Δευτέρα, 18 Ιουλίου 2011

Ανάσες δροσιάς στο Λιτόχωρο, με πολιτισμό!

ΜΕ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΛΙΤΟΧΩΡΟΥ & ΜΕ ΤΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗΣ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΙΑΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ & ΤΟΥ Δ.ΔΙΟΥ-ΟΛΥΜΠΟΥ
* ΤΑΚΗΣ ΑΝΔΡΙΑΣ: ΦΤΙΑΞΑΜΕ ΕΝΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΧΩΡΙΣ… ΛΕΦΤΑ ΚΑΙ ΜΕ ΠΡΩΤΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΤΟΥ ΛΑΚΗ ΜΟΥΡΣΙΩΤΗ
* ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 20/7, ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΕ ΡΕΜΠΕΤΙΚΟ ΛΑΪΚΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΟΥ ΚΩΣΤΗ ΧΡΗΣΤΟΥ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΚΩΜΙΚΑ ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Πραγματικές ανάσες δροσιάς φαίνεται ότι αποτελούν οι εκδηλώσεις πολιτισμού που πραγματοποιεί η δημοτική κοινότητα Λιτοχώρου Δ.Δίου-Ολύμπου, αν σκεφτεί κανείς ότι γίνονται μέσα στην καρδιά του φετινού καλοκαιριού αλλά και της πιο ζεστής περιόδου μέχρι τώρα.
Πρόκειται για εκδηλώσεις που, όπως ανέφερε προχθές στην ομιλία του ο πρόεδρος της δημοτικής κοινότητας, Τάκης Ανδριάς, γίνονται χωρίς …λεφτά. Γίνονται με την αγάπη και το μεράκι κάποιων ανθρώπων, δεν είναι όμως πρόχειρες, γι αυτό και έχουν επιτυχία αφού γίνονται με την ένθερμη παρουσία πολλών θεατών. 

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΧΩΡΙΣ ΕΞΟΔΑ
Λεφτά δεν έχει ο δήμος Δίου-Ολύμπου, ο ένατος πιο υπερχρεωμένος δήμος της χώρας, ωστόσο η δημοτική κοινότητα Λιτοχώρου μετά από μεγάλες προσπάθειες του προέδρου της, κατόρθωσε, με τη συμπαράσταση του δήμου και της αντιδημαρχίας πολιτισμού αλλά και με εθελοντικές προσπάθειες πολλών, ακόμη και δημοτικών υπαλλήλων, να δημιουργήσει ένα αξιοπρεπές πρόγραμμα πολιτιστικών εκδηλώσεων.
Οι πρώτες εκδηλώσεις έγιναν το τελευταίο δεκαήμερο του Ιουνίου, ήταν όμως ενταγμένες σε άλλες διοργανώσεις. Γι αυτό, η πρώτη εκδήλωση πολιτισμού της δημοτικής κοινότητας έγινε ουσιαστικά το περασμένο Σάββατο 16/7 στο θεατράκι του πάρκου Λιτοχώρου, με συναυλία στην οποία συμμετείχε ο τροβαδούρος της πόλης των θεών, Λάκης Μουρσιώτης.
Οι δε κερκίδες ήταν γεμάτες όχι μόνο από Λιτοχωρινούς αλλά και από επισκέπτες που έτυχε να βρεθούν εκείνη την ώρα στην περιοχή. 

Ο ΤΑΚΗΣ ΑΝΔΡΙΑΣ
Η εκδήλωση άρχισε με χαιρετισμό του κ. Ανδριά, ο οποίος ανέφερε τα εξής: «Το φετινό θερινό πολιτιστικό πρόγραμμα της δημοτικής κοινότητας Λιτοχώρου δεν έχει καμιά σχέση με τα προηγούμενα θερινά πολιτιστικά προγράμματα του τότε δήμου Λιτοχώρου.
Η οικονομική κατάσταση που βιώνουμε είναι σε όλους γνωστή. Μ’ αυτή, λοιπόν, την προϋπόθεση ξεκινήσαμε. Ξεκινήσαμε μαζί με την αντιδήμαρχο πολιτισμού του δήμου Δίου-Ολύμπου, Μαρία Τσιμήτρη, να κάνουμε ένα πρόγραμμα που καθόλου δεν θα επιβαρύνει τον δήμο Δίου-Ολύμπου. Νομίζω ότι …κάτι καταφέραμε! Οι κρίσεις είναι δικές σας…
Φτιάξαμε λοιπόν ένα πρόγραμμα στα μέτρα των δυνατοτήτων μας. Είναι ένα λαϊκό πρόγραμμα που δίνει χαρά σ’ εμάς και στους επισκέπτες της πόλης των θεών, εν μέσω μιας ζοφερής εικόνας που ζει η πατρίδα μας.
Θέλω να σας μεταφέρω τους χαιρετισμούς του δημαρχεύοντα Δίου-Ολύμπου, του Γιώργου Φαρμάκη, ο οποίος δεν μπόρεσε να έρθει λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων.
Κατά μία ευτυχή συγκυρία, η έναρξη αυτού του πολιτιστικού καλοκαιριού γίνεται μ’ έναν αγαπημένο συμπατριώτη μας, τον Λάκη Μουρσιώτη (χειροκροτήματα).
Εμείς οι πιο παλιοί διασκεδάσαμε πάρα πολλές φορές με τον τροβαδούρο Λάκη Μουρσιώτη. Στους γάμους, στους αρραβώνες, στις χαρές αυτού του τόπου, μαζί με τη φωτογραφική μηχανή του ο Λάκης είχε και την κιθάρα του. Είχε πάντοτε και την κιθάρα του, διότι ναι μεν το επάγγελμά του ήταν καλλιτέχνης φωτογράφος αλλά το μεράκι του ήταν η μουσική.
Έχουμε λοιπόν την τιμή και τη χαρά να τον έχουμε κοντά μας απόψε. Τον ευχαριστούμε και του ευχόμαστε να είναι πάντοτε γερός για να μας χαρίζει τέτοιες στιγμές» (χειροκροτήματα). 

ΕΠΟΜΕΝΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ, ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 20/7.
Οι θερινές πολιτιστικές εκδηλώσεις της δημοτικής κοινότητας Λιτοχώρου συνεχίζονται την ερχόμενη Τετάρτη 20 Ιουλίου, στις 9.00 το βράδυ, στο θεατράκι του πάρκου Λιτοχώρου, με «καλοκαιρινή συναυλία», που, κατά το πρόγραμμα, θα περιλαμβάνει «ρεμπέτικο λαϊκό τραγούδι με τον Κωστή Χρήστου» και «κωμικά σκετς με τον Χρήστο Παπαδόπουλο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου