Τετάρτη 23 Μαρτίου 2011

ΜΗΝΥΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ 25ης ΜΑΡΤΙΟΥ 1821

Δελτίο Τύπου του βουλευτή ΠΑΣΟΚ Πιερίας, Θανάση Παπαγεωργίου
Ο εορτασμός της 25ης Μαρτίου είναι ημέρα εθνικής ανάτασης και υπερηφάνειας. Αποτελεί τη σταθερή αναφορά των Ελλήνων στα υψηλά ιδανικά της Ελευθερίας, της Δημοκρατίας, της Δικαιοσύνης, της Εθνικής Ανεξαρτησίας. 

Οι Έλληνες, λαός παράτολμος αλλά και ευαισθητοποιημένος, αποδείχτηκε πάντοτε συνεπής στο συναπάντημα με το ιστορικό χρέος και τη μοίρα του. Στα μεγάλα, στα παγκόσμια γεγονότα, πάντοτε οι  Έλληνες άφησαν ανεξίτηλο και ξεχωριστό το δείγμα της εθνικής τους γραφής. Και ακριβώς αυτή η απίστευτη αίσθηση του χρέους, η ιδιαίτερα έντονη επιθυμία και διάθεση να υπερασπιστούν τον τόπο και τον πολιτισμό τους, είναι που τους κάνει λαό ξεχωριστό.

Ο αγώνας του 1821 δεν αποτελεί απλά έναν ακόμη ιστορικό σταθμό. Είναι σύμβολο διαχρονικό και επίκαιρο, που αποπνέει ελπίδα και είναι ζωντανή πηγή ανατροφοδότησης της εθνικής μας συνείδησης και υπόστασης.

Στην κρίσιμη τούτη συγκυρία για τη χώρα μας, καλούμαστε όλοι να κάνουμε την αυτοκριτική μας, να αναλάβουμε με γενναιότητα και ειλικρίνεια το μερίδιο της ευθύνης που μας αναλογεί και να ανασυνταχθούμε για να ξαναπάρουμε ως άτομα, αλλά κυρίως ως μέλη ενός Έθνους, που ξέρει ν’ αγωνίζεται και να επιβιώνει με αξιοπρέπεια, το μέλλον στα χέρια μας. Το δικό μας και των παιδιών μας.
Το βέβαιο είναι ότι, για την επίτευξη των κρίσιμων εθνικών στόχων που έχουν τεθεί για το καλύτερο μέλλον που δικαιούται ο τόπος μας, απαιτείται κοινός αγώνας, συναίνεση και ομοψυχία.
Έχοντας ως οδηγό το απαράμιλλο πνεύμα Ανθρωπισμού που μας διδάσκει η Ορθοδοξία μέσα από τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου και την αυτοθυσία των αγωνιστών του 1821, είναι χρέος μας ν’ ανταποκριθούμε στις σύγχρονες προκλήσεις. Να δώσουμε τη μάχη σε διαφορετικά πεδία, με διαφορετικούς όρους. Ο στόχος όμως παραμένει αναλλοίωτος. Είναι η εθνική μας επιβίωση, η προκοπή του τόπου μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου