Δευτέρα 18 Ιουλίου 2011

Δεκάδες συλλήψεις αλλοδαπών για παραεμπόριο

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΜΕ ΤΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΤΟΥ Α.Τ. ΛΙΤΟΧΩΡΟΥ, ΤΩΝ ΣΥΝΟΡΙΟΦΥΛΑΚΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΗΜ.ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ Δ.ΔΙΟΥ-ΟΛΥΜΠΟΥ
* ΣΥΝΕΧΕΙΣ ΟΙ ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ «ΜΑΪΜΟΥ» ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ - ΑΝΑΚΟΥΦΙΣΗ ΣΕ ΜΑΓΑΖΑΤΟΡΕΣ ΠΟΥ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΣΤΗ ΝΟΤΙΑ ΠΙΕΡΙΑ
* ΚΙ ΟΜΩΣ, ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΠΟΥ «ΤΑ ΒΑΖΟΥΝ» ΜΕ ΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ, ΕΠΕΙΔΗ ΚΑΤΑΔΙΩΚΕΙ ΤΟ ΠΑΡΑΕΜΠΟΡΙΟ…!

Καθημερινό φαινόμενο αποτελούν οι συλλήψεις αλλοδαπών μικροπωλητών και οι κατασχέσεις της πραμάτειας τους, επειδή ασκούν παραεμπόριο καθ’ όλο το μήκος των ακτών της Νότιας Πιερίας, προκαλώντας οικονομικά προβλήματα σε τουριστικούς επιχειρηματίες, ενοχλώντας τους λουόμενους τουρίστες που θέλουν να απολαύσουν την ησυχία τους, επιβαρύνοντας την εθνική οικονομία αλλά και, σε κάποιες περιπτώσεις, προκαλώντας ευρύτερα κοινωνικά προβλήματα.
Οι συλλήψεις γίνονται από τους καθ’ ύλην αρμοδίους, δηλαδή από το αστυνομικό τμήμα Λιτοχώρου και το τμήμα συνοριοφυλάκων Ν. Πιερίας, στη Λεπτοκαρυά, σε συνεργασία με τη δημοτική αστυνομία Δίου-Ολύμπου, που έχει ως έδρα της τη Λεπτοκαρυά αλλά η παρουσία της απλώνεται σ’ ολόκληρο τον δήμο, ιδίως στις ακτές, τώρα το καλοκαίρι. 

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ Α.Τ. ΛΙΤΟΧΩΡΟΥ, ΣΥΝΟΡΙΟΦΥΛΑΚΩΝ ΚΑΙ ΔΗΜ.ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ
Η συνεργασία αυτή ξεκίνησε λίγο μετά τις 20/5/2011, όταν ο ασκών χρέη δημάρχου Δίου-Ολύμπου, Γιώργος Φαρμάκης, είχε στείλει έγγραφο στο αστυνομικό τμήμα Λιτοχώρου και είχε ζητήσει τη συνδρομή της αστυνομίας για την πάταξη του παραεμπορίου που βασικά γίνεται από αλλοδαπούς στις ακτές της Νότιας Πιερίας.
Όπως είναι γνωστό, η δημοτική αστυνομία δεν έχει δικαίωμα να συλλάβει αλλοδαπούς, παρά μόνο να κατάσχει την πραμάτεια τους. Γι αυτό και η συνεργασία μεταξύ Α.Τ. Λιτοχώρου και τμήματος συνοριοφυλάκων Ν. Πιερίας με τη δημοτική αστυνομία, έχει φέρει σημαντικά αποτελέσματα ως προς τις συλλήψεις και τις καταστροφές των προϊόντων που πουλάνε οι αλλοδαποί.
Τις τελευταίες δυο εβδομάδες έχουν ενταθεί οι έλεγχοι στις ακτές, παρά το γεγονός ότι το αστυνομικό τμήμα Λιτοχώρου δεν διαθέτει την ενδεδειγμένη δύναμη ενώ και η δραστηριότητά του είναι μεγάλη και πολυεπίπεδη. 

ΠΟΛΛΕΣ ΟΙ ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ - ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ
Ιδιαίτερα το Σαββατοκύριακο που πέρασε, αστυνομικοί και συνοριοφύλακες προχώρησαν σε αρκετές συλλήψεις ενώ οι δημοτικοί αστυνομικοί, υπό την εποπτεία και τις εντολές του πολιτικού προϊσταμένου τους, δημοτικού συμβούλου Μιχάλη Κρεμέτη, φόρτωναν τα κατασχεμένα προϊόντα «μαϊμού» σε αυτοκίνητα του δήμου Δίου-Ολύμπου και τα εναπέθεταν προσωρινά σε δημοτικό αποθηκευτικό χώρο.
Μέχρι πρότινος, τα εν λόγω προϊόντα καταγράφονταν καθημερινά, με στόχο, στη συνέχεια, να γίνει διαδικασία καταστροφής τους, όπως προβλέπει ο νόμος. Από το περασμένο Σάββατο, ωστόσο, τέθηκε σε εφαρμογή ο νέος νόμος που δίνει τη δυνατότητα στους ελεγκτικούς μηχανισμούς της πολιτείας και της τοπικής αυτοδιοίκησης να καταστρέφουν επί τόπου με ανεξίτηλο σπρέι τα προϊόντα παραεμπορίου που κατάσχονται. 

ΚΙ ΟΜΩΣ, ΚΑΠΟΙΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΑΝΤΙΔΡΟΥΝ ΚΑΙ …ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΝΤΑΙ!
Θα πρέπει πάντως να σημειωθεί ότι οι δημοτικοί αστυνομικοί του δήμου Δίου-Ολύμπου, έως τώρα, δεν έχουν βρει μόνο υποστηρικτές στο έργο τους. Έχουν αντιμετωπίσει και προβλήματα κατά τη δραστηριότητα κατάσχεσης προϊόντων από αλλοδαπούς που πραγματοποιούν παραεμπόριο σε βάρος των νομίμων καταστηματαρχών.
Όπως λένε κάποιοι από τους δημοτικούς αστυνομικούς, υπάρχουν δυστυχώς και κάποια περιστατικά που προκαλούν θλίψη, όπως για παράδειγμα, σε κατάσχεση προϊόντων που προέβησαν κατά τη διάρκεια ελέγχων σε αλλοδαπούς σε τοπική κοινότητα του δήμου Δίου-Ολύμπου.
Όπως διηγούνται, κάτοικοι της περιοχής διαμαρτυρήθηκαν στους δημοτικούς αστυνομικούς ότι οι εν λόγω αλλοδαποί είναι καλά παιδιά, είναι υπό την …προστασία τους, τους προσφέρουν μάλιστα ακόμη και φαγητό και ότι θα πρέπει οι δημοτικοί αστυνομικοί να επιστρέψουν πίσω στους αλλοδαπούς τα κατασχεμένα προϊόντα! 

ΠΑΡΕΜΠΟΡΙΟ: ΠΛΗΓΗ ΤΗΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ
Από την πλευρά τους οι δημοτικοί αστυνομικοί, όπως οι ίδιοι λένε, παρά τα όποια περιστατικά αντιμετωπίζουν, προσπαθούν, υπό τις οδηγίες και του νέου τους πολιτικού προϊσταμένου, δημοτικού συμβούλου Δίου-Ολύμπου, Μιχάλη Κρεμέτη, να κάνουν όσο μπορούν καλύτερα τη δουλειά τους.
Στόχος τους, σημειώνουν, είναι αφενός μεν να τηρήσουν τα όσα προβλέπουν οι νόμοι και να προστατεύσουν τους νόμιμους τουριστικούς επιχειρηματίες της περιοχής, αφετέρου δε να μειώσουν ή και να εξαλείψουν το παράνομο εμπόριο που αποτελεί και πληγή της εθνικής οικονομίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου