Σάββατο, 12 Ιανουαρίου 2013

Εξαρθρώθηκε 9μελής σπείρα που δρούσε στην Πιερία

Στην εξάρθρωση εννεαμελούς εγκληματικής οργάνωσης που διέπραττε ένοπλες ληστείες, διαρρήξεις και κλοπές στους νομούς Πιερίας, Ημαθίας και Θεσσαλονίκης, προέβη η Υποδεύθυνση Ασφάλειας Πιερίας.

Η λεία της οργάνωσης υπολογίζεται σε 127 χιλιάδες ευρώ ενώ όπως ανακοίνωσαν οι αστυνομικές αρχές «στόχευε» κυρίως σε χρηματοκιβώτια, «χτυπώντας» σε δημοτικά κτήρια, πρατήρια υγρών καυσίμων, εμπορικά καταστήματα ακόμη -σε μία περίπτωση- και σε νοσοκομείο. Η δράση της ξεκίνησε τουλάχιστον στα μέσα Φεβρουάριου του 2012 και διήρκεσε έως τον περασμένο Νοέμβριο.

Μέχρι στιγμής συνελήφθησαν τέσσερα μέλη της σπείρας, δύο 19χρονοι, ένας 21χρονος κι ένας 23χρονος, ενώ αναζητούνται τα υπόλοιπα πέντε, μεταξύ αυτών ένας 23χρονος που φέρεται ως «ιθύνων νους» της εγκληματικής οργάνωσης. Όπως ανακοίνωσε η Αστυνομία, οι δράστες άλλοτε χρησιμοποιούσαν οχήματα τα οποία είχαν προηγουμένως κλέψει από τους νόμιμους κατόχους τους και άλλοτε τα ιδιωτικά τους αυτοκίνητα στα οποία τοποθετούσαν κλεμμένες πινακίδες κυκλοφορίας.

Σε εφόδους των αστυνομικών στα σπίτια των κατηγορουμένων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα καλάσνικοφ με μία γεμιστήρα, φυσίγγια, κάλυκες, βιβλιάρια καταθέσεων κ.ά. Οι έρευνες των Αρχών συνεχίζονται για την διαλεύκανση της δράσης του κυκλώματος και τον εντοπισμό των υπολοίπων μελών του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου