Τρίτη 17 Ιουλίου 2012

Βρέθηκαν τα 5,7 δισ ευρώ προς περικοπή αναζητούνται τα υπόλοιπα

Δαπάνες ύψους μόνον 5,7 δισ. ευρώ έχουν εξευρεθεί έως τώρα από τα υπουργεία, για να περικοπούν την επόμενη διετία 2013- 2014. Αυτό δήλωσε στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών ύστερα από τη σύσκεψη της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου με τους υπηρεσιακούς παράγοντες, επισημαίνοντας χαρακτηριστικά: «Συνεχίζεται η προσπάθεια για να "κλείσουμε" τα υπόλοιπα 6 δισ. ευρώ, αλλά δεν θα έχουμε "κλείσει" τους αριθμούς έως αύριο». Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το ΑΠΕ, στην αυριανή σύσκεψη των αρχηγών των τριών κομμάτων που μετέχουν στην κυβέρνηση, ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, δεν θα επιδώσει αναλυτικά κωδικό προς κωδικό τις έως τότε προτεινόμενες περικοπές.

Οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί αναμένεται να λάβουν ένα «draft» με την ποσοτικοποίηση και τις βασικές
κατευθύνσεις για τις προς περικοπή δαπάνες. «Θα λέμε τόσα θα εξοικονομήσουμε από τις συντάξεις, τόσα από τα εφάπαξ, κ.λπ.» ανέφεραν τα στελέχη του υπουργείου Οικονομικών.

Κυβερνητικοί παράγοντες δηλώνουν, εξάλλου, ότι είναι πιθανόν η συζήτηση για τις δαπάνες, τόσο σε τεχνικό όσο και σε πολιτικό επίπεδο, να συνεχισθεί έως και στο «παρά πέντε» της έλευσης της τρόικας, την επόμενη
εβδομάδα στην Αθήνα. Ενώ ο υπουργός Οικονομικών θα συναντηθεί με τους επικεφαλής των εκπροσώπων των δανειστών, Ματίας Μορς (Ευρωπαϊκή Επιτροπή), Πολ Τόμσεν (ΔΝΤ) και Κλάους Μαζούχ (ΕΚΤ), την Πέμπτη 26 Ιουλίου.

Σημειώνεται ότι για την περικοπή των δαπανών, το υπουργείο Οικονομικών έχει ως «οδηγό» εκτός από τις
προτάσεις των υπουργείων και τη σχετική μελέτη του ΚΕΠΕ, την οποία είχε ζητήσει η προηγούμενη κυβέρνηση.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου