Δευτέρα 16 Ιουλίου 2012

Το ΚΚΕ αλλάζει… του χρόνου

Από το STATESMEN:
http://www.statesmen.gr/77075/politiki/%CF%84%CE%BF-%CE%BA%CE%BA%CE%B5-%CE%B1%CE%BB%CE%BB%CE%AC%CE%B6%CE%B5%CE%B9-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CF%87%CF%81%CF%8C%CE%BD%CE%BF%CF%85_14-07-2012.html
Οι δίδυμες εκλογές της 6ης Μαϊου και της 17ης Ιουνίου, σηματοδότησαν μεταξύ άλλων μια πρωτοφανή και ιστορική συρρίκνωση των ποσοστών του ΚΚΕ, που είδε τον ΣΥΡΙΖΑ να κυριαρχεί πλήρως στον χώρο της Αριστεράς, και τη Δημοκρατική Αριστερά να αποσπά με τη σειρά της ένα σημαντικό κομμάτι ψηφοφόρων, οι οποίοι παραδοσιακά στήριζαν τον Περισσό.

Λόγω των δομών του, το ΚΚΕ δεν ανήκει στα κόμματα που κινούνται γρήγορα και βιαστικά, πόσο μάλλον ανατρεπτικά. Το γεγονός ωστόσο ότι αμέσως μετά τις εκλογές, έγινε μια πρώτη αποτίμηση των αρνητικών στοιχείων που οδήγησαν το ΚΚΕ σε μια τόσο βαριά ήττα, έδειξε ότι ο Περισσός είναι διατεθειμένος να γυρίσει σελίδα.

Από όσα είπε χθες η Αλέκα Παπαρήγα, είναι προφανές ότι στο Συνέδριο που θα πραγματοποιηθεί το 2013, το Κομμουνιστικό Κόμμα θα επιχειρήσει το δικό του λίφτινγκ. Προκειμένου να ανανεώσει τη σχέση εμπιστοσύνης του με κρίσιμες κοινωνικές ομάδες που ιστορικά το στήριζαν, και να… πάρει τη ρεβάνς από τον ΣΥΡΙΖΑ και τη Δημοκρατική Αριστερά.

Είναι μάλλον προφανές ότι σε αυτή τη νέα σελίδα, η Αλέκα Παπαρήγα δεν θα παραμείνει στο αξίωμα της Γενικής Γραμματέως του ΚΚΕ, ανοίγοντας το δρόμο για τη διαδοχή της. Ειτε από τον Θανάση Παφίλη, όπως εκτιμούν οι περισσότεροι, είτε από τον Νίκο Μπογιόπουλο, όπως εύχονται οι πιο τολμηροί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου