Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2013

ΓΙΑΤΙ ΕΝΟΧΛΕΙΣΤΕ, ΚΥΡΙΟΙ;

Το πολίτευμά μας είναι δημοκρατία, όχι απολυταρχία.

Όταν έρχεται κάποιος αντιμέτωπος με ένα άρθρο γνώμης, έχει τρεις επιλογές. Μπορεί να συμφωνήσει, να διαφωνίσει ή να αδιαφορήσει. Το σίγουρο είναι ότι στη δημοκρατία δε δικαιούται να δυσανασχετίσει.

Η ελευθερία της έκφρασης σε τούτο τον τόπο αποτελεί συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα. Συνεπώς από τη στιγμή που κάποιο άρθρο δεν είναι υβριστικό ή προσβλητικό, αδυνατούμε να αντιληφθούμε γιατί μπορεί να ενοχλεί κάποιους.

Η συζήτηση δε γίνεται σε θεωρητικό επίπεδο. Συνδέεται άμεσα με τα άρθρα γνώμης που έχουν δημοσιευτεί τον τελευταίο καιρό στο blog και στη συνέχεια έχουν αναδημοσιευτεί από όσα ιστολόγια ή site έκριναν ότι είχαν κάποιο ενδιαφέρον. Ορισμένοι λοιπόν, κυρίως όσοι ασκούν ή έχουν ασκήσει στο παρελθόν εξουσία στο Δήμο μας, δεν κρύβουν την ενόχλησή τους για το διάλογο που έχει ξεκινήσει με θέμα το μέλλον του τόπου.

Εμείς θέλουμε απλά να τους υπενθυμίσουμε ότι μπορείς να κρίνεις τη γνώμη κάποιου, αλλά σε καμία περίπτωση δε δικαιούσαι να τον κατακρίνεις γιατί αποφάσισε να την εκφράσει δημόσια. Για αυτό και εμείς θα χαρούμε να δημοσιεύσουμε τις δικές τους απόψεις, ενυπόγραφες ή όχι.

Σας προσκαλούμε κύριοι να λάβετε μέρος στο διάλογο που έχουμε ανοίξει. Οι τρόποι επικοινωνίας με το blog είναι άλλωστε γνωστοί. Σας παρακαλούμε όμως, μη φέρεστε υπεροπτικά και μην καταφέρεστε εναντίον όσων έχουν το θάρρος της γνώμης τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου