Παρασκευή 20 Ιουλίου 2012

Υπέρ της συνένωσης ΔΕΘ-Helexpo-ΟΠΕ ο Καράογλου

Όπως αναφέρει, «με τη συνένωση ΔΕΘ και HELEXPO, ικανοποιείται ένα χρόνιο αίτημα όλων των φορέων της Θεσσαλονίκης, καθώς και των Διοικητικών Συμβουλίων των δυο εταιρειών»
Ως χρήσιμο εργαλείο ανάπτυξης και εξωστρέφειας χαρακτήρισε ο Υπουργός Μακεδονίας και Θράκης, Θεόδωρος Καράογλου, την απόφαση της Κυβέρνησης να συγχωνεύσει ΔΕΘ, HELEXPO και Οργανισμό Προώθησης Εμπορίου, δημιουργώντας έναν κοινό φορέα εξωστρέφειας, με έδρα τη Θεσσαλονίκη.
«Ο νέος φορέας που δημιουργείται διαθέτει όλα τα εχέγγυα, ώστε να αποτελέσει μοχλό προώθησης των εξαγωγών των ελληνικών επιχειρήσεων και προϊόντων, καθιστώντας τη Θεσσαλονίκη πρωτεύουσα της εξωστρέφειας» υπογραμμίζει ο κ. Καράογλου.
Όπως αναφέρει, «με τη συνένωση ΔΕΘ και HELEXPO, ικανοποιείται ένα χρόνιο αίτημα όλων των φορέων της Θεσσαλονίκης, καθώς και των Διοικητικών Συμβουλίων των δυο εταιρειών. Το γεγονός ότι στην παραπάνω σύμπραξη προστίθεται και ο Ο.Π.Ε., αποδεικνύει την ιδιαίτερη σημασία που προσδίδει η νέα Κυβέρνηση στον οικονομικό και γεωπολιτικό ρόλο, που καλείται να διαδραματίσει η Βόρεια Ελλάδα στη Νοτιοανατολική Ευρώπη».
«Με δεδομένη, τη βούληση της Πολιτείας να δώσει στη Θεσσαλονίκη το ρόλο που της αρμόζει, είναι στο χέρι όλων μας να στηρίξουμε το νέο φορέα και να αξιοποιήσουμε τις δυνατότητές του» αναφέρει.
«Σε μια εποχή κατά την οποία οι άσκοπες δημόσιες αντιπαραθέσεις δεν προσφέρουν στην προσπάθεια που κάνει η χώρα μας να σταθεί και πάλι στα πόδια της, απαιτείται συστράτευση και συνεννόηση για να κάνουμε όλοι μαζί βήματα προς τα εμπρός» καταλήγει η ανακοίνωσή του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου