Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2011

ΕΛΛΗΝΟΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΣΤΟ ΔΙΟΝ

Δίον 17-9-2011.
Τον πρόεδρο του οργανισμού HELLENIC SOCIETY PAIDEIA’Ηλία Τομάζο υποδέχτηκαν  στο Δίον τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Εταιρείας «Παιδεία» Πιερίας κ.κ.Τσιτλακίδης Ηλίας και Γκρίνιας Γεώργιος.
Ο κ. Τομάζος συνόδευε ομάδα  ελληνοαμερικανών φοιτητών από διάφορα πανεπιστήμια των Η.Π.Α. οι οποίοι θα συνεχίσουν τις σπουδές τους στη Ρόδο,στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου για ένα εξάμηνο.
Το εκπαιδευτικό έργο του οργανισμού συνεχίζεται στους αρχαιολογικούς χώρους της πατρίδας μας αλλά και εκτός συνόρων σε πολλά πανεπιστήμια της Βόρειας και Νότιας Αμερικής.
Ο κ. Τομάζος χαρακτηρίζεται από την ελληνική κοινότητα των Η.Π.Α. «εργάτης» των ελληνικών γραμμάτων αφού κατάφερε να δημιουργήσει έναν τεράστιο οργανισμό με τη βοήθεια Ελλήνων ευεργετών κτίζοντας ελληνικά κέντρα σπουδών μέσα στους χώρους των αμερικανικών πανεπιστημίων και δημιουργώντας γραφεία προώθησης των ελληνικών σπουδών σε  πολλά ξένα πανεπιστήμια.
Στην Ελλάδα βρίσκονται πεντακόσιοι περίπου Ελληνοαμερικανοί φοιτητές και στα ξένα πανεπιστήμια δύο χιλιάδες πεντακόσιοι κάτω από την αιγίδα του οργανισμού HELLENIC SOCIETY ‘PAIDEIA’.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου