Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2011

Σίγουρος, ενωτικός, ξεκάθαρος, οραματιστής, πατριώτης, ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ


Σαμαράς: “Εμείς οι Έλληνες μπορούμε"

«Δεν είναι η Ελλάδα «Ψωροκώσταινα»! Εμείς οι Έλληνες Μπορούμε!» Η φράση αυτή κυριάρχησε στην σημερινή ομιλία του Αντώνη Σαμαρά στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, μια ομιλία η οποία περιέγραψε το όραμά του για την Ελλάδα, τους στόχους που βάζει για την διακυβέρνηση της από τον ίδιο και τον τρόπο με τον οποίο θα κυβερνήσει.
Ο Αντώνης Σαμαράς κάλεσε επίσης όλους τους Έλληνες σε συστράτευση, ανεξάρτητα από ιδεολογικές πεποιθήσεις για να αντισταθούν μαζί στη μοιρολατρία, στην ηττοπάθεια, στην ταπείνωση και τον εξευτελισμό, για ένα καινούργιο ξεκίνημα για την Αξιοπρέπεια της Πατρίδα μας.
Η Επανεκκίνηση δεν αφορά μόνο την Οικονομία, είπε. Αφορά και την Ελλάδα και τους Έλληνες. Το ηθικό τους και το φρόνημά τους και τις αξίες τους. Να ανακαλύψουμε τη δύναμή μας, να ανακαλύψουμε τις αρετές μας, να ξαναβρούμε τον εαυτό μας και την Ψυχή μας. Να ξαναβρούμε την Ελλάδα που έχουμε μέσα μας!
Η μοίρα μας βρίσκεται σε χέρια μας, είπε και περιέγραψε το όραμά του για την Ελλάδα:
Με ρώτησαν χθες δύο νέα παιδιά:
Πρόεδρε, το δικό σου όνειρο για μας ποιο είναι;
Τους απαντώ απόψε:
Το όνειρό μου έχει να κάνει με την Ελευθερία μας.
Σε δέκα χρόνια, θα μας πάει ο χρόνος στο 2021.
Και τότε θα γιορτάζουμε τα 200 χρόνια της Ελευθερίας μας.
Τα 200 χρόνια από το δικό μας ’21,
το 1821 του Έθνους και της καρδιάς μας.
Το ’21 που τότε ύψωσε τη μικρή Ελλάδα σε άπιαστα επίπεδα δόξας και παγκόσμιου θαυμασμού.
Με ρωτάτε, λοιπόν, για το όνειρό μου. Απαντώ:
Θα επιτρέψουμε ποτέ εμείς, οι πολίτες της ίδιας αυτής Πατρίδας,
θα επιτρέψουμε ποτέ εμείς, αυτόν τον τόπο που άφησαν κληρονομιά
οι γονείς μας και οι δικοί τους γονείς,
θα επιτρέψουμε να γιορτάσει τα 200 χρόνια της Λευτεριάς της η Ελλάδα, οικονομικά δέσμια, κοινωνικά διαλυμένη και ψυχολογικά εξουθενωμένη;
Σας κοιτώ στα μάτια και σας απαντώ: Ποτέ!
Αυτό είναι το δικό μου όνειρο: Αντίσταση όλων των Ελλήνων, στη μοιρολατρία, στην ηττοπάθεια, στην ταπείνωση και τον εξευτελισμό.
Ένα καινούργιο ξεκίνημα για την Αξιοπρέπεια της Πατρίδα μας:
Για Επανεκκίνηση της Οικονομίας μας σήμερα,
και της Ψυχολογίας της Κοινωνίας,
ώστε να λυτρωθούμε από το χθες,
ώστε τα νέα Ελληνόπουλα να κατακτήσουν
το αύριο της Ελπίδας που τα περιμένει…
Η Επανεκκίνηση δεν αφορά μόνο την Οικονομία.
Αφορά και την Ελλάδα και τους Έλληνες.
Και το ηθικό τους και το φρόνημά τους και τις αξίες τους.
Να ανακαλύψουμε τη δύναμή μας, να ανακαλύψουμε τις αρετές μας,
να ξαναβρούμε τον εαυτό μας και την Ψυχή μας.
να ξαναβρούμε την Ελλάδα που έχουμε μέσα μας!
Ο Οδυσσέας Ελύτης,
για τις σκληρές ώρες που όλοι περνάμε σήμερα,
μας έχει δώσει τη σωστή συμβουλή:
«Από μας θα εξαρτηθεί το τελικό αποτέλεσμα…
Από μας θα εξαρτηθεί ο Παράδεισος ή η Κόλαση που θα χτίσουμε.
Η μοίρα μας βρίσκεται στα χέρια μας!».
Μόνη λύση οι εκλογές
Στην ομιλία του ο κ. Σαμαράς εξαπέλυσε δριμεία επίθεση στην κυβέρνηση και προσωπικά στον Γ. Παπανδρέου , τονίζοντας ότι η κυβέρνηση είναι αναξιόπιστη, διαλύει την οικονομία και λειτουργεί διχαστικά στην κοινωνία.
Το νέο χαράτσι στα ακίνητα είναι ομολογία πλήρους αποτυχίας της οικονομικής πολιτικής και ο κόσμος δεν μπορεί να το πληρώσει υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΝΔ και είπε χαρακτηριστικά: η κυβέρνηση καταδιώκει την ιδιοκτησία.
Κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ ότι πρόσθεσε τα 10 από τα 36 δισ. στο έλλειμμα του 2009, κατηγορώντας τον ίδιο τον πρωθυπουργό ότι δεν είπε την αλήθεια για το έλλειμμα και τόνισε ότι «η ΝΔ θα είναι αμείλικτη αν αποκαλυφθεί οργανωμένο σχέδιο πλαστογράφησης των πραγματικών στοιχείων του ελλείμματος».
Ο κ. Σαμαράς  άσκησε σκληρή κριτική και στους  πρόσφατους χειρισμούς της κυβέρνησης τόσο για την συμφωνία της 21ης Ιουλίου και για την διακοπή των συνομιλιών με την Τρόικα που οδήγησαν σε νέα μέτρα. «Δεν είναι αυτά πλήρης ομολογία αποτυχίας; Θέλουν να πιστέψουμε ότι το 2012 με τους φόρους θα υπάρξει πλεόνασμα». Απευθυνόμενος στην κυβέρνηση είπε: «δεν ανορθώνεται έτσι η αξιοπιστία στην Ευρώπη».
Συνεχίζοντας  είπε ότι «αυτή η πολιτική έχει αποτύχει. Έπεσαν έξω σε όλους τους στόχους τους, αύξησαν τις δαπάνες  του κράτους, το πρόγραμμά τους προκάλεσε  ύφεση που ακυρώνει όλες τις θυσίες στις οποίες υπέβλαλλαν τον λαό. Παρόλα αυτά συνεχίζουν την λάσπη και διακινούν ότι εμείς θέλουμε την επιστροφή στην δραχμή. Άλλοι και μάλιστα επώνυμοι υπουργοί διακινούν σενάρια επιστροφής στην δραχμή». Αναφερόμενος στην Ευρώπη είπε ότι δεν συμφωνεί με την σιωπή του στρατώνα.
«Εφαρμόστηκε λάθος πολιτική τι θα έπρεπε να κάνω να σιωπήσω και να συμμορφωθώ προς τα υποδείξεις;» ρώτησε ο κ. Σαμαράς και πρόσθεσε ότι λειτουργούν διχαστικά και καλλιεργούν τον κοινωνικό αυτοματισμό και αντί να ενώνουν διχάζουν.
Δήλωσε τέλος ότι η μόνη λύση είναι η προσφυγή στις κάλπες. “Θα ζητήσω ισχυρή εντολή και καθαρές λύσεις”, πρόσθεσε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου