Δευτέρα, 26 Μαρτίου 2012

Ολοκληρώθηκε η ημερίδα για τον Τουρισμό στην Κατερίνη

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η ημερίδα με θέμα «Κατευθύνσεις Τουριστικής Ανάπτυξης στον Ν. Πιερίας» από τον Τομέα Τουριστικής Πολιτικής, την Γραμματεία Επαρχιακών Οργανώσεων και την Ν.Ε. Πιερίας, στην Κατερίνη. 

Οι εισηγητές υπογράμμισαν τον πρωταγωνιστικό ρόλο του τουρισμού στην ενίσχυση της τοπικής οικονομίας και τις απαραίτητες προϋποθέσεις ώστε ο τομέας αυτός να αποτελέσει αφετηρία ανάπτυξης για την περιοχή. 

Συγκεκριμένα, η κα. Λέινα τόνισε τον ρόλο των ξενοδόχων ως προς την διασφάλιση της ποιότητας για τον εισερχόμενο τουρισμό στον Νομό ενώ ο κ. Πανταλώνας αναφέρθηκε στους τρόπους προσέλκυσης νέων αγορών παραθέτοντας συγκεκριμένα παραδείγματα. Στην τοποθέτησή του ο κ. Φωτιάδης παρουσίασε τις απαιτούμενες κατευθύνσεις για την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής, επισημαίνοντας την αναγκαιότητα συνεργασίας όλων των φορέων. 

Τέλος, ο υπεύθυνος Τουριστικής Πολιτικής της ΟΝΝΕΔ, Μπάμπης Τσιανάκας ανέπτυξε ένα σύγχρονο πλαίσιο για την περιφερειακή τουριστική ανάπτυξη και στάθηκε στον ρόλο της στοχευμένης προβολής του νομού Πιερίας ώστε να καταστεί ελκυστικός όλο το χρόνο, παρουσιάζοντας τις εξής προτάσεις: 

 • Ολοκληρωμένος σχεδιασμός τουριστικής προβολής με συντονισμένες δράσεις για την προβολή του νομού. 
• Στρατηγική ανάπτυξη τόσο για το βασικό τουριστικό προϊόν, όσο και για τα θεματικά, εναλλακτικά και συμπληρωματικά προϊόντα. 
• Δημιουργία τοπικής τουριστικής ατζέντας. 
• Ανάπτυξη υποδομών με ποιοτικές πύλες εισόδου και ενίσχυση της θαλάσσιας διασύνδεσης με τη νησιωτική Ελλάδα. 
• Δημιουργία αναγνωρίσιμης τουριστικής ταυτότητας για την Πιερία. 

Η ΟΝΝΕΔ αναδεικνύει στην πράξη τον ρόλο του τουρισμού ως μοχλό ανάπτυξης και αειφορίας σε περιφερειακό επίπεδο. Απώτερος σκοπός είναι να τεθούν στέρεες βάσεις ώστε να προκληθούν θετικές οικονομικές επιπτώσεις στην παραγωγική βάση της περιφερειακής οικονομίας. 

Από το Γραφείο Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου