Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2011

Στα χαρακώματα δεν υπάχουν άθεοι!


 Ο Σαμαράς, το κράτος- έθνος και το χλιμίντρισμα της Ιστορίας


 Όπως έχουμε γράψει εδώ πολλές φορές, το έργο της ανασυγκρότησης της Ελλάδας αφορά σε μια διαδικασία ευρύτερη και συνολικότερη, την ηθική, αξιακή και ιδεολογική ανασυγκρότηση των ίδιων των κοινωνικών υποκειμένων. Του “κοινωνικού υποκειμένου της επανάστασης” που λέγαμε κάποτε. Η έξοδος από την κρίση θα είναι γι αυτό τον λόγο μια μακρά και επίπονη διαδικασία κυοφορίας και γένεσης ενός νέου εθνικού υποδείγματος.
Η αναγκαιότητα αυτή βρίσκεται στον πυρήνα της πολιτικής του Αντώνη Σαμαρά. Γι αυτό και στην ομιλία του και στη συνέντευξή του στην ΔΕΘ αντέταξε στην ιδεολογική διάβρωση της ελληνικής κοινωνίας  από την πολυπολιτισμικότητα και την παγκοσμιοποίηση, τον πατριωτισμό, τον ιδεολογικό και κοινωνικό ρομαντισμό, το όραμα.
Ένα όραμα, όμως, συγκροτημένο και ρεαλιστικό. Και ένας πατριωτισμός χωρίς εθνικιστικές κορώνες , από τον ηγέτη ενός κόμματος εξουσίας που δηλώνει ότι πρώτα απ΄ όλα είναι πατριώτης.
Το όραμα για μια Ελλάδα πραγματικά ελεύθερη
Ποιό είναι το όραμα του Σαμαρά;   Το περιέγραψε με τον καλύτερο τρόπο στο τέλος της ομιλίας του στο Βελλίδειο: Να γιορτάσουμε τα 200 χρόνια της Εθνικής Παλιγγενεσίας ελεύθεροι από τους δανειστές, το ΔΝΤ και τη «βοήθεια» των εταίρων. Να γιορτάσουμε την οικονομική μας απελευθέρωση:
Με ρώτησαν χθες δύο νέα παιδιά: Πρόεδρε, το δικό σου όνειρο για μας ποιο είναι;
Τους απαντώ απόψε: Το όνειρό μου έχει να κάνει με την Ελευθερία μας. Σε δέκα χρόνια, θα μας πάει ο χρόνος στο 2021. Και τότε θα γιορτάζουμε τα 200 χρόνια της Ελευθερίας μας. Τα 200 χρόνια από το δικό μας ’21, το 1821 του Έθνους και της καρδιάς μας. Το ’21 που τότε ύψωσε τη μικρή Ελλάδα σε άπιαστα επίπεδα δόξας και παγκόσμιου θαυμασμού.
Με ρωτάτε, λοιπόν, για το όνειρό μου. Απαντώ: Θα επιτρέψουμε ποτέ εμείς, οι πολίτες της ίδιας αυτής Πατρίδας, θα επιτρέψουμε ποτέ εμείς, αυτόν τον τόπο που άφησαν κληρονομιά οι γονείς μας και οι δικοί τους γονείς, θα επιτρέψουμε να γιορτάσει τα 200 χρόνια της Λευτεριάς της η Ελλάδα, οικονομικά δέσμια, κοινωνικά διαλυμένη και ψυχολογικά εξουθενωμένη; Σας κοιτώ στα μάτια και σας απαντώ: Ποτέ! Αυτό είναι το δικό μου όνειρο: Αντίσταση όλων των Ελλήνων, στη μοιρολατρία, στην ηττοπάθεια, στην ταπείνωση και τον εξευτελισμό. Ένα καινούργιο ξεκίνημα για την Αξιοπρέπεια της Πατρίδα μας: Για Επανεκκίνηση της Οικονομίας μας σήμερα, και της Ψυχολογίας της Κοινωνίας, ώστε να λυτρωθούμε από το χθες, ώστε τα νέα Ελληνόπουλα να κατακτήσουν το αύριο της Ελπίδας που τα περιμένει…
Η Επανεκκίνηση δεν αφορά μόνο την Οικονομία. Αφορά και την Ελλάδα και τους Έλληνες. Και το ηθικό τους και το φρόνημά τους και τις αξίες τους. Να ανακαλύψουμε τη δύναμή μας, να ανακαλύψουμε τις αρετές μας, να ξαναβρούμε τον εαυτό μας και την Ψυχή μας. να ξαναβρούμε την Ελλάδα που έχουμε μέσα μας!
Τέλος στον “εθνικό διχασμό”
Τα ΜΜΕ και οι “αναλυτές” των εφημερίδων δεν το ΄πιασαν, ή απέφυγαν να το πιάσουν. Οι ακροατές όμως σε όλη την Ελλάδα ένιωσαν ότι ο Σαμαράς δεν έρχεται όπως οι προηγούμενοι για να διχάσει τους Έλληνες, αλλά αντιθέτως για να τους ενώσει, και γι αυτό η ομιλία του είχε την απήχηση που είχε.
Απευθύνομαι σε όλους τους Έλληνες.
Το ΠΑΣΟΚ διχάζει δεν ενώνει…
“Ο Οδυσσέας Ελύτης, για τις σκληρές ώρες που όλοι περνάμε σήμερα, μας έχει δώσει τη σωστή συμβουλή: «Από μας θα εξαρτηθεί το τελικό αποτέλεσμα… Από μας θα εξαρτηθεί ο Παράδεισος, ή η Κόλαση που θα χτίσουμε. Η μοίρα μας βρίσκεται στα χέρια μας!”.
“Οι Έλληνες μπορούμε! Και το δικαιούμαστε. Και το αξίζουμε… Ήλθε η ώρα να πάρουμε τη μοίρα μας στα χέρια μας! Γι’ αυτό, καλώ σε συστράτευση όλους τους Έλληνες… Όλους! Και τον καθένα ξεχωριστά!”
Στα χαρακώματα δεν υπάρχουν άθεοι !
Θα τα καταφέρουμε με τη βοήθεια του Θεού! Γιατί βρισκόμαστε όλοι σήμερα σε Πόλεμο επιβίωσης. Κι όπως ξέρετε, στα χαρακώματα δεν υπάρχουν άθεοι. Όλοι προσεύχονται!
Αξιοπρέπεια
Η μαγική λέξη!. Ο άνεργος γονιός, ο καταπιεσμένος μικρομεσαίος,  ο μισθωτός στα πρόθυρα νευρικής κρίσης, ο επαγγελματίας που χάνει αυτονόητα δικαιώματα (όχι προνόμια) αυτό θέλουν μόνο: αξιοπρέπεια στη ζωή τους, μια μικρή θέση κάτω από τον ελληνικό ήλιο.
Ο ηγέτης προτάσσει το συμφέρον της Πατρίδας
Εφαρμόστηκε μια λάθος πολιτική! Έπρεπε να σιωπήσω; Έπρεπε να συμμορφωθώ προς τα υποδείξεις; Έπρεπε να προσυπογράψω το λάθος; Γιατί; Για να γίνω «αρεστός»; Δεν είναι αυτή η Πολιτική που ασκώ… Δεν είναι αυτή η Ελλάδα που με ’μαθαν Και δεν είναι αυτή η Ευρώπη που πιστεύω…
Ο κ. Παπανδρέου, σήμερα και λόγω της κρίσης, καθυστερημένα, «ανακάλυψε» ότι το εθνικό συμφέρον προηγείται του κομματικού. Εγώ το ανακάλυψα πριν από πολλά-πολλά χρόνια. Και το πλήρωσα για πολλά-πολλά χρόνια… Κύριε Παπανδρέου, δεν είμαστε όλοι ίδιοι!
Το κράτος- έθνος και το χλιμίντρισμα της Ιστορίας
Επίσης, ο Α. Σαμαράς αντέταξε στην παγκοσμιοποίηση την ιδέα του Κράτους- Έθνους. Δεν είναι λοιπόν καθόλου τυχαία η αναφορά του στον Μπίσμαρκ, του μεγάλου πολιτικού που έκανε την Γερμανία κράτος-έθνος.
Ο Μπίσμαρκ είχε πει ότι οι μεγάλοι πολιτικοί ακούν πριν από τους άλλους το μακρινό χλιμίντρισμα από τα άλογα της Ιστορίας. Αλλά σήμερα, δεν χρειάζεται να είναι κανείς μεγάλος πολιτικός, για να ακούσει τα άλογα τις Ιστορίας να χλιμιντρίζουν προειδοποιητικά προς την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ένωσης… Που απομακρύνθηκε από τις παρακαταθήκες των ιδρυτών της!
Στη συνέχεια αφού διέκρινε τους Ευρωπαίους ηγέτες σε εκείνους που εργάζονται με βάση της αρχή της υπευθυνότητας όλων, αλλά και της αλληλεγγύης όλων και σε εκείνους που προτάσσουν την τιμωρία των χωρών που έχουν πρόβλημα, προς παραδειγματισμό όλων των άλλων (ΣΣ: κ.Μέρκελ, ακούς;) τόνισε:
 Θα ξαναπάρουμε τη χώρα μας στα χέρια μας. Θα ξαναστήσουμε την Ελλάδα, όρθια, ανταγωνιστική, ισχυρή και υπερήφανη. Όλα όσα σας είπα πριν, συνοψίζονται σε αυτό: Να ξαναπάρουμε τη χώρα μας στα χέρια μας! Άλλωστε, ο ίδιος ο πατέρας της Πολιτικής Ενοποίησης της Ευρώπης, ο Ζάκ Ντελόρ, έδωσε την πιο ξεκάθαρη απάντηση σε όποιους σήμερα ζητούν να σβήσουν την ταυτότητά μας: μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση το κάθε εθνικό κράτος είναι αναντικατάστατο και αδιαπραγμάτευτο!…”
Antinews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου