημοτικών υπαλλήλων και στον επίτροπο που έχει απορρίψει τα εντάλματα πληρωμής) και να πιέσουν τους εργαζόμενους να «αναμείνουν στο ακουστικό τους», πράγμα το οποίο κάνουν εδώ και οχτώ ολόκληρους μήνες.

Οι εργαζόμενοι δεν είναι επαίτες, τα δεδουλευμένα τους ζητούν. Η αναλγησία και ο εμπαιγμός της Διοίκησης του Δήμου έχουν φέρει τους εργαζόμενους σε απόγνωση. Μας εξοργίζει η στάση αυτή. Θεωρούμε ότι οι εργαζόμενοι εξάντλησαν κάθε περιθώριο ανοχής και αντοχής. Για τους λόγους αυτούς:
• Απαιτούμε να πληρωθούν άμεσα οι εργαζόμενοι. Τον τρόπο να τον βρείτε εσείς που έχετε και την ευθύνη των χειρισμών.
• Αιτούμαστε να συζητηθεί το θέμα ως «έκτακτο» στην επόμενη συνεδρίαση, αν δεν έχουν έως τότε πληρωθεί οι εργαζόμενοι.
Λιτόχωρο, 1 Απριλίου 2013


Για τη «Λαϊκή Συσπείρωση» Δίου-Ολύμπου

Η Δημοτική Σύμβουλος
Κατερίνα Κουρίτα


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου