Παρασκευή, 4 Μαΐου 2012

Το ΠΑΣΟΚ στα πρόθυρα εμφυλίου

Από το Statesmen:
Καθώς ο χρόνος μετρά πλέον αντίστροφα για τις εκλογές της Κυριακής 6 Μαϊου, τα βλέμματα όλων είναι στραμμένα στο ΠΑΣΟΚ. Αν επιβεβαιωθούν οι τάσεις που έδειχναν οι δημοσκοπήσεις πριν από την απαγόρευση δημοσίευσής τους, το Κίνημα απειλείται με βαριά ήττα.

Και κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος για τις σεισμικές δονήσεις τις οποίες θα προκαλέσει ένα αδιανόητα χαμηλά ποσοστό, ειδικά σε σχέση με ενδεχόμενη αποσταθεροποίηση της νέας ηγεσίας.

Η πολιτική λογική λέει ότι όσο βαριά κι αν είναι η ήττα του ΠΑΣΟΚ, θα είναι δύσκολο να αμφισβητηθεί το βράδυ της Κυριακής, ή τις επόμενες μέρες ο Ευάγγελος Βενιζέλος. Κανείς ωστόσο δεν μπορεί να είναι σίγουρος ότι η πολιτική λογική θα συνάδει με τη… λογική του ΠΑΣΟΚ. Δηλαδή της επιβίωσης ενός κόμματος που είναι συνηθισμένο να κυριαρχεί στο πολιτικό σκηνικό.

Όσοι γνωρίζουν τις εσωκομματικές διαδρομές του ΠΑΣΟΚ, διαπιστώνουν ήδη έναν πολιτικό εμφύλιο να βρίσκεται στα σπάργανα. Από τη μια η ομάδα εξουσίας που δομήθηκε γύρω από τον Ευάγγελο Βενιζέλο, και από την άλλη οι κορυφαίοι του Κινήματος, που αποκλείστηκαν ουσιαστικά από τον προεκλογικό αγώνα, και θεωρείται δύσκολο να δεχθούν αδιαμαρτύρητα μια ενδεχόμενη βαριά ήττα.

Στην Ιπποκράτους λοιπόν, έστω κι αν δεν το λένε, προετοιμάζονται για όλα τα ενδεχόμενα. Και επιχειρούν από τώρα να διαμορφώσουν θύλακες αντίστασης και υπεράσπισης του Ευάγγελου Βενιζέλου. Ένα κλίμα ενδεικτικό της αρνητικής ψυχολογίας με την οποία οδεύει το ΠΑΣΟΚ στις κάλπες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου