Παρασκευή, 11 Ιανουαρίου 2013

ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ ΠΙΕΡΙΑΣ - ΕΑΣ Πιερίας: Ερωτήματα που περιμένουν απαντήσεις

Η ΕΑΣ Πιερίας αποφάσισε την οικονομική εκκαθάριση της Ένωσης.Αφου οι Διοικήσεις επί σειρά ετών σφιχταγκάλιασαν τους εκάστοτε πολιτικούς προϊσταμένους του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ,έγιναν ο ενδιάμεσοι του Υπουργείου στα μικροπολιτικά του παιχνίδια εις βάρος των αγροτών.
Αφου προχώρησε τα περασμένα έτη σε μια σειρά επενδύσεων αμφίβολης αποδοτικότητας.
Αφου σε πλήρη συνεργασία με μεγαλέμπορους φρόντισε να χτυπήσει το ακτινίδιο της Πιερίας.
Αφου στο παρελθόν ξεπούλησε περιουσιακά στοιχεία της Ένωσης.
Αφου σε αγαστή συνεργασία με το Υπουργείο στήριξε το Ν. 4015/2011 (που διέλυσε τους Συνεταιρισμούς αντί να διαμορφώσει ένα νέο συνεταιριστικό πλαίσιο) -τον οποίο ο ΣΥΡΙΖΑ καταψήφισε.
Αφου επί 9 μήνες κρατά απλήρωτους τους εργαζόμενους της Ένωσης.
Η οικονομική εκκαθάριση αποφασίστηκε τώρα, εν μέσω της άγριας οικονομικής κρίσης. Τώρα που οι αγρότες χρειάζονται τη μέγιστη δυνατή υποστήριξη, το δυνάμωμα του Συνεταιριστικού Κινήματος και του Κινήματος Αλληλεγγύης. Εάν η Ένωση είχε τεθεί σε υγιείς βάσεις και λειτουργούσε με διαφάνεια και δημοκρατία, θα μπορούσε σήμερα να σταθεί στο πλευρό των αγροτών-μελών της. Θα μπορούσε να είναι από τις πλέον κερδοφόρες της χώρας, προς όφελος τόσο των μελών της όσο και της τοπικής οικονομίας.
Η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ ,με τα τοπικά τους στελέχη ,έχουν βαρύτατες ευθύνες για τη σημερινή κατάσταση. Φρόντισαν με τις πολιτικές της αδιαφάνειας και του αυταρχισμού να μετατρέψουν τις συνεταιριστικές οργανώσεις σε εκτροφεία σκανδάλων, που τα στελέχη τους πλούτιζαν και βολεύονταν, την ώρα που τα κόμματά τους εξασφάλιζαν πελατεία.

Γιατί ο αγροτικός κόσμος του νομού δεν ενημερώθηκε για την κατάσταση στην ΕΑΣ Πιερίας ;
Ποιο είναι το μέλλον των υποδομών της ΕΑΣ (κτιριακές εγκαταστάσεις, ψυγεία, σιλό, μηχανολογικός εξοπλισμός) ;
Θα λειτουργήσει ξανά η ΕΑΣ Πιερίας, και αν ναι με ποιόν τρόπο ;
Ποιό θα είναι το μέλλον των εργαζόμενων;

Η Διοίκηση της ΕΑΣ Πιερίας θα έπρεπε αντί να επιχειρεί να ξεπουλήσει την Ένωση, να παλέψει από κοινού με τους εργαζόμενους και τον αγροτικό κόσμο του νομού για να αποτραπεί η εφαρμογή του Ν. 4015/2011. Θα έπρεπε να πιέσει για τη θεσμοθέτηση ενός νέου νομοθετικού πλαισίου για την ανασυγκρότηση των αγροτικών συνεταιρισμών, με τον πλήρη και ουσιαστικό έλεγχο της διαχείρισης και διακίνησης των προϊόντων από τα μέλη τους. Μία ανασυγκρότηση μέσα από συμμετοχικές και δημοκρατικές διαδικασίες, αυτόνομες από κομματικά και πελατειακά συμφέροντα, σε όφελος των μικρών και μεσαίων αγροτών. Γιατί για το ΣΥΡΙΖΑ οι αγρότες θα είναι η ατμομηχανή της παραγωγικής ανασυγκρότησης της οικονομίας και της χώρας.

ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ ΠΙΕΡΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου