Κυριακή 29 Απριλίου 2012

Το τελευταίο οχυρό της σοβαρότητας

Από το Statesmen:
Η αποστροφή του Αντώνη Σαμαρά στη χθεσινή ομιλία του στις Σέρρες, περί διαζυγίου από τη σοβαρότητα, που συνιστά τα «ειδύλλιο» του Αλέξη Τσίπρα με τον Πάνο Καμμένο για τη συγκρότηση αντι-μνημονιακής κυβέρνησης, έχει πολύ βαθύτερο περιεχόμενο. Γιατί περιγράφει συνολικά την επιλογή που καλούνται να κάνουν οι Έλληνες πολίτες στις εκλογές της 6ης Μαϊου.

Δεν είναι μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, που μας θυμίζουν ότι στη σημερινή πολιτική ζωή, η σοβαρότητα κινδυνεύει να εξελιχθεί σε είδος εν ανεπαρκεία. Τα ίδια συμβαίνουν και με θέσεις που κατά καιρούς διατυπώνουν άλλα κόμματα της ελάσσονος αντιπολίτευσης, ή ακόμη και το κυβερνών κόμμα του ΠΑΣΟΚ.

Όσοι άκουσαν χθες στην Πάτρα τον Ευάγγελο Βενιζέλο να ομιλεί περί «αλλαγής» του Μνημονίου από το ΠΑΣΟΚ, σοκαρίστηκαν. Ο νέος Πρόεδρος του Κινήματος υποτίθεται ότι επένδυε στην προσωπική και αυταπόδεικτη σοβαρότητα που τον διακρίνει, για να αφήσει πίσω του την περίοδο του Γιώργου Παπανδρέου. Εκεί όπου το ΠΑΣΟΚ έχασε κάθε επαφή με την πραγματικότητα, πολιτική, κοινωνική και εθνική.

Κι όμως, ο πολιτικός που κατέρχεται στις εκλογές με το κεντρικό επιχείρημα ότι «έσωσε» τη χώρα, με το Μνημόνιο ΙΙ και το PSI, σπεύδει την ίδια ώρα να παρουσιαστεί ως «αντιεξουσιαστής», προκειμένου να περιορίσει τη διαφαινόμενη εκλογική πανωλεθρία του ΠΑΣΟΚ.

Απέναντι σε όλα και όλους, η Νέα Δημοκρατία, που έτσι κι αλλιώς ήταν από καιρό η μοναδική εναπομείνασα δύναμη εξουσίας, προβάλει ως το τελευταίο οχυρό της σοβαρότητας για τον τόπο. Γι’ αυτό και η αυτοδυναμία της είναι επιτακτική εθνική ανάγκη. Γιατί αλλιώς, με ποιους… σοβαρούς να συγκυβερνήσει;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου