Δευτέρα 21 Μαρτίου 2011

Αποσπάσματα από τη ραδιοφωνική συνέντευξη του Ν. Λάππα στο Ράδιο Ανατολικός 98,2 fm.

 Την Πέμπτη 17 Μαρτίου καλεσμένος στην εκπομπή Έχει Θέμα ήταν ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Δίου - Ολύμπου Νέα Αρχή - Νέα Ελπίδα Νίκος Λάππας.
 Στην συνέντευξη ο κ. Λάππας απάντησε στις ερωτήσεις των κ.κ. Γ. Στύλου και Γ. Γκουνού για πολλά θέματα του δήμου μας.
 Αποσπάσματα της συνέντευξης σας παραθέτουμε παρακάτω:

  • ΓΙΑ ΤΗΝ Δ.Ε.Υ.ΑΝ.Ο. 
ο Νίκος Λάππας
 Υπήρξε θέμα για το αν είναι νόμιμος ο ορισμός του κ. Αθ. Στύλου ως  προέδρου της Δ.Ε.Υ.ΑΝ.Ο. Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου μου ζήτησε τηλεφωνικά την εγκρισή μου να γραφτεί στα πρακτικά ότι πρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α.Δ.Ο. θα είναι ο κ. Στύλος, αν και κάτι τέτοιο δεν είχε καταγραφεί στα ηχογραφημένα πρακτικά. Του δήλωσα ότι δεν θα είχα κανένα πρόβλημα υπό τον όρο ότι θα συμφωνούσαν ΟΛΟΙ οι αρχηγοί των παρατάξεων. Ο κ. Δημόπουλος πρόσφατα μου δήλωσε ότι ο ίδιος δεν έχει ενημερωθεί σχετικά. Εάν αυτό είναι αλήθεια τότε υπάρχει θέμα!
 Όσο για την απαίτηση του κ. Στύλου για πρωτόκολλο παράδοσης - παραλαβής από τον απελθόντα πρόεδρο κ. Γαλάνη, έχω να πω ότι δεν ξέρω αν κάτι τέτοιο προβλέπεται από το καταστατικό της εταιρίας και κυρίως να σας υπενθυμίσω ότι προεκλογικά ήμουν ο μόνος που μιλούσα για ανάγκη παράδοσης - παραλαβής και απογραφή, όχι μόνο στις δημοτικές επιχειρήσεις, αλλά γενικά για όλες τις υπηρεσίες του δήμου. Λίγο αργά ήρθε στα λόγια μας η πλειοψηφούσα παράταξη. Κατόπιν εορτής!
  • ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ
Είναι πράγματι δεινή η οικονομική κατάσταση στα οικονομικά. Ήμουν και πάλι ο μόνος που στο debate είχα δηλώσει με ειλικρίνια ότι εκείνη τη στιγμή κανείς μας δεν γνώριζε το συνολικό ποσό του χρέους. Κάθε τρείς και λίγο ακούμε για απειλές κατασχέσεων από επαγγελματίες που διεκδικούν τα οφειλόμενα από το δήμο. Πρέπει να κερδηθεί χρόνος πείθοντας τους επαγγελματίες ότι σε εύλογο χρονικό διάστημα θα αρχίσει η σταδιακή αποπληρωμή των οφειλών. Η λύση δεν είναι το ξεπούλημα της περιουσίας του δήμου, ούτε η "επιτήρηση", σε αυτή τουλάχιστον τη φάση. Πρώτα από όλα χρειάζεται σωστή διαχείρηση και είσπραξη όλλων των προβλεπόμενων τελών. Δεν χροστάει μόνον ο δήμος. Χρωστάνε και στο δήμο αρκετοί, ακόμα και τι ίδιο τι κράτος. Επίσης ο δήμος πρέπει να δείξει κοινωνική ευαισθησία και πέρα από τους προμηθευτές και τους εργολάβους θα πρέπει να πληρώσει και τα δεδουλευμένα των εποχιακών υπαλλήλων που μένουν απλήρωτοι επί μήνες.
  • ΓΙΑ ΤΟΝ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟ Ν. ΠΙΕΡΙΑΣ
Μακάρι να λειτουργήσει την 1η Μάη, όπως δήλωσε ο δήμαρχος. Εδώ όμως ούτε οι δοκιμαστικές λειτουργίες και ο έλεγχος δεν έχουν ξεκινήσει. Ποιός μας διαβεβαιώνει ότι όλα θα λειτουργούν άψογα; Μακάρι πάντως να πάνε όλα κατ' ευχήν, γιατί είναι έργο πνοής για τη νότιο Πιερία και συνδέεται άμεσα όχι μόνο με τη δημόσια υγιεινή, αλλά και με την τουριστική μας ανάπτυξη. Για την Δ.Ε.Υ.ΑΝ.Ο. βέβαια και ειδικά για τον βιολογικό υπάρχουν και περιμένουμε τις εξελίξεις από τις σοβαρές καταγγελίες του πρώην προέρδρου της επιχείρησης Κ. Γιάντσιου.
  • ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΙΣ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΚΑΙ ΤΟΝ "ΠΟΛΕΜΟ" ΔΗΛΩΣΕΩΝ
Πόλεμος εντυπώσεων και όχι ουσίας. Συμφωνώ με τον κ. Δημόπουλο ότι υπάρχει έλλειψη ενημέρωσης από τη δημοτική αρχή. Εδώ και καιρό διαμαρτύρομαι για το γεγονός αυτό! Από την άλλη μεριά, ο κ. Δημόπουλος και η "Ολύμπια Γη" θα μπορούσαν να περιμένουν την ανακοίνωση του Υπουργείου πριν προβούν στη δική τους ανακοίνωση, η οποία τελικά ήταν ουσιαστικά άνευ περιεχομένου. Το θέμα των ενδεχόμενων συγχωνεύσεων εστιάζονταν κυρίως στα σχολεία Πλαταμώνα - Ν. Πόρων και Σκοτίνας - Παντελεήμονα. Από πληροφόρησή μας από τις αρμόδιες υπηρεσίες, προέκυπτε ότι τα δημογραφικά στοιχεία απομάκρυναν το ενδεχόμενο συγχωνεύσεων για τα σχολεία Πλαταμώνα - Ν. Πόρων. Απέμενε, λοιπόν η περίπτωση Σκοτίνας - Παντελεήμονα. Για τον λόγο αυτό στο δημοτικό συμβούλιο της 25/2 είχα προτείνει ως εναλλακτική λύση να παραμείνουν τα δύο δημοτικά σχολεία ως 3θέσια. Τελικά δεν χρειάστηκε ούτε αυτό, καθώς δε θα γίνει καμία συγχώνευση στην περιοχή μας!
  • ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΩΤΗΣΗ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΛΑ.Ο.Σ. ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΡΓΙΑ ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ
Δεν εξετάζουμε την ουσία της δικαστικής υπόθεσης, αυτό είναι δουλειά των δικαστών. Μας ενδιαφέρει, όμως όλους άμεσα η πολιτική διάσταση του ζητήματος. Είμαστε οι τελευταίοι που θα θέλαμε καθεστώς ακυβερνησίας και πολιτικής αστάθειας στο δήμο Δίου - Ολύμπου, ιδιαίτερα σε αυτή την κρίσιμη περίοδο. Γι' αυτό και ήμουν ο πρώτος που έθιξε το θέμα δημόσια ζητώντας απαντήσεις από τον κ. Παπαθανασίου προεκλογικά. Επέλεξε αρχικά να μην απαντήσει και κατόπιν απλώς να διασκεδάσει τις εντυπώσεις παραπλανόντας τον λαό της Ν. Πιερίας, αφού δεν μίλησε καθαρά και απέκρυψε την πραγματικότητα. Απορώ μάλιστα πως μπορεί να λέει δημόσια σε δημοσιογράφους ότι ουδέποτε αρνήθηκε την ύπαρξη αμετάκλητου βουλέυματος εναντίον του. Όσο και να θέλει να μας βγάλει τρελλούς, ευτυχώς τα έχουμε ακόμη 400 και θυμόμαστε πολύ καλά ότι το μόνο που δήλωνε τότε ήταν ότι όλοι οι Δήμαρχοι έχουν τέτοιες εκκρεμότητες. Δεν είναι έτσι! Δεν έχουν όλοι οι αιρετοί τέτοιες εκκρεμοδικίες. Δύο που είχαν, έχουν ήδη τεθεί σε αργία! Η δική μας θέση είναι σταθερή και περιμένουμε πλέον την απάντηση του Υπουργού και τις ενέργιες των αρμόδιων υπηρεσιών. Κάποιοι άλλοι έκαναν στροφή 180' μοιρών την Β' Κυριακή, είτε έγιναν πολύ αργά όψιμοι επικριτές του κ. Παπαθανασίου για το ζήτημα της εκκρεμοδικίας.
  • ΓΙΑ ΤΟ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ ΔΙΕΥΡΥΝΣΗΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ "ΝΕΑ ΑΡΧΗ - ΝΕΑ ΕΛΠΙΔΑ" ΜΕ ΠΡΟΣΩΠΑ ΕΚΤΟΣ ΠΑ.ΣΟ.Κ.
Αυτή ήταν η επιθυμία μου και για αυτές τις εκλογές! Έλεγα πάντοτε πως ήθελα έναν συνδυασμό που θα εμφανίσει τους "άριστους" της περιοχής μας ανεξάρτητως πολιτικής απόχρωσης. Είμαι ικανοποιημένος για την τελική εικόνα των υποψηφίων του συνδυασμού και τον παλικαρίσιο αγώνα τους! Ήμασταν όμως 70, ενώ θα μπορούσαμε να ήμασταν 100! Όταν ήρθε η "στήριξη" από το ΠΑ.ΣΟ.Κ. πολλοί είχαν δώσει αλλού τον λόγο τους ή δεν ήθελαν να ασχοληθούν. Παραμένω υπερ της διεύρυνσης του συνδυασμού.

1 σχόλιο: